reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

I my sie witamy,

ja kompletnie nieprzytomna. 3 pobudki w nocy, a dzis od rana mega marudzenie.Maly sie przy cycu wil jak waz, myslalam, ze skonam. A potem walnal mega kupe. Klejne 2 godziny marudzenia i niby jedzenia z cyca i kolejna mega kupa...Po wszystkim, czyli po 5 godzinach marudzenia (od pobudki), dalam butle i zasnal. Spi juz godzine, to pewnie zaraz bedzie alarm...
Kiedy Pawel zacznie przeysypiac noce??? Najgorsze jest to, ze w nocy tylko i wylacznie ja wstaje do dziecka, bo maz musi sie porzadnie wyspac do pracy. Poza tym, dwa nocne karmienia sa cycem, wiec moj maz sobie nie poradzi:-)
Jestem ledwo zywa.
Do tego antybiotyki wykonczyly mi zoladek.Wciaz mnie boli. Pije miete, za mieta, a dzis jestem tylko na chrupkim pieczywie, nabiale i ryzu. Moze pod wieczor maz ugriluje mie kawalek indyka...Do tego glowa nawala. Ech...

Co do ciuszkow, to my tez juz troszke mamy odlozonych. Ale ja postanowilam trzymac, bo myslimy o drugim dziecku i jeszcze sie przydadza.A poniewaz to glownie pajacyki i spiochy, to beda dobre i na chlopaka, i na dziewczynke.

My kolejny dzien kiblujemy w domu. Chodniki skute lodem.

Czarodziejka - bardzo sie usmialam z Twojej nocnej przygody, kiedy zapomnialas nakarmic dziecko :-) Ja tez w nocy czasem nie wiem, co robie :-)

A my wciaz uzywamy pampkow 1.

reklama
dorisday mój mały ma katar a szczepiłam go dzisiaj, mój pediatra powiedział, że katar nie stoi na przeszkodzie żeby robić szczepienie, chyba, że dziecko ma gorączkę.
onesmile- mój budzi się 3 razy w nocy i dla mnie to jest jego rekord, bo córka budziła się 5 razy i do tej pory budzi się dwa raz, a ma już 20 m-cy. Są takie dzieci co mają lekki sen i nie prześpią całej nocy, też się zastanawiam kiedy moje dzieci będą spały całą noc.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Niestety ostatnio nie mam czasu na forum, bo siedzę z dwójką dzieciaków w domu. Starszy chory już od 1.5 tyg. W przedszkolu był w tym miesiącu "aż" 3 dni.

Margerrita też się zastanawiam o co chodzi z tymi pampersami sleep and play, że takie tanie.

Co do allegro to ja ostatnio sprzedałam część swoich ciążowych ciuszków i powoli wystawiam zbędne rzeczy Laury.

Hejka Margerrita super ten szablon, podaj mi w jakim -jak możesz - programie robisz te szablony, bo ja muszę wystawić mężowi aukcje, a chciałam żeby ładnie wyglądało.

dzien dry!
Wczoraj wyrwaklam sie na chwile do galerii, mama zostala z mala i nic nie kupilam:(( boszze , jakie wszystko jest drogie! czy przez te 3 miesiace, odkad nie wychodze z domu wszystko tak drastycznie podrozalo czy mi sie tylko wydaje:)
margerrita-super szablonik. Jak wy to robicie? Sa gdzies jakies instrukcje? Moze i ja sie spreze, tez mam troche rzeczy do sprzedania:) niektore zupelnie nowe
chcialam jakis gotowy sciagnac, ale jak zaczelam czytac co i jak i, ze trzeba na serwer wrzucic to mi sie odechcialo, bo po pierwsze jakos bardzo skomplikowane mi sie to wydalo, po drugie nie mam dostepu do serwera, wiec zrobilam sobie sama, w photoshopie i notepad++, jak zwykla stronke, jak bede miala chwile to sie pobawie i cos lepszego zrobie :) choc nie bedzie to nic nadzwyczajnego bo sie dobrze na tym nie znam, zdjecia bede wrzucac na imageshock, zeby ladowaly sie na strone ladnie, potem calosc skopiuje i wkleje na allegro w edytor tekstu, sprawdzilam i jest ok, tylko na razie musze sie dobrze namyslic co sprzedaje a co zostaje
Cześć dziewczyny.
Niestety ostatnio nie mam czasu na forum, bo siedzę z dwójką dzieciaków w domu. Starszy chory już od 1.5 tyg. W przedszkolu był w tym miesiącu "aż" 3 dni.

