SARISA ja chyba tez jestem nietego ,bo jak ktos bierze mloda na rece to ja cala hepi i dumna a po dwoch minutach wydrapalabym oczy! Albo inny ciezki przypadek moj- chce sie wyrwac z domu odreagowac i odpoczac od malej troche, wychodze to po 10 min juz mysle czy jest wsjo ok albo i dzwonie np do mamy lub tesciowej (zalezy ktora akurat jest) czy jest ok i co robi mloda. po powrocie do domu dostaje swira ze zjadlabym z milosci moje rozesmiane na moj widok dziecko)))))))nie wazne ze mam zimne lapy i policzki musze ja przytulic i koniec. a swoja droga od trzech dni mloda sie nauczyla sama przytulac do mnie, wtule mi sie -nie spi-tylko wtula raczkami obejmuje za szyje i wydaje takei fajne odglosy jakby steskniona byla)potrafi tak se byc przytulona z 15 min i nic nie gadac))strasznie mnie to wzrusza)))))))) maz nieraz jak obserwuje moj duet z leane to podziwia jak my sie kochamy))i wczoraj np ja mala przytulam to on (chyba zazdroscil hihi)polozyl mi glowe na kolanie ze tez chce byc przytulony a na 3 przylepe wrypala sie kotka)))))bylam osaczona dzisiaj do poludnia za to mldoa mnei rozwalila poraz kolejny: byla kaprysna oczka do spania-zanioslam ja-za chwile laaaa, poszlam chce dac smoczek kKILKA RAZY!!- i co??? mloda uhahana po pachy i "arrryyy" i swoje "hajkuuu"wzielma ja w koncu dotankowalam do pelna i usnela)))))) uffff)))) teraz udalo w koncu mi sie pojesc - a propos przytylam ostatnio rpzez to zimno bo malo sie ruszam i zarlabym co sie nawinie wrr!! nieduzo ale przytylam://// najlepiej nie wypuszczalabym z rak serow i konserwy robionej przez mame))))))
reklama
margerrita
Fanka BB :)
..odpowie mi ktos...a gdzie ja te przepisy znajde??
maze o tym by przespac dluzej niz 3h, bo nie pamietam kiedy to nam sie udalo, a dzis zaliczylam poczte, wrrr. nawet nie bede opowiadac bo slow brak, czy to sie kiedys zmieni...
a ja dalej smutasek, jakis chlodny nastoj jak mialam tak mam
u nas chrzciny na 1 maja
ulisia
chustomama :)
My tez chrzcimy w drugi dzień świąt, i tez sie zastanawiałam ile dać,damy 100zl i wystarczy nie ma co sie wygłupiać.
Dziewczynki,a napiszcie od kiedy zmienia sie smoczki do butli na 2?
teoretycznie po 3 miesiącu, ale to pewnie zależy od dziecka jaki szybki przepływ lubi. My mamy 1 - ale lovi, więc i tak jest w miarę szybki. Na razie nie planuję zmieniać.
sugar_and_spice
matka Króla
margeritta jakie przepisy?
kasiss jeśli chodzi o smoczki do butli to wszystko zależy od firmy, nie sugeruj się tym co robią inni, bo nie wiesz jakie mają butelki, sprawdź na stronie Twojego producenta :-)
kasiss jeśli chodzi o smoczki do butli to wszystko zależy od firmy, nie sugeruj się tym co robią inni, bo nie wiesz jakie mają butelki, sprawdź na stronie Twojego producenta :-)
sugar_and_spice
matka Króla
Mogę Ci dużą odstapic, bo nie używam Aventu.
natolin
ja nie mam problemu z tym jak ktoś małego nosi na rękach i nawet cieszę się, że dużo ludzi przewija się przez nasz dom, a mały uśmiechnięty do wszystkich. jedyne co to żałuję, że w ogóle przyzwyczaiłam go do noszenia, więc ja staram się go nosić jak najmniej, bo mnie już boli kręgosłup, a co będzie za kilka kg ;-)
a co do smoczków to ja dzisiaj byłam w sklepie i właśnie m.in. oglądałam smoczki i nic nie kupiłam, bo lovi, tt i canpol mają smoczki 0+ a później 6+ więc z tych firm nie miałam co kupić, mam jeszcze butelki aventu, ale do nich nie było smoczków, a może te powinnam wymienić.
kasis pytasz jakie butelki polecamy?
