reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Hej!
witam sie po sniadanku...dzis przyjezdza moj M,juz sie nie moge doczekac :-)
Szafirek
Bardzo zdiekuje ze wytlumaczenie tych zawilych rzeczy o tescie PAPPA uffffffffff Ja mieszkam w Angli i tu kobieta sie go robi w ramach badan cizowych w okolicy 16 tyg. Troche pozno ale jednak robia. Polozna juz mi o nimpowiedzila i zastanawiala sie nad nim. MOja znajoma sie zdecydowala i wyszlo ze ma podwyzszone ryzyko i dziewczyna sie zamartwia zaproponowali jej amniopunkcje. Ma 25 lat.
Po tym co napisalas jestem prawie pewna ze sie nie zdecyduje na to badanie. Dzieki Szafirek:)))))
prosze bardzo :-) ciesze sie,ze moglam pomoc :tak:moze nie mam wiedzy jak lekarz,ale jestem dociekliwa i szukam informacji we wszystkich mozliwych zrodlach ;-)
Nieskromnie przyszedł czas przywitać sie...
mam juz jednego urwisa 4 latka, który non stop gada... 24h na dobę ...
i chyba będzie mieć rodzeństwo..
tydzień temu wg usg był to 6 tydzień ciąży.
w tym tygodniu ruszam na zlecone badania a w następny wtorek na kontrole... termin mam wstępnie na 24 października..
20 ma urodziny teściowa a 27 moja mama:)

Pozdrawiam koleżankę ze SZCZECINA :)
uwilebiam takie szkraby,ktorym buzia sie nie zamyka :-D mojego M siostrzeniec ma 4 lata i tez niezla gadula z niego :-)

A ja siedzę z poduszką pod nosem bo babcia gołąbki gotuje, a mnie mdli od tego zapachu:(

Ogółem na razie nawet zmęczona się nie czuję i wyspana się budzę:-):-)

Dzisiaj dzień lenistwa, wczoraj posprzątane i odrobione zaległości.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Życzę miłej niedzieli i samych przyjemności.

Dziewczyny najpierw przez ponad godzinę czytałam Wasz posty :) Normalnie jest co robić, dużo nas się zrobiło! Im więcej tym raźniej!

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy, między innymi Szafirek :) - Zauważyłyśmy Cię, nie martw się.

Ja dopiero się ubrałam, bo impreza słuchajcie odbyła się bezbłędnie :) Było super, luźna atmosfera, rodzice się dogadali bez problemu.
Nawet posiedzieli do północy - oczywiście Sobieski im dotrzymywał towarzystwa :D Tylko ja taka sierotka marysia nie mogłam pić :)

Dziewczyny, musicie koniecznie dać znać jak będzie po wizytach w tym tygodniu. Bo z tego co czytałam dużo ich w tym tygodniu!

Ja sama mam w czwartek wizytę, to będzie moja 2 wizyta. Dajcie znać i życzę miłej niedzieli :)

Te, które idą jutro do pracy - dziś wypoczywać! :)

Buziaki:*

cześc dziewuszki w niedzielny dzionek by juz tez po obiadku .troche juz nam lepiej z tym choróbskiem leki działaja choc nie bardzo jestem zadowolona ze musze je brac ze wzgledu na dzidzie .23 marca mam usg i boje sie czy wszytsko wporzadk słyszałyscie o tym ze ponoc juz w 14 tyg mozna zobaczyc płec dziecka ??

roznie bywa w ktorym tygodniu mozna wiedziec czy chłopiec czy dziewczynka. To zalzy od jakosci USg i połozenia dziecka.

Moja kolezanka juz w 12 tygodniu dowiedziałam sie ze prawdopodobnie bedzie to dziewczynka i urodziła dziewczynke.

Witam niedzielnego popoludnia, jaka brzydka pogoda sie u nas porobila :/

Jutro mam wizyte, z jednej strony nie moge sie doczekac z drugiej boje sie czy wszystko ok, mam nadzieje ze wszystko juz bedzie ok.

roznie bywa w ktorym tygodniu mozna wiedziec czy chłopiec czy dziewczynka. To zalzy od jakosci USg i połozenia dziecka.

Moja kolezanka juz w 12 tygodniu dowiedziałam sie ze prawdopodobnie bedzie to dziewczynka i urodziła dziewczynke.

Tez tak mialam w pierwszej ciazy, na badaniu genetycznym ktore mi robili ok 12 tyg powiedziala mi babka, ze prawdopodobnie dziewczynka i potem juz tylko potwierdzali :D
Ale to tak jak mowi dawidowe, zalezy od aparatu, polozenia dziecka no i sprawnego oka gina ;)

reklama
wiem weim ze wszytsko zalezy od sprzetu i gina ale ja sie wybieram ponoc do najlepszej pracowni usg w naszym miescie i to usg kosztuje genetyczne tam 130 zł plus 20 zł jak chcesz miec nagrane na płyte .moze sie dowiem kto tam mieszka hehe moze eryś bedzie miał siostrzyczke :)

Do góry