reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

witam w ten mrozny dzien!
brrr jak zimno, kolejny dzien bez spacerku:( Chyba dopiero na wiosne wyjdziemy:)) i po co byl ten wozek?:)

Wczoraj po 4 godz na zakupach wrocilam..z pustymi rekami:( ani nic sobie natylek nie kupilam, ani prezentow:((
A Swieta juz tak blisko. Dobrze, ze nic nie musze szykowac:) jedziemy do rodzicow, a tam wszystkim mama sie zajmie:))

dzisiaj dzien spedzam w szlafroku. Nic mi sie nie chce. Czeka gora prasowania a ja mam lenia. To siedzenie w domu powoli mnie zabija:(

reklama
Dalsza część menu.... Wszystko własne wyroby :-) (oprócz przystawek)

11.jpg3.jpg15.jpg4.jpg

Co zrobić w tym roku?!

Moriam, ja też dzisiaj mam MEGA lenia. Góra prasowania leży i kłuje w oczy a ja nic... Nawet zakupy w PiP zrobiłam...

Ostatnia edycja:
Ida - a jednak Cię złamało. No to szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!

strip- Tobie tak jak natolin życzę duzo usmiechu od maluszka co by mamusie rozweselił :-)

moriam - szkoda ,ze zakupy nieudane. A co do prasowania , to ja w taki zimny dzien jak dzis to lubię prasowac .... rozgrzewa lepiej niż kubek herbaty :-)

dobranocka ale pyszności . jesli o mnie chodzi to zdecydownie koreczki z fetą i łososiem oraz pleśnióweczka zostaje!!!!! mniam

Ostatnia edycja:
ONESMILE dzielna z Ciebie dziewczyna, ale czy warto? Ja sama się zastanawiam, lekarz mi powiedział, że dziecku od mojego mleka bardziej potrzebna jest zdrowa mama (chodzi o odchudzanie i mój kręgosłup + kolana), więc może i Pawełkowi bardziej od tego mleka trzeba Twojego uśmiechu, a nie bólu, rozwalonego lekami żołądka, itd.? Trzymam kciuki :-)

Dobranocka najlepsze życzenia dla inż. Karwowskiego. A tymi zdjęciami to mi nie tylko smaka narobiłaś, ale i w kompleksy wpędziłaś... serio to Twoja robota? BTW: poproszę o przepis na pierniczki (łopatologiczny) na PW.

Ja dziś po farbowanku włosów, tylko jakoś tył i baczki mi nie chcą chwycic... jakieś takie rudawe zamiast platynowe, jak się wkurzę, to jutro je drugi raz maznę.

Mąż dziś w domu, wczoraj w nocy zdychał, jak ja przedwczoraj, tak więc... jak on w domu to ja dezorganizacja, bałągan i syf...
Jutro przyjeżdża moja mama- na chrzciny!!! ;-) cieszę się, bo trochę mi pomoże, trochę odpocznę, będzie jakaś odskocznia :-)

Sugar, życzenia przekazane - mąż bardzo dziękuje :-)
A przepis na pierniczki jest tak banalny ( i oszczędny!), że nawet ja je umiem zrobić - już wędruje na PW.

Onesmile współczuję zapalenia. Oby szybko te męczarnie się skończyły. Mnie chyba 3x dopadła wysoka gorączka z powodu nawału pokarmu, ale do zapalenia na szczęście nie doszło. Na wszelki wypadek gin dał mi receptę na antybiotyk.

Ulisia trzymam kciuki, żeby z pracą się udało. Szkoda, że mój syn nie ma w szkole rytmiki, bo zapisałabym go. Może słuch odziedziczył po tatusiu, a nie mamusi :-)

Natolin dobrze, że już wzięłaś się w garść. A łzy nie są takie złe. Mnie pomagają się rozładować.

Sugar gratuluję suwaczka.

Strip koniecznie pokaż się w nowym kolorze.

Dobranocka wszystkiego naj dla męża. A i wredoto po co takimi smakołykami kusisz?;-)

Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

U nas kiepsko. Laura chora. Katar, który poszedł na uszka. Cała masa leków.

Ida - zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia. Zimno w nosie to moja specjalnosc...wiem, jakie jest upie****we.

malutka -laczymy sie w meczarniach.

dobranocka - nie potrafie wyrazic, jak bardzo jestem w szoku na widok twoich kulinarnych talentow! WOW do potegi entej!!!! Ale sie glodna zrobilam.

e-lona - strasznie wspolczuje i cieplo pozdrawiam Laure.

natolin - trzymaj sie babo!

ulisia - fajnie, taka praca to prawdziwa 'odskocznia' :-)

sugar - maz wciaz mi to powtarza...
Wiesz, ja sie od paru tygodni staram te laktacje zmniejszyc i pewnie dlatego dostalam zapalenia. Staram sie wykluczac po jednym karmieniu (przez kilka dni, potem kolejne itp) i zastepowac butla, ale mi nie wychodzi :-( Od paru dni pije na zoladek miete, ale wczoraj wyczytalam,ze mieta rowniez dziala na obnizenie laktacji. Dzis zaczelam pic tez szalwie. Poki co mleka w tym jednym cycku nadprodukcja. Drugi zachowuje sie przyzwoicie :-)
A Ty co postanowilas?

Lekarka oddzwonila i wypisze mi recepte na kolejna dawke,gdybym zaczela goraczkowac. Poki co, kazala regularnie karmic (swietny sposob na obnizenie laktacji BTW :wściekła/y:) i kapusta okaldac, co tez czynie...

Ostatnia edycja:
reklama
Sugar piekny suwaczek. Gratuluję. :biggrin2:
Onesmile biedna jesteś z tymi piersiowymi dolegliwościami. Przytulaski :-(

Dawidowe kciuki za Laurę ;-)
natolinku, nie płakusiaj, faceci nie są tego warci
ulisia, kciukasy za to, by Cię przyjęli
Dobranocka, plizzzz mi też prześlij ten przepis na pierniczki. Też łopatologicznie :). A Twoja kuchnia przypraiwa mnie o ślinotok.

Do góry