a co do smoczków to ja dzisiaj byłam w sklepie i właśnie m.in. oglądałam smoczki i nic nie kupiłam, bo lovi, tt i canpol mają smoczki 0+ a później 6+ więc z tych firm nie miałam co kupić, mam jeszcze butelki aventu, ale do nich nie było smoczków, a może te powinnam wymienić.
kasis pytasz jakie butelki polecamy?
dawidowe
Ja juz po duzej wyprawie. Byłam u internisty i niestety nie jest dobrze ciaza i cisnienie mogły spowodowac jakies prblemy z nerkami. Narazie mam skierowanie na USG i do mefrologa. Za to przynajmniej dała mi recepte na dwa opakowania tabletek anty i odpadnie mi ginegolog. POtem objechałam z wniskami do dwóch złóbków bo i jestem 200 i 300 w kolejce. Nie wiem czy dostanie sie od wrzesnia a juz nie mysle ze wczesniej. Od 1 kwitnia musze wrocic do pracy i bede musiała cos pokabinowac ze zwolnieniami a potme prywatny złobek i głód ;-). Naszczescie pod koniec stycznia przyjeszcza wrescie maz i wtedy bedzie myslec.
hihi
co chrztu to u mnie w kosciele było bardzo ciepło bo było to w kapliczce. KSiadz nie chciał ode mnie kasy ale i tak dałam mu 100 zł w kopercie bo nie robił problemów z wiary meza. Laura miała biały kombinezon z futerkiem który kupili moi rodzice i jest tak sliczny to ciagle z nim smiga i kazdy sie zachwyca. Swiece i koszulke tez kupiła moja mama tak samo jak wyprawienie przyjecia na 13 osób u nich w domu. Dodatkowo jeszcze kupili małej zestaw gimnastyczny i dali kase. Tak wiec mnie wyniosło 100 zł bo pod kombinezonem cały biały zestaw tez rodzice.
ja tez dzis musze popakowac i poprasowac wszystko dla małej bo w czwartek jade do rodziców na swieta i zostaje do nowego roku wiec sporo tego bedzie. Nie wiem jak sie zabiore bo i dla mnie rzeczy i prezenty.
moja juz wypiła cała herbatke koperek Hippa po 1 tygodniu i teraz ma to ułatwiajaca trawienie ale wydaje mi sie ze sam koper był lepszy
Co do smoczków to nr 2 warto zmienic jak dziecko konczy miesiac bo bardzo sie meczy natomiast nr 3 po 3 miesiacach lepiej poczekac bo 3 dziórki dosc szybko leca i moja sie dławiła. Wrociłam narazie do nr 2. Za to jakos pieknie pije ze smoczka lovi tego poczatkowego bo jakos szybko z niego leci. Chyba byn noworodkowani nie kupiła LOVI na sam poczatek.
...gólasz pisze się przez U "otwarte"
ulisia fajny pomysł z psalmem i czytaniem, pogadaj z księdzem :-)
hihi
...gólasz pisze się przez U "otwarte"
ulisia fajny pomysł z psalmem i czytaniem, pogadaj z księdzem :-)
Hej, hej, u nas brzydko i śnieg. Oli zdążył już nawet stracić humor, tak szaro i buro za oknem. Od tygodnia nie byliśmy na spacerku.
Sugar, fajnie, że chrzciny udane. Ja nadal mam obawy, jak to będzie chrzcić zimą. Myślałam, że to jest krótka ceremonia, a Wy tu piszecie o jakichś mszach. W połowie stycznia pogoda będzie pewnie naprawdę ohydna, więc bardzo się boję długo trzymać Olka w kościele.
Poza tym nie mam żadnego białego ubranka i nie wiem, co mu kupić: kombinezonik (rrrany, jakie ceny!), czy coś pod spód? Bo na becik to on już jest za duży. Jak mnie to wpienia!
A, i ile u Was kosztował sam chrzest?
co chrztu to u mnie w kosciele było bardzo ciepło bo było to w kapliczce. KSiadz nie chciał ode mnie kasy ale i tak dałam mu 100 zł w kopercie bo nie robił problemów z wiary meza. Laura miała biały kombinezon z futerkiem który kupili moi rodzice i jest tak sliczny to ciagle z nim smiga i kazdy sie zachwyca. Swiece i koszulke tez kupiła moja mama tak samo jak wyprawienie przyjecia na 13 osób u nich w domu. Dodatkowo jeszcze kupili małej zestaw gimnastyczny i dali kase. Tak wiec mnie wyniosło 100 zł bo pod kombinezonem cały biały zestaw tez rodzice.
