Maga76
Fanka BB :)
Ren skarbie, najważniejszy ten Twój uśmiech i dobre nastawienie. Tak trzymaj ! A my będziemy trzymać kciuki ;-)zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy,
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ren skarbie, najważniejszy ten Twój uśmiech i dobre nastawienie. Tak trzymaj ! A my będziemy trzymać kciuki ;-)zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy,
hihihiMój brzuszek to już widać z każdej strony. Jak się porządnie wypnę, to może nawet gdzieś mi miejsca w kolejce ustąpią
no neistety przy prywatnych wizytach jest troche wydatkow ale jesli lekarz jest dobry to wartoDzisiaj byłam robić badania i się przeraziłam ,chodzę prywatnie do gina niestety i musiałam za badania płacić, mocz, krew itp itd i aż 119 złotych zapłaciłam, szok normalnie
dziekuje bardzo a brakiem mdlosci sie nei martw nie kazda musi miec takie dolegliwosci raczej sie cieszRen :-) witaj :-)
Ze mnie też ranny ptaszek.
Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Życzę Ci, żeby po drugiej @ od razu się udało! :-)
Ja się trochę zaczynam martwić, że nie mam mdłości... Wszystkie piszecie, że macie... :-( W tym tygodniu zrobię badania krwi itp., betę też sobie powtórzę, więc mam nadzieję, że mnie to uspokoi...
dziekuje ogromnei i nei przemeczaj sie zabardzowitam Ren to super że u Ciebie badanie wyszło dobrze znaczy się że już niedługo będziemy czekać na efektywne starania może w końcu trafiłaś
na normalnego lekarza o by tak dalej trzymam kciuki powodzenia
Ja też już wstałam i jak na razie dobrze się czuje zabieram się za porządki bo jak mnie dopadną mdłości to po robocie a trochę mi sie nazbierało
i nie wiem co na obiad zrobić że by dać rade go zrobić
po za tym wszystko porządku pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę miłego dnia
ta moja poprzednia gin mowila ze to badanie nei jest wazne, i moze nei jest wymagane ale duzo osob uwaza ze warto zrobic jednak, u mnei kosztuje to badanie 50 zl a czasmi moze byc pomocne, obecna gin zlecila mi to badanie ze wzgledu na to co sie stalodzeiwczyny a robicie badania na toksoplazmoze, cos tam ospy (o jakies przeciwciala chyba chodzi nie pamietam dokladnie), bo lekarz mi sie pytal czy chce te badania zrobic, ale one sa dodatkowo platne i to sporo, wiec nie wiem czy robic. w pierwszej ciazy nie mialam tego.
a wiecie ze w sumie domowe koty rzadko maja ta chorobe?? to zazwyczaj obce dzikei koty moga byc chore ale i tak nie latwo sie zarazic od takiego kota (trzeba by miec stycznosc z odchodami nei umyc rak i cos zjesc...) a najczesciej mozna to zlapac przez jedzenie surowego miesa!!!!!Ja poprosiłam o skierowanie na te badanie ( z NFZ) Wokół mnie pełno kotów u mnie w domu, u teściów i u brata. Z badań wyszło, że przechodziłam już toxoplazmozę ( pewnie dawno), bo drugie badanie jakie robi się równolegle, to na przeciwciała jakie jeszcze zostały. U mnie są niskie, więc myślę, że ok. No i nie muszę się tak stresować tuląc mojego kota
Tak na marginesie 50-70% populacji przechodziło toxoplazmozę i ma przeciwciała
dziekuje a kciuki sie przydadzaRen skarbie, najważniejszy ten Twój uśmiech i dobre nastawienie. Tak trzymaj ! A my będziemy trzymać kciuki ;-)
Cześć Dziewczyny,
Ja też się szykuję do badań na toksoplazmozę, niestety prywatnie i to badanie u nas w Bydgoszczy kosztuje 60zł. Ale zdrowie maluszka najważniejsze
Poza tym mam dziś wolne na uczelni! Będę robić na obiadek meksykańskie
Buziaki :*
Ren - ja również trzymam kciuki! Wierzę, że niedługo już spełni się Twoje marzenie