reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

aha, no to jeśli o to chodzi to rzeczywiście zaciskam z Wami kciuki za wiosnę.
mi chodziło tylko o to, że codzienność, taka szara w której w sumie nic nadzwyczajnego się nie dzieje, podoba mi się bardzo i cieszy niesamowicie. i coraz mniej chcę wracać do innego świata

reklama
:-))) myślałam, że mnie będzie ciągnąć do pracy, że będzie mnie męczyć siedzenie w domu, a mi jest tak dobrze, tak cudownie, że nie chcę już wracać do innego świata.

wiecie co szlak mnie trafia... czuje sie do bani!!!!!!!! maz ma zapalenie osrzeli i jutro go wywalam do lekarza i od razu powie o mnie bo czuje ze mnie bierze!!!!! jak to jest z karmieniem i odciaganiem mleka jak sie jest chorym?? co moge a nie moge???
poza tym dzisiaj zas dzien wariata z dzieckiem:))) ubaw ma po pachy jak zdjelam skarpetki przed kapiela, lapie swoja pierwsza lalke, nowe slowa wymysla tzn zlepia gloski i mam wrazenie ze to po japonsku leci: hejkigigi albo kigukuki, dzis uslyszalam MAGI czyzby moje imie??? od rana odkryla ze jezykiem mozna sie bawic- zwija go w rulonik i cmoka na glos - chyba ze zeby beda szly (byle nieeeeee), i szarpie soje ubranka jak podstawiam nowa zabawke to tak jakby sie wstydzila wziac... smieszne to z boku:))) no i dalam kolejna sesyjke na galerie:)

ja to narzucilam zanim sie Leane urodzila, ze nie zycze sobie gadania typu: oo mamusia cie ukarala choc babcia przytuli- o nie!!!!! kara bedzie kara- my ja damy jak mala przeskrobie cos i my ja odpuscimy i powiedzialam jasno tesciom i rodzicom moim ze nie maja prawa przeciwstawic sie chocby sie mieli zaplakac! ogolnie zasady wprowadzone przez nas sa i beda twarde - dziecko bedzie kochane ale jednoczesnie dyscyplina bedzie jak diabli bo to na zle nikomu nie wyszlo. tesciowa moja wyciagnela z kata wnuczka 4 latka bo rodzice ukarali to ja ja zrypalam ze co robi??? rodzice straca autorytet bo babcia lepsza??? powiedzialam zeby sie nawet nie wazyla tego u mnei w domu kiedykolwiek zrobic bo jej pokaze drzwi , tak samo np 4 letnie dziecko potrafi usiasc i zjesc obiad z rodzicami a nie gonic wkolo stolu zrec chipsy i pic cole zamiast obiadu- mamusia se moze do neigo gadac, babcie tez ze ma to zostawic bo obiad, obiad sie konczy a maly wola o jedzenie i babcia leci grzac talerz dla malucha! juz ja bym poleciala!!!!! oooooooo kurrrnnnaaa.... w takiej sytuacji glodzilabym dziecko do nastepnego posilku chocby sie chcialo zadrzec na amen. a po drugie zlapalabym dzieciaka posadzila na krzesle i kazala jesc, zabralabym chipsy i cole juz dawno przed obiadem, i jedyne wyjscie dziecka od stolu to wc a jak ruszyloby sie w celu gonitwy to kara od razu. ja sie patyczkowac nei bede, zabawa to zabawa, obowiazki to obowiazki, posilki rodzinne to posilki rodzinne, ja tak bylam wychowana i mimo ze neiraz mialam nerwy na rodzicow to na zle mi to nie wyszlo i przezylam.dziecko ma sie sluchac rodzicow i koneic dyskusji a babcie i dziadki moga sie bawic tulic ale nie folgowac lub rzucac tekstow: niedobra mama/tata bo zabronil/a tego czy tamtego... uuuuuuuuuuuuuuuu to nei rpzejdzie u mnie w zyciu.

Podpisuję się pod tym rękami i nogami! Chcę dokładnie tak samo. Moje dziecko będzie WYCHOWYWANE wg Żydowskich starych sprawdzonych zasad: prawa ręka przytula (prawa ręka jest mocniejsza) a lewa ręka karci (ta słabsza). Ale obie ręce należą do jednej i tej samej osoby. I nie będzie że mama nakrzyczała, to się idzie wyżalić do taty!!

monimoni, solidaryzuję się z Tobą! Też dzisiaj jestem smarkata i pociagajaca... A Justyna zaczyna kaszleć. Nie podoba mi sie to :-( DZIULKA NIE DAJ SIĘ! I zdrowka dla Twojego Męża
margerrita, gratulacje dla Twojego Synusia!