Margerrita też się zastanawiam o co chodzi z tymi pampersami sleep and play, że takie tanie.

Co do allegro to ja ostatnio sprzedałam część swoich ciążowych ciuszków i powoli wystawiam zbędne rzeczy Laury.

jutro mama bedzie w realu, ma mi paczke kupic, ale juz 4, bo z 3 niedlugo sie porzeganamy a jeszcze mam, widzialam u sasiadki wyglada tak samo, ma tylko z boku zielony pasek ze spunbonda, ta siateczka z boku, wg niej troche bardziej smierdza a tak to takie same, jakos dziwne i ta cena, no sprubujemy

a choraskom zdrowka zycze

chcialam jakis gotowy sciagnac, ale jak zaczelam czytac co i jak i, ze trzeba na serwer wrzucic to mi sie odechcialo, bo po pierwsze jakos bardzo skomplikowane mi sie to wydalo, po drugie nie mam dostepu do serwera, wiec zrobilam sobie sama, w photoshopie i notepad++, jak zwykla stronke, jak bede miala chwile to sie pobawie i cos lepszego zrobie :) choc nie bedzie to nic nadzwyczajnego bo sie dobrze na tym nie znam, zdjecia bede wrzucac na imageshock, zeby ladowaly sie na strone ladnie, potem calosc skopiuje i wkleje na allegro w edytor tekstu, sprawdzilam i jest ok, tylko na razie musze sie dobrze namyslic co sprzedaje a co zostaje

jutro mama bedzie w realu, ma mi paczke kupic, ale juz 4, bo z 3 niedlugo sie porzeganamy a jeszcze mam, widzialam u sasiadki wyglada tak samo, ma tylko z boku zielony pasek ze spunbonda, ta siateczka z boku, wg niej troche bardziej smierdza a tak to takie same, jakos dziwne i ta cena, no sprubujemy

a choraskom zdrowka zycze

już 4??? Jeny my cały czas na 2 jedziemy :) Na razie siki nie wypływają.

onesmile wspólczuję , nie dość ,ze kiepskie samopoczucie to jeszcze wszystko na Twoich barkach :-( . Przytulam:-)
kroma dzięki, w takim razie chyba pójdę w tym tygodniu na to szczepienie. maly tez tylko katar bez innych (odpukać) objawów.
e-lona a jak tam kosteczki synka? wszystko sie wygoiło? Zyczę szybkiego uporania sie z przeziebieniami w domciu.
margerrita Ty zdolna kobietka jesteś. ja tez muszę zabrac się za wystawianie rzeczy (ciązowych przede wszystkim jak na razie), bo warsztat zamknęłam i dwójeczka dzieci mi juz wystarczy (choć córcię zawsze chciałam... nie nie nie.... co ja gadam). No więc musze się tych rzeczy pozbyc , bo tylko miejsce zajmują .

Po kolei:

dobranocka-ja tez mam fryzjera w sobote na 13:)) i imprezke wieczorkiem:) tyle, ze ja ide jako gosc:) podobna sobota nam sie zapowiada:) a te pojemniki z TT na mleczko ja sie nazywaja fachowo, bo bym poszukala na Allegro.

