reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja właśnie zaczytałam się na naszym forum:) wczoraj zasnęłam o 19 i spała do 6 rano:)

Dzisiaj byłam robić badania i się przeraziłam ,chodzę prywatnie do gina niestety i musiałam za badania płacić, mocz, krew itp itd i aż 119 złotych zapłaciłam, szok normalnie:szok:

Zbankrutuje chyba jeszcze trochę, a słyszałam, że moja stara gin co na nfz przyjmuje znowu ma limity przekroczone i ciąż nie prowadzi. Więc dobrze, że chociaż do niej nie poszłam.

Ja zajadam płatki z mlekiem rano bo też mam problem z jedzeniem i dużo rzeczy śmierdzi......

A tak co do kolejek to powiem wam, że miałam dzisiaj fajną sytuację, otóż byłam w wydziale komunikacji zarejestrować autko ,stoję w kolejce i czekam, a facet jakiś włazi przede mną jakbym duchem była, albo co i mówie mu, że kolejka jest, a On, że ma grupę inwalidzką i zawsze go wpuszczają i takie tam, (wygląda na normalnego, żadnych kul czy lasek, normalny koleś tylko,że nie słyszący do końca), zaznaczę, że w Urzędzie ludzi trochę było i gorąco było, patrzę na niego i mówię, a ja w ciąży jestem i też muszę czekać, biedny trochę się speszył i poszedł na koniec kolejki. Wszystko byłoby okej jakby się spytał czy może, albo miałby problem z ustaniem w kolejce, ale on porostu niedosłyszał, co ciekawe jak go Pani obsługiwała to jakoś słyszał. Dziwni są ludzie, czasem przeginają.

Też poproszę o zaproszenie do grupy:)

Miłego wieczorku życzę:-)

Kurczę to faktycznie dużo. Ja byłam kilka dni temu i robiłam mocz, morfologię, Hbs, Wr, Glukozę i zapłaciłam 52 zł.
Na szczęście wszystkie badania wyszły okej i o dziwo nie mam anemii, co zdarzało mi się często :)

Z dolegliwości dziś o dziwo wszystko umiarkowanie.
Apropo płatków, narobiłyście mi ochoty :)

reklama
witam z rana o i chyba pierwsza jestem ;)
ja narazie napisze co i jak bylo na wizycie wczoraj a pozniej ajk cos zjem poczytam co u Was ;)

Wczorajsza wizyta byla udana nawet pomimo poslizgu ;) gabinet bardzo fajny i przyjazny
lekarka przeprowadzila porzadny wywiad tyle pytan zadawala ze nienadazalam odpowiadac ;-)
zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy:biggrin2:, zlecila zrobic badanie toksoplazmozy (poprzednia gin stwierdzila ze nei ma co robic takiego badania)
i po drugiej @ mozemy wrocic do staranek :laugh2::laugh2:
a jak bede miec wyniki badania to mam zadzwonic

poszlam wiec dzis rano do laboratorium wyczekalam swoje a wszystko po to zeby sie dowiedziec ze to badanie robia tylko w poniedzialki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ren :-) witaj :-)
Ze mnie też ranny ptaszek.
Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Życzę Ci, żeby po drugiej @ od razu się udało! :-)
Ja się trochę zaczynam martwić, że nie mam mdłości... Wszystkie piszecie, że macie... :-( W tym tygodniu zrobię badania krwi itp., betę też sobie powtórzę, więc mam nadzieję, że mnie to uspokoi

Regulamin! Nie pisz całego posta pogrubionymi literami

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam z rana o i chyba pierwsza jestem ;)
ja narazie napisze co i jak bylo na wizycie wczoraj a pozniej ajk cos zjem poczytam co u Was ;)