Zważyłam dzisiaj mojego klocka, bo jutro konczy 3 miesiace. Wynik powala:
2990g --> ok 6000g!!!!!!!!! dwa razy waga urodzeniowa!? To nie za dużo...?

:-))) myślałam, że mnie będzie ciągnąć do pracy, że będzie mnie męczyć siedzenie w domu, a mi jest tak dobrze, tak cudownie, że nie chcę już wracać do innego świata.

Jeju nic dodać nic ująć.Ja uwielbiam ten stan,w którym teraz jestem - w domu,w ciepełku,z dzieckiem,mogę cały czas się nim cieszyć bo w sumie nie jest kłopotliwy,bardzo mało płacze,a odkąd przeszłam na karmienie mieszane i wszystkie butlą to wszystko jest jeszcze do tego uporządkowane,bo wiem kiedy dziecko powinno zjeść,no i widze ile zjada.Do pracy wcale mi się nie chce wracać i narazie nie mam zamiaru,przynajmniej dopóki małż będzie w stanie nas utrzymać,bo wychowawczego jest niewiele.MOge zająć się domem co uwielbiam i na co zawsze brakowało mi czasu bo całe dnie spędzałam w pracy.Jest mi naprawdę teraz dobrze..:-)

Efa wysyłam Ci troche swojej pozytywnej energii i dużo buziaków.Wyśpij się koniecznie,jak się jest zmęczonym to wszytko o wiele bardziej przygnebia niż normalnie.

Dobranocka - nie no fajna waga.

Dziulka dużo zdrówka.

Ida polecam się :-D:-D Powiem Ci,że ja od początku rozmawiałam szczerze z teściową jak mi cos nie pasowało,ale nigdy nie tak ostro i nie aż tak wprost jak wczoraj.Myślę,że się jej należało,ja sobie nie pozwole na pewno wejść na głowę i nie pozwolę oczerniać mojego męża.Ja lubię czyste sytuacje i mówię jak jest.Potrafię być delikatna w rozmowie nawet niemiłej,ale nie tym razem.

Ostatnia edycja:
nich mi ktos odpowie czy przy przeziebienu/zapaleniu oskrzeli moge dawac cycka dzieciowi i odciagane z cycka mleko?? tego nei wiem a nie chce zarazic mlodej:/

onesmile, ja też nie z tych co się za głupoty obrażają, ale co za dużo to niezdrowo... zresztą ona od urodzenia młodej traktuje mnie jak chodzące g.wno z cyckami - sorki za wyrażenie:/ nie wyobrażam sobie tak traktować Michalinę, jeśli kiedyś urodzi dzidzię!!! więc chyba jednak coś w zachowaniu mojej matki nie gra... a tak ogólnie to mamm poczucie humoru - pochlebiam sobie, że całkiem spore nawet:D[/B]

No to skoro tak sie sprawy maja, to przytulam :-)
Moze powinbnas w takim razie z Nia szczerze porozmawiac? Moze to by cos dalo?

Mnie tez jest dobrze w domku, tylko czasem troche pusto, bo maz calymi dniami w pracy, a my sami. Teraz, jak maz ma urlop i jest mama jest duzo weselej.
Ale do pracy to mi sie w ogole nie spieszy. Poza tym ja i tak wracam dopiero pod koniec wrzesnia...

margerrita - zapomnialam ci pogratulowac, co niniejszym czynie :-)

dziulka - zdrowka!!! Niestety nie wiem, czy przy zapaleniu oksrzeli mozna dawac cycka. Przy przeziebieniu pewnie tak, ale zapalenia to juz grubsza sprawa. Najlepiej zapytaj lekarza.

reklama
tzn u mnie zapowiada sie na przeziebienie puki co, maz ma jawnie zapalenie oskrzeli -byl u jakiegos ocipialego lekarza i zamiast antybiotyku dal mu gowno co na dzieci chyba nie dziala a co dopiero na doroslego chlopa! jutro wysylam go do naszego po antybiotyk!!! bo bez tego sie nie obejdzie.

Do góry