reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja właśnie zaczytałam się na naszym forum:) wczoraj zasnęłam o 19 i spała do 6 rano:)

Dzisiaj byłam robić badania i się przeraziłam ,chodzę prywatnie do gina niestety i musiałam za badania płacić, mocz, krew itp itd i aż 119 złotych zapłaciłam, szok normalnie:szok:

Zbankrutuje chyba jeszcze trochę, a słyszałam, że moja stara gin co na nfz przyjmuje znowu ma limity przekroczone i ciąż nie prowadzi. Więc dobrze, że chociaż do niej nie poszłam.

Ja zajadam płatki z mlekiem rano bo też mam problem z jedzeniem i dużo rzeczy śmierdzi......

A tak co do kolejek to powiem wam, że miałam dzisiaj fajną sytuację, otóż byłam w wydziale komunikacji zarejestrować autko ,stoję w kolejce i czekam, a facet jakiś włazi przede mną jakbym duchem była, albo co i mówie mu, że kolejka jest, a On, że ma grupę inwalidzką i zawsze go wpuszczają i takie tam, (wygląda na normalnego, żadnych kul czy lasek, normalny koleś tylko,że nie słyszący do końca), zaznaczę, że w Urzędzie ludzi trochę było i gorąco było, patrzę na niego i mówię, a ja w ciąży jestem i też muszę czekać, biedny trochę się speszył i poszedł na koniec kolejki. Wszystko byłoby okej jakby się spytał czy może, albo miałby problem z ustaniem w kolejce, ale on porostu niedosłyszał, co ciekawe jak go Pani obsługiwała to jakoś słyszał. Dziwni są ludzie, czasem przeginają.

Też poproszę o zaproszenie do grupy:)

Miłego wieczorku życzę:-)

Kurczę to faktycznie dużo. Ja byłam kilka dni temu i robiłam mocz, morfologię, Hbs, Wr, Glukozę i zapłaciłam 52 zł.
Na szczęście wszystkie badania wyszły okej i o dziwo nie mam anemii, co zdarzało mi się często :)

Z dolegliwości dziś o dziwo wszystko umiarkowanie.
Apropo płatków, narobiłyście mi ochoty :)

reklama
witam z rana o i chyba pierwsza jestem ;)
ja narazie napisze co i jak bylo na wizycie wczoraj a pozniej ajk cos zjem poczytam co u Was ;)

Wczorajsza wizyta byla udana nawet pomimo poslizgu ;) gabinet bardzo fajny i przyjazny
lekarka przeprowadzila porzadny wywiad tyle pytan zadawala ze nienadazalam odpowiadac ;-)
zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy:biggrin2:, zlecila zrobic badanie toksoplazmozy (poprzednia gin stwierdzila ze nei ma co robic takiego badania)
i po drugiej @ mozemy wrocic do staranek :laugh2::laugh2:
a jak bede miec wyniki badania to mam zadzwonic

poszlam wiec dzis rano do laboratorium wyczekalam swoje a wszystko po to zeby sie dowiedziec ze to badanie robia tylko w poniedzialki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ren :-) witaj :-)
Ze mnie też ranny ptaszek.
Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Życzę Ci, żeby po drugiej @ od razu się udało! :-)
Ja się trochę zaczynam martwić, że nie mam mdłości... Wszystkie piszecie, że macie... :-( W tym tygodniu zrobię badania krwi itp., betę też sobie powtórzę, więc mam nadzieję, że mnie to uspokoi

Regulamin! Nie pisz całego posta pogrubionymi literami

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam z rana o i chyba pierwsza jestem ;)
ja narazie napisze co i jak bylo na wizycie wczoraj a pozniej ajk cos zjem poczytam co u Was ;)

