gunia79 dziękujemy za tą rozpiskę Ja chodzę prywatnie, bo lekarze z przychodni nie sprawdzili się. A jak mam iść i prosić się o skierowania to szkoda mi nerwów. Wolę ze spokojem pójść prywatnie. Problem z lekarzami niestety istnieje i będzie istniał.
reklama
monimoni rozumiem Ciebie. Gdyby nie fakt, że akurat pracuje w szpitalu gin-poł chodziłabym też prywatnie do lekarza.
Mam tylko nadzieję, że dziewczyny, które chodzą do gin z NFZ nie zostaną pokrzywdzone. Już raz to napisała, ale się powtórzę. Lekarz, który nie zleci badań Ci przysługujących naraża Was, a przede wszystkim wasze dzieci na zagrożenie. To jest zaniedbanie.
U mnie też dzisiaj świeci słońce. Dusza się raduje ale ciało odmawia posłuszeństwa.
Mam tylko nadzieję, że dziewczyny, które chodzą do gin z NFZ nie zostaną pokrzywdzone. Już raz to napisała, ale się powtórzę. Lekarz, który nie zleci badań Ci przysługujących naraża Was, a przede wszystkim wasze dzieci na zagrożenie. To jest zaniedbanie.
U mnie też dzisiaj świeci słońce. Dusza się raduje ale ciało odmawia posłuszeństwa.
Własnie przeczytałam rozpiske Guni79 na temat badan i skierowan jakie sie nam naleza w NFZ . Ja juz jestem po pierwszych badaniach krwi i moczu . I wszystko ok . Na drugiej wizycie dostalam skierownie na toxo IgG z racji tego ze pracuje ze pieskami na codzien ,tylko jak dowiadywalam sie to powinnam miec tez na przeciwciala IgM ,a nie dostałam . Mowiłam też ,że mam grupe krwi Rh- ,a mąż ma Rh+ ale mi powiedziała,że mam się niczym nie przejmować ,bo to pierwsza ciąża . Ale własnie dlatego ,że to pierwsza trochę sie stresuje i juz sama niewiem ? 31.03 ide na USG to sie bede upominac. Pozdrawiam serdecznie
gunia- widzisz, ale teoria co innego, a praktyka co innego, o czym doskonale przekonalam sie dzisiaj poszlam do laboratorim, ab zrobic te badania, na ktore skierowanie wczoraj wrecz wyprosilam. I co i okazalosie, ze za njdrozsze i tak placic musze!!!! Za toxo, rozyczke, cyto, HCV,HIV,TSH. I nic nie pomoglo powolywanie sie na koszyk swiadczen NFZ, na to,co mi sie nalezy, na to, ze sama jestem lekarzem. Po prostu mam placic i juz. Bo NFZ im nie zwroci i juz. Skonczylo sie moimi nadszarpnietymi nerwami i placzem Badan wszystkich nie zrobilam, bo zabraklo mi kasy
Cala przygoda z funduszem kosztowala mnie kupe nerwow. Zaoszczedzilam za to 60 zl
Rachunek jest jasny. Nigdy wiecej!!!!
A najgorsze jest to, ze czuje sie oszukana, ze wiem, ze mi sie to nalezy, pracuje w sluzbie zdrowia i gowno z tego mam. Wszystko zalezy od polityki przychodni. I moglabym pojsc do takiej , w ktorej wiem, ze dostane, co chce, ale juz mi zapalu zabraklo...
za to mialam dzis pierwsze zachcianki zywieniowe:-) Po tej calej przygodzie zapragnelam bulki z pasztetem i kiszonym ogorkiem! Musialam isc do sklepu.Byla pyszna
Cala przygoda z funduszem kosztowala mnie kupe nerwow. Zaoszczedzilam za to 60 zl
Rachunek jest jasny. Nigdy wiecej!!!!