Łukaszek spał dziś od 22 do 6:55 potem nakarmiliśmy się na leżąco w łóżku i oboje jeszcze pospaliśmy do 8:30. Posprzątałam już w pokoju po weekendzie mojego męża z Łukaszkiem,eh... do tego ogarnęłam też łazienkę i kuchnię.
Chciałam właśnie nakarmić syna a ten mi usnął. Tak więc mleczko jeszcze zaczeka na niego
Ja zabieram się zaraz za sporządzenie listy rzeczy które muszę zabrać dla małego na ten długi wypad do moich rodziców na Święta i Sylwestra.
Muszę jeszcze popakować prezenty na Gwiazdkę dla moich rodziców, męża i Łukasza. Jeszcze musimy pomyśleć nad mała drobnostką dla teściów- myślałam o małym albumiku zdjęć Łukaszka.
Miłego dnia dziewczynki!!
Efa spróbuj się rozglądnąć na allegro za ubrankiem używanym, ja wcześniej poszukiwałam ubranka i nawet można było coś znaleźć i to w nie dużej cenie, bo niestety takie nowe rzeczy są bardzo a to bardzo drogie a nie ma sensu tyle kasy dawać, bo to przecież jedno wyjście.
Mój miał ubrane: bodziak na długi rękaw, białe rajtki, skarpetki, buciki, spodnie, bluzeczkę białą i taką kamizelkę z muszką, czapka cienka... a na to wszystko na wyjście z domu miał takie ubranko zimowe kurteczka, spodnie i bamboszki + gruba czapa. My jak już pisałam chrzciliśmy w kapliczce gdzie było ciepło i mały był tylko w tym pierwszym ubranku a to wierzchnie było na podróż tylko.
Ja nie wypowiem się co do ceny za chrzest, bo nas to naprawdę nic nie wyszło. Ubranko mieliśmy, ksiądz zaprzyjaźniony i nic nie chciał, za salę nie trzeba było płacić bo to w miejscu pracy męża, jedynie zakupy spożywcze na cały obiad i kolację czyli około 400zł, a kucharka nie chciał nic bo to znowu znajoma męża i jak próbowaliśmy jej wcisnąć kasę to nie chciała bo powiedziała że to prezent dla Łukaszka. 60 zł za tort daliśmy. No i około 100zł za te wszystkie duperele typu świeca, szatka, nakładka i wstążeczka na świecę.
ja tez dzis musze popakowac i poprasowac wszystko dla małej bo w czwartek jade do rodziców na swieta i zostaje do nowego roku wiec sporo tego bedzie. Nie wiem jak sie zabiore bo i dla mnie rzeczy i prezenty.
Herbatkę Hipp ułatwiającą trawienie polecam- Franek bardzo ją lubi-bardziej niż rumiankową:-).
A co do tej twojej "koleżanki" to... współczuję. Też bym się wkurzyła! Ale nie przejmuj się: ten "brzuszek" spełnił najlepszą rolę na świecie-inkubatora dla dziecka i za chwilkę będzie cudnie płaski. A znajoma pęknie z zazdrości!!
moja juz wypiła cała herbatke koperek Hippa po 1 tygodniu i teraz ma to ułatwiajaca trawienie ale wydaje mi sie ze sam koper był lepszy
Co do smoczków to nr 2 warto zmienic jak dziecko konczy miesiac bo bardzo sie meczy natomiast nr 3 po 3 miesiacach lepiej poczekac bo 3 dziórki dosc szybko leca i moja sie dławiła. Wrociłam narazie do nr 2. Za to jakos pieknie pije ze smoczka lovi tego poczatkowego bo jakos szybko z niego leci. Chyba byn noworodkowani nie kupiła LOVI na sam poczatek.
reklama
natolin
dawidowe mój pił z lovi prawie od samego początku. jak tak sobie wyobraziłam ile rzeczy na pewno będziesz miała do wzięcia to nie wiem jak się zabierzesz... a co Ci powiedzieli ze żłobkiem? że kiedy może się dostać przy takim miejscu na liście? nie możesz pójść na trochę na wychowawczy czy nie chcesz?