Wczorajsza wizyta byla udana nawet pomimo poslizgu ;) gabinet bardzo fajny i przyjazny
lekarka przeprowadzila porzadny wywiad tyle pytan zadawala ze nienadazalam odpowiadac ;-)
zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy:biggrin2:, zlecila zrobic badanie toksoplazmozy (poprzednia gin stwierdzila ze nei ma co robic takiego badania)
i po drugiej @ mozemy wrocic do staranek :laugh2::laugh2:
a jak bede miec wyniki badania to mam zadzwonic

poszlam wiec dzis rano do laboratorium wyczekalam swoje a wszystko po to zeby sie dowiedziec ze to badanie robia tylko w poniedzialki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam Ren to super że u Ciebie badanie wyszło dobrze znaczy się że już niedługo będziemy czekać na efektywne starania może w końcu trafiłaś
na normalnego lekarza o by tak dalej trzymam kciuki powodzenia :)

Ja też już wstałam i jak na razie dobrze się czuje zabieram się za porządki bo jak mnie dopadną mdłości to po robocie a trochę mi sie nazbierało
i nie wiem co na obiad zrobić że by dać rade go zrobić
po za tym wszystko porządku pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę miłego dnia :)

Witajcie moje drogie! Wczoraj byłam u mojej lekarki po zwolnienie i skierowanie na badania (krew itp). Wiedziałam,że nie będzie mnie badać(byłam u niej 2 tygodznie temu), ale za to zostałam zważona. I okazało się,że schudłam 1 kg :-D. Bardzo się cieszę, ponieważ zostało mi "trochę" kilogramów i nie chcę dużo przytyć.
A dzisiaj na śniadanko zjadłam jajecznicę:-). Na szczęście mogę wszystko jeść, nie mam wstrętu do niczego!

& Ewcia - ty sie ciesz ze nie masz mdlosci a nie martw tym ;-)

dzeiwczyny a robicie badania na toksoplazmoze, cos tam ospy (o jakies przeciwciala chyba chodzi nie pamietam dokladnie), bo lekarz mi sie pytal czy chce te badania zrobic, ale one sa dodatkowo platne i to sporo, wiec nie wiem czy robic. w pierwszej ciazy nie mialam tego.

ja wczoraj wieczorem mialam mega mdlosci, a maz pojechal na zakupy i zrobil mi ochote na kebaba, kupil i zjadlam az pol, stwierdzilam ze trudno najwyzej go oddam za jakis czas, a byl taki pyszniutki jami i o dziwo, mdlosci minely ;-) oczywiscie dzis od rana znow sa...

Ren :-) witaj :-)
Ze mnie też ranny ptaszek.
Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Życzę Ci, żeby po drugiej @ od razu się udało! :-)
Ja się trochę zaczynam martwić, że nie mam mdłości... Wszystkie piszecie, że macie... :-( W tym tygodniu zrobię badania krwi itp., betę też sobie powtórzę, więc mam nadzieję, że mnie to uspokoi...

Ja też nie mam mdłości. Każda ciąża jest inna. Nie przejmuj się. :)

czesc dziewczyny!:-) ja wczoraj znów przespałam popołudnie, a już myślałam, że mi to mineło bo w poprzednim tygodniu już tyle nie spałam, a tu masz znów to samo... w sobotę jadę do domku, w poniedziałek idę na badania, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze.
Dziś miałam w nocy koszmar :-( najczarniejszy scenariusz... jednak w tych głowach to się nam myśli kotłują straszne... :-(miłego dzionka życzę i samych słonecznych myśli ;-)

reklama
...dzeiwczyny a robicie badania na toksoplazmoze, cos tam ospy (o jakies przeciwciala chyba chodzi nie pamietam dokladnie), bo lekarz mi sie pytal czy chce te badania zrobic, ale one sa dodatkowo platne i to sporo, wiec nie wiem czy robic. w pierwszej ciazy nie mialam tego.
Ja poprosiłam o skierowanie na te badanie ( z NFZ) Wokół mnie pełno kotów :) u mnie w domu, u teściów i u brata. Z badań wyszło, że przechodziłam już toxoplazmozę ( pewnie dawno), bo drugie badanie jakie robi się równolegle, to na przeciwciała jakie jeszcze zostały. U mnie są niskie, więc myślę, że ok. No i nie muszę się tak stresować tuląc mojego kota :D
Tak na marginesie 50-70% populacji przechodziło toxoplazmozę i ma przeciwciała

Do góry