Wczorajsza wizyta byla udana nawet pomimo poslizgu ;) gabinet bardzo fajny i przyjazny
lekarka przeprowadzila porzadny wywiad tyle pytan zadawala ze nienadazalam odpowiadac ;-)
zbadala i powiedziala ze ladnie wraca wszystko do normy:biggrin2:, zlecila zrobic badanie toksoplazmozy (poprzednia gin stwierdzila ze nei ma co robic takiego badania)
i po drugiej @ mozemy wrocic do staranek :laugh2::laugh2:
a jak bede miec wyniki badania to mam zadzwonic

poszlam wiec dzis rano do laboratorium wyczekalam swoje a wszystko po to zeby sie dowiedziec ze to badanie robia tylko w poniedzialki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

witam Ren to super że u Ciebie badanie wyszło dobrze znaczy się że już niedługo będziemy czekać na efektywne starania może w końcu trafiłaś
na normalnego lekarza o by tak dalej trzymam kciuki powodzenia :)

Ja też już wstałam i jak na razie dobrze się czuje zabieram się za porządki bo jak mnie dopadną mdłości to po robocie a trochę mi sie nazbierało
i nie wiem co na obiad zrobić że by dać rade go zrobić
po za tym wszystko porządku pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę miłego dnia :)

Witajcie moje drogie! Wczoraj byłam u mojej lekarki po zwolnienie i skierowanie na badania (krew itp). Wiedziałam,że nie będzie mnie badać(byłam u niej 2 tygodznie temu), ale za to zostałam zważona. I okazało się,że schudłam 1 kg :-D. Bardzo się cieszę, ponieważ zostało mi "trochę" kilogramów i nie chcę dużo przytyć.
A dzisiaj na śniadanko zjadłam jajecznicę:-). Na szczęście mogę wszystko jeść, nie mam wstrętu do niczego!

& Ewcia - ty sie ciesz ze nie masz mdlosci a nie martw tym ;-)

dzeiwczyny a robicie badania na toksoplazmoze, cos tam ospy (o jakies przeciwciala chyba chodzi nie pamietam dokladnie), bo lekarz mi sie pytal czy chce te badania zrobic, ale one sa dodatkowo platne i to sporo, wiec nie wiem czy robic. w pierwszej ciazy nie mialam tego.

ja wczoraj wieczorem mialam mega mdlosci, a maz pojechal na zakupy i zrobil mi ochote na kebaba, kupil i zjadlam az pol, stwierdzilam ze trudno najwyzej go oddam za jakis czas, a byl taki pyszniutki jami i o dziwo, mdlosci minely ;-) oczywiscie dzis od rana znow sa...

Ren :-) witaj :-)
Ze mnie też ranny ptaszek.
Najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Życzę Ci, żeby po drugiej @ od razu się udało! :-)
Ja się trochę zaczynam martwić, że nie mam mdłości... Wszystkie piszecie, że macie... :-( W tym tygodniu zrobię badania krwi itp., betę też sobie powtórzę, więc mam nadzieję, że mnie to uspokoi...

Ja też nie mam mdłości. Każda ciąża jest inna. Nie przejmuj się. :)

czesc dziewczyny!:-) ja wczoraj znów przespałam popołudnie, a już myślałam, że mi to mineło bo w poprzednim tygodniu już tyle nie spałam, a tu masz znów to samo... w sobotę jadę do domku, w poniedziałek idę na badania, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze.
Dziś miałam w nocy koszmar :-( najczarniejszy scenariusz... jednak w tych głowach to się nam myśli kotłują straszne... :-(miłego dzionka życzę i samych słonecznych myśli ;-)

reklama
...dzeiwczyny a robicie badania na toksoplazmoze, cos tam ospy (o jakies przeciwciala chyba chodzi nie pamietam dokladnie), bo lekarz mi sie pytal czy chce te badania zrobic, ale one sa dodatkowo platne i to sporo, wiec nie wiem czy robic. w pierwszej ciazy nie mialam tego.
Ja poprosiłam o skierowanie na te badanie ( z NFZ) Wokół mnie pełno kotów :) u mnie w domu, u teściów i u brata. Z badań wyszło, że przechodziłam już toxoplazmozę ( pewnie dawno), bo drugie badanie jakie robi się równolegle, to na przeciwciała jakie jeszcze zostały. U mnie są niskie, więc myślę, że ok. No i nie muszę się tak stresować tuląc mojego kota :D
Tak na marginesie 50-70% populacji przechodziło toxoplazmozę i ma przeciwciała

Do góry