reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witaj Basiu

sugar_and_spice tak jak Efa napisala mozna to z powodzeniem leczyc wiec idz do lekarza a on wysle cie do poradni a tam sie toba zajma.

Dziewczyny tak sobie pomyslalam ze dziwie sie ze te badania jak cytomegalia i toxoplazmoze trzeba robic prywatnie uwazam ze powinny one byc bezplatne na NFZ.
Pamietam jak byma w ciazy a moim synem dowiedziala sie ze nie ma wytycznych jakie badania ma ginekolog przepisac ciezarnej i poinformowano mnie ze moge dostac skierowanie na toxo od panstwowego gina bo to on decyduje na jakie badania wyslac kobiete w ciazy. Ciekawe jak to jest teraz .....moze warto sie zapytac zanim wyda sie pieniazki. Chociaz wiem ze wiele z was chodzi prywatnie.

Co do interpretacji wynikow badan polecam ta strone

LINKI - BADANIA LABORATORYJNE I INNE normy, opis : Przygotowania do ciąży

moriam przykro mi ze tak spedzilas weekend ale my matki jestesmy w stanie wiele przejsc dla naszych dzidziusiow:))
Lez ,odpoczywaj i sie nie stresuj!

A tak wogole ciekawa jestem ile nas zazywa LUTEINIE ....ja jestem jedna z nich.
Smutne jest to ze coraz wiecej kobiet musi wspomagac sie lekami ,ale najwazniejsze aby donosic nasze ukochane dzieci.

Pozdrawiam cieplo wszystkie ciezaroweczki

Efa Dowcipnisiu :) kurczę no chyba masz rację - jestem w ciąży ( ale fajnie) :)

smoniq ja nie biorę, ale w 6 tygodniu byłam pierwszy raz na wizycie. Na niej dopiero stwierdzono ciążę, lekarz kazał brać feminatal i kwas foliowy i zrobić badania krwi i moczu itd.

Idę w czwartek na drugą wizytę do lekarki, którą wybrałam jako lekarkę prowadzącą(oby się okazała fajna i kompetentna), pewnie ona już bardziej zgłębi się w moją ciążę i co mam brać a czego nie. Oby wszystko było w porządku.

buziaki :)

szafirek ja też miewałam takie prawdziwe, męczące migreny i sama się boję, że taka mnie dopadnie w ciąży. Wiem co to za męczarnia, więc odpoczywaj i masuj sobie skronie. Pomaga też zimny okład na główkę.

Pozdrawiam!

P.S. Która dzisiaj miała mieć wizytę? Jak poszła? Wszystko okej?

Witaj Basiu

sugar_and_spice tak jak Efa napisala mozna to z powodzeniem leczyc wiec idz do lekarza a on wysle cie do poradni a tam sie toba zajma.

Dziewczyny tak sobie pomyslalam ze dziwie sie ze te badania jak cytomegalia i toxoplazmoze trzeba robic prywatnie uwazam ze powinny one byc bezplatne na NFZ.
Pamietam jak byma w ciazy a moim synem dowiedziala sie ze nie ma wytycznych jakie badania ma ginekolog przepisac ciezarnej i poinformowano mnie ze moge dostac skierowanie na toxo od panstwowego gina bo to on decyduje na jakie badania wyslac kobiete w ciazy. Ciekawe jak to jest teraz .....moze warto sie zapytac zanim wyda sie pieniazki. Chociaz wiem ze wiele z was chodzi prywatnie.

Co do interpretacji wynikow badan polecam ta strone

LINKI - BADANIA LABORATORYJNE I INNE normy, opis : Przygotowania do ciąży

moriam przykro mi ze tak spedzilas weekend ale my matki jestesmy w stanie wiele przejsc dla naszych dzidziusiow:))
Lez ,odpoczywaj i sie nie stresuj!

A tak wogole ciekawa jestem ile nas zazywa LUTEINIE ....ja jestem jedna z nich.
Smutne jest to ze coraz wiecej kobiet musi wspomagac sie lekami ,ale najwazniejsze aby donosic nasze ukochane dzieci.

Pozdrawiam cieplo wszystkie ciezaroweczki

ja miałam wszystkie te badania na NFZ

Jupii jak już pisałam w Usg, byłam dzisiaj na wizycie lekarskiej i usg :-) dzidzia zdrowa, serduszko bije jak nalezy i ma juz całe 8 mm :-) jak tylko bede miała możliwość wkleje zdjęcie.

Niestety Ja już w ciąży 2 krotnie przechodziłam migrene i jest to okropne bo apap niestety nie pomaga. Współczuje wszystkim przyszłym mamą które tą paskude przechodzą.

waszego świeta:-) tysiace całusów dla was:-D
aWKNSj3MeeevgDFapX.jpg
aWKNSj3MeeevgDFapX.jpg

Moje kochane ja mam coraz wiekszego stresa przed czwartkowa wizyta i usg.jednak martwie sie ze te plamienia to cos groznego:no:
co chwila mysle ze jak nie puste jajo , to serduszka nie bedzie to ze ciaza obumarla ja sie tak boje ze jestem w ciaglym napieciu.dzis mi sie nawet wizyta sniela:-( nawet nie wiem co na niej bu=ylo....pamietam jedynie co takiego ze babka robi mi usg i mowi ze nic w pecherzyku nie ma ale wszystko sie zgadza i jest dobrze.tak sie wystraszylam ze od razu w noc sie obudzilam..tak trudno mi zachowac zdrowy rozsadek...:(
daaa kochanie nic nie pisdalam ale zauwazylam ze cie nie ma.marwikam sie,zreszta wiesz dlaczego;9 ale ciesze sie ze wszystko dobrze:)ja tez mialam brazowy sluz w zeszla sobote i niedziele ale malo co.teraz przeszlo.
pozdrawiam was wszystkie:)

a ja znowu wracam to snów tylko naszczescie juz nie tak złych za to nienormalnych. Sniło mi sie ze urodziłam dziecko które miało juz 4 lata a dodatkowo nic mnie nie bolało ani podczas ani po. Dziecko juz mowiło i powiedziało mi ze jest duzo i dlaczego zakładam mu za małego pampersa dla niemowlaka. Zaczyna mi padac na mózg

Witam wszystkie! Wszystkiego naaaaaaaajlepszego z okazji dnia kobiet!! :D

Mialam dzis wizyte :D i wszystko sie unormowalo, lozysko juz nie jest odklejone i dzidzius podwoil swoja dlugosc hihi ma teraz az 1,5 cm ;)
Przepisano mi juz badania na 20 marca (coombs) i na kwiecien (coombs, toxo i mocz) ;) i dali mi juz papier zeby umowic sie na usg z piatego miesiaca ;) tutaj nazywaja je morfologiczne, bo sprawdzaja dokladnie rozwoj dzidziusia (kosci, a zwlaszcza organy), no i z reguly okreslaja plec jesli szczescie dopisze ;)

Milego wieczorka :D

Dzien dobry! Piekny dzien sie zapowiada, sloneczko juz o tej porze pieknie swieci!:-)
Ja spac jak zwykle nie moge, choc do pracy dzis nie ide(a wolalabym isc:wściekła/y:)
Wczoraj wieczorkiem znow plamilam :( poszlam spac zaplakana i zalamana...
Ale dzis juz jest ok, pogoda za oknem dodaje sil:) Humor dopisuje i wiara,ze wszystko bedzie ok.
wczoraj sie troche poforsowalam, jednak lezec, znaczy LEZEC:(

reklama
Do góry