reklama
&Ewcia
Fanka BB :)
Cześć Kochane!
Też wiem co to migreny... na szczęście w ciąży dotychczas poważny atak zdarzył się tylko raz i następnego dnia już przeszedł. Mam wrażenie, że ciążowe hormonki zbawiennie na mnie wpływają, bo kiedyś częściej mnie migrena dopadała. :-)
U mnie z badań wynika, że dzidzia rośnie (hcg), więc bardzo się cieszę i przestałam zamartwiać się tym, że nie mam prawie żadnych dolegliwości i objawów, poza niezaprzeczalnym brakiem @. :-) :-)
Też wiem co to migreny... na szczęście w ciąży dotychczas poważny atak zdarzył się tylko raz i następnego dnia już przeszedł. Mam wrażenie, że ciążowe hormonki zbawiennie na mnie wpływają, bo kiedyś częściej mnie migrena dopadała. :-)
U mnie z badań wynika, że dzidzia rośnie (hcg), więc bardzo się cieszę i przestałam zamartwiać się tym, że nie mam prawie żadnych dolegliwości i objawów, poza niezaprzeczalnym brakiem @. :-) :-)
kasis
waszego świeta:-) tysiace całusów dla wasMoje kochane ja mam coraz wiekszego stresa przed czwartkowa wizyta i usg.jednak martwie sie ze te plamienia to cos groznego
co chwila mysle ze jak nie puste jajo , to serduszka nie bedzie to ze ciaza obumarla ja sie tak boje ze jestem w ciaglym napieciu.dzis mi sie nawet wizyta sniela:-( nawet nie wiem co na niej bu=ylo....pamietam jedynie co takiego ze babka robi mi usg i mowi ze nic w pecherzyku nie ma ale wszystko sie zgadza i jest dobrze.tak sie wystraszylam ze od razu w noc sie obudzilam..tak trudno mi zachowac zdrowy rozsadek...
daaa kochanie nic nie pisdalam ale zauwazylam ze cie nie ma.marwikam sie,zreszta wiesz dlaczego;9 ale ciesze sie ze wszystko dobrzeja tez mialam brazowy sluz w zeszla sobote i niedziele ale malo co.teraz przeszlo.
pozdrawiam was wszystkie
No ja też mam stresa przed moja wizytą .ale to w piątek dopiero jeszcze trochę, a u mnie zaczyna sie powoli zaporzyczanie ciuchów ciążowych od koleżanek hehe, bo powoli brzuszek rosniei dalej te wdecia i zaparcia,mam nadzieje,że jeszcze troche i przejdzie samo
Efa
Cześć Kochane Mamuśki!
Miałam paskudną noc - przez katar nie mogłam oddychać, a jak już próbowałam, to mnie piekło w nosie, schło mi w ustach. Zasnęłam chyba około 4-tej. Sny miewam totalnie nienormalne, mój mózg chyba się zepsuł . I każda noc obfituje w kolejne psychicznie wykańczające majki. Dzisiaj śniło mi się, że mój tata ma romans z nastolatką, a ja jestem... rycerzem. Potem poszłam w dresie i szmacianych ciuchach na elegancki koncert. A na koniec woziłam mojego psa pociągami i statkami przez Gdynię. Ja nie mogę
Teraz właśnie zjadłam śniadanko i jestem dumna z siebie, bo nie mam mdłości.
A jutro wizyta z USG - nie mogę się doczekać!
Miałam paskudną noc - przez katar nie mogłam oddychać, a jak już próbowałam, to mnie piekło w nosie, schło mi w ustach. Zasnęłam chyba około 4-tej. Sny miewam totalnie nienormalne, mój mózg chyba się zepsuł . I każda noc obfituje w kolejne psychicznie wykańczające majki. Dzisiaj śniło mi się, że mój tata ma romans z nastolatką, a ja jestem... rycerzem. Potem poszłam w dresie i szmacianych ciuchach na elegancki koncert. A na koniec woziłam mojego psa pociągami i statkami przez Gdynię. Ja nie mogę
Teraz właśnie zjadłam śniadanko i jestem dumna z siebie, bo nie mam mdłości.
A jutro wizyta z USG - nie mogę się doczekać!
mlodam
mama Oleńki
cześć dziewczynki! nie było mnie kilka dni muszę nadrobić zaległosci o czym klepałyście ;-) ja byłam w domku u rodziców. Wczoraj zrobiłam sobie badania, które zlecił mi ginciu by zdażyć z wynikami do 22 marca - 2 wizyta. Glukoza wyszła mi duuuuzia, ale to efekt zjedzenia slodkiego w niedziele, o czym nie pomyślałam, by nie jesc przed badaniami ;-)22 założy mi położna też kartę ciąży. Powidziała mi że jestem w 9 tygodniu :-)hura hura, wkońcu człowiek konkretnie się dowiedział. Bo gin oparł się na usg:-(. Efa ja też mam koszmary, dziś np. śniło mi się, że wszyscy włącznie z szefową wiedzieli. A szefowa miała mi za złe, ze nie wie ode mnie.... szok-co człowiekowi kłębi się w tej głowie. Miłego dzionka życzę.
Hejjjjj kobitki
Dziewczyny mam do was pytanie czy wy zazywacie juz witaminy ???? Pytam bo pamietem jak bylam w ciazy z Jackiem( to bylo bardzo dawnooooooo do 3 miesiaca zazywalam TYLKO kwas foliowy a dopiero pozniej witaminy.
Powiedzcie mi jakie sa teraz trendy???? Dzis wlasnie kupilam witaminy dla ciezarowek. Ciekawa jestem waszych opini....
Dziewczyny mam do was pytanie czy wy zazywacie juz witaminy ???? Pytam bo pamietem jak bylam w ciazy z Jackiem( to bylo bardzo dawnooooooo do 3 miesiaca zazywalam TYLKO kwas foliowy a dopiero pozniej witaminy.
Powiedzcie mi jakie sa teraz trendy???? Dzis wlasnie kupilam witaminy dla ciezarowek. Ciekawa jestem waszych opini....
Ostatnia edycja:
mlodam
mama Oleńki
hej! ja kwas foliowy jem od daaawna, a od jakichs 3 miesięcy przed witaminy dla kobiet planujących, i jem je nadal. (Feminatal od planownaia do 12 tygodnia). :-)
reklama
emiliab
Hejjjjj kobitki
Hej! Ja zażywam tylko kwas foliowy(od października). W poprzedniej ciąży dodatkowo witaminy. Myślę,że to zależy od wynoków badań i...lekarza. Moja stwierdziła,że narazie wystarczy Folik.
Dzisiaj zrobiłam badania. Wyniki będą u mojej lekarki. Dopiero w przyszły czwartek będę wiedziała, jak się ma moja krew....
Aha, i zrobiłam sobie badania na toxo. Wolałam zapłacić, niż potem zastanawiać się, czy nie popełniłam błędu....