A najgorsze jest to, ze czuje sie oszukana, ze wiem, ze mi sie to nalezy, pracuje w sluzbie zdrowia i gowno z tego mam. Wszystko zalezy od polityki przychodni. I moglabym pojsc do takiej , w ktorej wiem, ze dostane, co chce, ale juz mi zapalu zabraklo...
za to mialam dzis pierwsze zachcianki zywieniowe:-) Po tej calej przygodzie zapragnelam bulki z pasztetem i kiszonym ogorkiem! Musialam isc do sklepu.Byla pyszna
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
Ja chyba nie mogę czytać o waszych zachciankach bo mi się momentalnie odzywa chcica na to samo
pszczylaszczka
na 1 sniadanie - kefir zmiksowany z truskawkami i kanapki
na 2 sniadanie zapiekany ryz z jablkami i cynamonem, do tego gruszka
tylko mlecznych rzeczy i sokow mi sie nie chce, a pewnie trzeba by ;(
na 2 sniadanie zapiekany ryz z jablkami i cynamonem, do tego gruszka
tylko mlecznych rzeczy i sokow mi sie nie chce, a pewnie trzeba by ;(
moriam jestem przerażona. Przykro mi, że musiałaś przez to przejść.
Nie wiem w takim razie o czym o ni tak debatują w tej telewizji. O polityce prorodzinnej i takich tam. I co niektórzy tam na górze nie potrafią zrozumieć. Dlaczego młodzi ludzie tak późno decydują się na dziecko i dlaczego często tylko na jedno?
Mamy właśnie odpowiedź.
Skoro od poczęcia nic się naszym dzieciom nie należy, mimo że już teraz to obywatele płacący podatki (wszystko co kupujemy związane z naszym maleństwem jest opodatkowane: czasopisma, książki, kosmetyki na rozstępy, których nie używałaś wcześniej i wiele innych rzeczy). Państwo już zarabia na naszych maleństwach choć ich jeszcze nie ma. A my co? Musimy płacić za badania, które powinniśmy dostać w ramach NFZ.
Żenada.
Nie wiem w takim razie o czym o ni tak debatują w tej telewizji. O polityce prorodzinnej i takich tam. I co niektórzy tam na górze nie potrafią zrozumieć. Dlaczego młodzi ludzie tak późno decydują się na dziecko i dlaczego często tylko na jedno?
Mamy właśnie odpowiedź.
Skoro od poczęcia nic się naszym dzieciom nie należy, mimo że już teraz to obywatele płacący podatki (wszystko co kupujemy związane z naszym maleństwem jest opodatkowane: czasopisma, książki, kosmetyki na rozstępy, których nie używałaś wcześniej i wiele innych rzeczy). Państwo już zarabia na naszych maleństwach choć ich jeszcze nie ma. A my co? Musimy płacić za badania, które powinniśmy dostać w ramach NFZ.
Żenada.
reklama
Efa
Witam wszystkie nowe mamusie!
moriam, strasznie Ci współczuję tych nerwów. Jak to wszystko przeczytałam, to mi ręce opadły. Po prostu z naszą służbą zdrowia to jedna wielka farsa. I pomyśleć, że nasze składki na NFZ są obowiązkowe!!! Skandal.
gabires, spróbuję Twojego sposobu z kakao przed snem - może mi pomoże
Pogoda u nas śliczna! Dzisiaj jadę znowu do Starogardu i mam nadzieję, że tam też będzie pięknie. Wtedy może jutro wybierzemy się z Tomkiem nad morze, albo w Bory Tucholskie. Ach, ta wiosna!
moriam, strasznie Ci współczuję tych nerwów. Jak to wszystko przeczytałam, to mi ręce opadły. Po prostu z naszą służbą zdrowia to jedna wielka farsa. I pomyśleć, że nasze składki na NFZ są obowiązkowe!!! Skandal.
gabires, spróbuję Twojego sposobu z kakao przed snem - może mi pomoże
Pogoda u nas śliczna! Dzisiaj jadę znowu do Starogardu i mam nadzieję, że tam też będzie pięknie. Wtedy może jutro wybierzemy się z Tomkiem nad morze, albo w Bory Tucholskie. Ach, ta wiosna!