Ktoś tu dał już linka do pojemników Nuby - te TT są takie same tylko z napisem TT :-)
Tommee Tippee POJEMNIK na MLEKO w proszku 1 szt (1369432382) - Aukcje internetowe Allegro

margerrita - ja właśnei kupiłam Pampersy Sleep and Play na promocji ale w carrefour - wtedy była promocja na wszystkie typy. Kupiłam rozmiar 3, były wtedy do wyboru Sleep&Play i Active BABY I WZIĘŁAM te Sleep &Play bo mi koleżanka mocno je polecała. Ale sama jeszcze nie używałam ich - wykańczam jeszcze ostatnią paczkę dwójek Newbaby. Ale jak porównywałam to specjalnie różnicy nie widziałam tak wzrokowo.

Więc już wyjaśniam:pracowałam jako Ekstert Instytutu Pampers przez parę lat z rzędu to czuję się w obowiązku napisać (nieoficjalnie!!!!!!!!!!) co oznajmiła mi pani z Procter&gamble gdy zapytałam jej na jednym szkoleniu czym róznią się te pieluszki. Otóż: Sleep&Play to wersja ekonomiczna pieluszek Active Baby, wypuszczona na rynek dla wszystkich tych ludzi, którzy chcą używać pieluszek renomowanej firmy a nie pozwala im na to budżet domowy. Pieluszki te są nieco cieńsze (za to świetne na lato!!), nieco mniej chłonne (niestety), posiadają balsam rumiankowy. Szczerze powiem, że "potrzeb" niektórych dzieci po prostu nie ogarniają, ale jeśli pieluszki zmienia się regularnie i kupki są normalnych rozmiarów, to jest to swietne rozwiazanie finansowe. No i fakt, mniej smierdzą, a poza tym chusteczki Clean&Play cudnie pachną! :-)

A my wciaz uzywamy pampkow 1.

A ile waży Twój Maluszek? Bo skoro macie jeszcze jedyneczki to rzeczywiscie Maluszek...

dobranocka - Pawelek ma teraz kolo 5kg, dokladnie nie wiem ile, bo na wazenie musialabym jechac sama w ciagu dnia, a nie mam jak z domu wyjsc. W weekend zwazylismy Pawla domowym sposobem i wyszlo 5200 w ubraniu i pampku i mysle,ze tak wazy cos kolo tego. W 1nce jeszcze zupelnie spokojnie funkcjonuje, ale pewnie juz niebaem wskoczymy na 2ki. Poki co, pampek lezy dobrze i nic sie nie wylewa. 2ki maly juz zakupione i czekaja w pogotowiu :-)

dobranocka, rzeczowo i na temat, zakupie, wyprubuje i opisze moje subiektywne odczucia, w tej cenie to szkoda nie kupowac, w auchan jest promocja na normalne jakby komus potrzebne byly,
nam wagowo 7kg wychodzi... kolcek maly... mam porzyczyc wage od sasiadki ale sie boje...

reklama
no to cos takiego zrobilam, to sie pochwale, szablonik na aukcje, jakos nie sadzilam, ze pisanie stron jest takie latwe, zrobilm zrzut ze stronki :)
i co jakies sugestie??? tam gdzie lapki beda zdjecia, tam gdzie opis oczywsicie opis, normalnie, az mi sie spodobalo bawienie jezykiem html :) czesc ubranek ja chce do domu samotnej matki zawiezc, ale czesc napewno bede sprzedawac, bo kasy nigdy przy malym za malo :) dobranocka o zesz 15 kg, skad ci sie tyle uzbieralo, szok!!!
Zobacz załącznik 309212

czy ktoras z was uzywala sleep and play pampersow, bo sa w realu w super cenie i sie zastanawiam, dlaczego takie tanie???
pencil.png

I ja bym prosiła o pomoc, może przez gg?

Co do nocnego laptopowania- ja bez bym nie wyrobiła- usnęłabym...

Do góry