reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

ja sie tylko zameldowac na szybciutko, ze jestem, bylismy u dziadkow na weekend, a teraz przywracamy dziecko do normlanosci a ja padam na cyc... i nic mi sie nie chce jak nie wiem co... ide was nadrobic
a witam wszytskie nowe mamy, troche sie po naszym apelu ujawnilo, czekamy na reszte :)

reklama
Roxanka to medal dla Twojego męża naprawdę! a do pracy nie chodzi?;-) mój właśnie robi generalne porządki w kuchni, mały wykąpany zasypia w łóżeczku (możliwe, że już zasnął)
Ida ja nie wiem,ale chyba nie chodzi o to, że skok ma trwać tyle tygodni, u nas raczej się skończył już.
a głowa jakby mnie trochę mniej bolała, do lekarza ciężko mi się wybrać, ale może się uda.
pozdrawiam i idę też coś porobić może ;-)

Wspominacie tu o tych skokach rozwojowych a ja w sumie nie wiem czy mój już takowy miał, czy ma :D
Chociaż w sumie... przez ostatnie dwa dni budził się raz w nocy, co dla niego jest troszkę dziwne bo już od dawna przesypia całą noc... może to to? :D

Ja siedzę nad notatkami z psychologii klinicznej. Przynajmniej bardzo ciekawe, więc łatwo się uczyć :)

u mnie skok sie skonczył a ponim Laura swobodnie przerwca sie z plecków na brzuszek i odwrotnie, trzym grzechotki w obu rekach i to na raz, macha obiema grzechotkami, przekłada z raczi do raczki. chichra sie tak jak do niej zagadam jak nie wiem co. Jak mnie widzi to spokojnie i godzine sie bawi zabawkami. Jak niecierpiała lezec na brzuchu tak teraz moze lezec poł godziny. Jednak głowy nie połozy. Powscieka sie powscieka i przewraca na plecy a czesto potem zasypia na 25 minut:wściekła/y: i jak nowo narodzona

ja kupuje tez 800 g bo małe sie nie opłaca.
Czy którac uzywa mleko bebiko i co o nim mysli?Bede chciała na niego przejsc za jakies 3 miesiace.

Ja używałam prawie od początku(w szpitalu również podawali) i nie miałam żadnych problemów. Franek chętnie jadł i gdyby nie alergia,jadłby cały czas.
piszecie o PIT-ach ja tez bym się chętnie szybciutko rozliczyła i do US pognała zanieść bo już mam swój z pracy i M ale jeszcze tego z ZUS-u nie mam i pewnie znając życie będzie pod koniec lutego albo i później :wściekła/y: na razie rozliczam inne chociaż troszkę kaski "lewej" wpadnie.:-)

Później niż do końca lutego nie można. Zakład pracy,Zus i inne instytucje mają obowiązek przesłać rozliczenie do końca lutego.

no to niezła podwyżka, naprawdę...
aha, ja nie pomyślałam w ogóle, że przecież trzeba z ZUS-u też się rozliczyć :-D
dziewczyny, a jak się rozliczam sama, a nie z mężem to jak jest z tą kasą za dziecko?

Normalnie się rozliczasz i odliczasz od podatku dziecko.

U nas dzisiaj ok. Franek już śpi,a ja drukuje te PIT-Y i jutro je zawożę do skarbówki. Myślę,że rano nie będzie kolejek.

Cześć dziewczynki. Dawno nie zaglądałam ciągle coś, najpierw Maja skok rozwojowy i cały czas na cycku. Teraz Zuzka ma anginę i walczymy z choróbskiem. A propos mleka to ja mam Bebilon 1 350 gr i Bebilon 1 comfort 400 gr, nie otwierane bo kazali od razu Pepti wprowadzać, a Majka nadal tylko na piersi więc jakby któraś chciała mogę odsprzedać. Odbiór osobisty w Pile albo wysyłka. Ewentualnie mogę poprosić siostrę żeby do Poznania zawiozła :-)

A propos Bebiko, to moja Zuza miała AZS i po Bebilonie Pepti 2 przeszliśmy na Bebiko i było super. Kupowaliśmy też Bebiko smakowe i takie na noc i też z kleikiem. Po żadnym nie miałam uczulenia ani bolącego brzuszka, a cena fajna i często są promocje w Tesco i Rossmanie

Ostatnia edycja:
Witam po meeega długiej nieobecności, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta :)
Najpierw śniegi zabrały mi neta - byłam u dziadków w górach wdychać z małym świrze powietrze a tam troche więcej śniegu i odcina dostęp do świata. Potem jakoś nie mogłam wpaść w rytm forumowy bo się odzwyczaiłam a potem wróciłam do pracy i początki organizacyjne były dość ciężkie, ale mam nadzieje że teraz będę wpadać. Strasznie pewnie i Was dużo nowości, jestem taka ciekawa że nie wiem za co się złapać. U nas fajnie, mały daje czadu, tyle z nim radochy że hej! Nie wyobrażam sobie jak to mogło być że kiedyś go nie było. Rozrabiamy kiedy tylko możemy i jesteśmy z tego strasznie dumni :) Najpierw spada wasze fotki oglądać :) Pozdrawiam!!!

Haloł Loliszko nikt Cie nie zapomniał. I każdy sie o Ciebie pytał i wiedzieliśmy, że nie możesz i cierpliwie czekaliśmy aż do nas wrócisz :) jupi

ja nie wiem ;-) któraś dziewczyna wcześniej tu napisała coś o tym, że czeka na pit z Zus
Ja pisałam. PIT dostaniemy jeszcze z ZUS-u jeśli płacone było L4 i macierzyński.

Później niż do końca lutego nie można. Zakład pracy,Zus i inne instytucje mają obowiązek przesłać rozliczenie do końca lutego.
teoretycznie tak!

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Lolisza. A u nas chyba skok rozwojowy od kilku dni bo mały by tylko na cycku wisiał albo na rękach, inaczej ryk jest straszny. Ja już nie wyrabiam, głowa mi pęka i momentami wściekam się strasznie. Jejku, kiedy to się skończy.

Do góry