reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

z imbirem? nigdy takiej nie widzialam...

piłam malinową ale to zdania są podzielone czy wolno w ciąży... ponoć to chyba jest tak że z owoców malin można a z liści działa poronnie.

no i wmuszam w siebie ten ohydny syrop z cebuli... fuuuuuuuuu...

Z owoców malin możesz jeść/pić wszystko, to liscie malin działają poronnie.

To mi się wszystko w głowie nie mieści, wiesz? Po dwóch godzinach do domu -przecież kobieta nie zdąży sił nabrać po porodzie. Ja nie umiałam do piersi przystawić i wolałam położną. I jeszcze te skrobanki... Innym okiem patrzę już na opiekę ginekologiczną w Polsce.
Oooo mam pomysł - a może wrócisz do Polski na czas rozwiązania?

Wiem, bo sami holendrzy przeklinają opiekę medyczną, nie tylko ginekologoczną, ale w ogóle tutaj jest masakra. O antybiotyk się doprosić nie da, w zasadzie o nic się nie da doprosić. Śmiać mi się chce, jak ludzie mówią, ze polska służba zdrowia kuleje, nie wiem czego by chcieli, bo w Pl pod tym względem jest raj na ziemi. Dostajesz skierowania na badania kiedy chcesz, a nie wtedy kiedy jesteś na wykończeniu, masz darmowego stomatologa, ginekologa, badania usg w 12 tyg. ciąży, częste cytologie i nie weim co jeszcze. Tutaj na całe zło jest paracetamol. USG w ciąży robią tylko w 8, 20 i którymś tam tyg. nie robią tego w 12 tyg. chyba, ze sobie pójdziesz prywatnie.
Dlatego myślę, czy w okolicach 6-7 miesiąca nie wrócić do Pl, żeby ciążę do końca doprowadził mój gin i urodzić u nas w szpitalu... Na szczęście mam jeszcze trochę czasu. Na razie umówiłam się z położną na przyszły poniedziałek.

Zarkach, trzymmy mocno kciuki. Tym razie wsio będzie ok.

reklama
Witam się z rana!

Znowu nie moglam spać... :no:
Obudziłam się koło 5tej i potem już tylko leżałam właściwie...

Zbieram się powoli na uczelnię, może potem wpadnę do laboratorium tą betę zrobić... Ciekawe ile się czeka na wynik. :baffled:

Dzień dobry:-)

Ulisia, to zupełnie inaczej niż ja, bo ja się obudzić nie mogę;-) Inga już biega, rozwala zabawki a ja walczę z oczami, żeby je otworzyć;-)

Dziewczyny co wy mowicie? Praca w szkole nie jest wcale zła. ja już 8 rok(zaczełam na pierwszym roku studiów bo nie mieli anglisty) pracuję w małej podstawówce i w życiu bym się nie zamieniła na inna robote. Dzieciaki są super i satysfakcja ogromna.
Zmienię jednak temat. Czy macie jakieś plamienia ? U mnie wczoraj było trochę różowego, dziś z rana bezowego, a teraz już nic. Martwić się , czy to normalne?

Witam MAmuśki!
Dzień dobry:-)

Ulisia, to zupełnie inaczej niż ja, bo ja się obudzić nie mogę;-) Inga już biega, rozwala zabawki a ja walczę z oczami, żeby je otworzyć;-)
O mamy to samo, Miśka szaleje po łóżeczku a ja w półśnie... Marzenie matki - wyspać się do syta ;-)

Dlatego myślę, czy w okolicach 6-7 miesiąca nie wrócić do Pl, żeby ciążę do końca doprowadził mój gin i urodzić u nas w szpitalu... Na szczęście mam jeszcze trochę czasu. Na razie umówiłam się z położną na przyszły poniedziałek.
QUOTE]
I stąd mój pomysł. Wydaje mi się, ze ciąża i poród to wystarczający stres bez tego, że ktoś Cię zaraz po porodzie wygoni do domu albo do 5 miesiąca nie będzie traktował Twojej ciąży poważnie....

Dziewczyny co wy mowicie? Praca w szkole nie jest wcale zła. ja już 8 rok(zaczełam na pierwszym roku studiów bo nie mieli anglisty) pracuję w małej podstawówce i w życiu bym się nie zamieniła na inna robote. Dzieciaki są super i satysfakcja ogromna.
Zmienię jednak temat. Czy macie jakieś plamienia ? U mnie wczoraj było trochę różowego, dziś z rana bezowego, a teraz już nic. Martwić się , czy to normalne?
Ależ ja nie twierdzę, że jest zła! Twierdzę, że nie dla mnie! Życzę zadowolenia :-)
A co do plamień - z jednej strony wydaje mi się, ze skoro teraz nic to ok ale biorąc pod uwagę Twoje doświadczenia poszłabym do lekarza na wszelki wypadek - ale to tak bardziej, żeby rozwiać wątpliwości. Ja tez miałam takie ale w połowie ciązy i nic nei znaczyły... Trzymię kciuki i napisz co postanowisz ;-)

czesc:-)
dopisuje sie do listy mamusiek pazdziernikowych:-D termin mam na 6 pazdziernika :blink:
obecnie czuje sie okropnie, pawiuje dalej niz widze, czuje sie senna ciagle mam zawroty glowy ale mam nadzieje ze szybko minie to wszytsko :-)

wczoraj bylam na USG i dojzane byly dwa pecherzyki ale to nie pewne za dwa tyg ide raz jeszcze to sie okaze...
mam córcie juz wczoraj skonczyla 5 miesiecy... na obecna chwile nie wyobrazam sobie jak sobie poradze jak jednak beda to blizniaczki :confused: mam nadzijee ze bedzie dobrze ..
a u was jak przebiega ciąża?:-D

milego dnia..
poki Asia moja spi to sie kłądę równierz wpadne pozniej :-)

bira trafiłam tu za Tobą :-)
teraz dopiero doczytałam że jednak wrócisz do Polski na poród ... no fakt u nas w NL warunki są ekstremalne jesli chpodzi o poród... tutaj tylko natura ... twierdza ze ciaza nie choroba nie ma zwolnien pracuje sie do konca rozwiazania no chyba ze cos jest nie tak... po porodzie kobieta musi wstac i ogarnac wszystko ... kraamzong o ktorym wspomnialas przychodzi tylko zeby zmierzyc temp mamie i dzidziusiowi, oczywiscie odkurzy mieszkanie pomoze przewinac bobaska pomoze przystawic do piersi jesli nie dajesz sobie rady ale nic po za tym ... ja skorzystałam z tego hotelu o ktorym pisałaś, ale musialam za niego zapłacic sporą sumkę bo jesli nei ma takiej potrzeby zeby tam zostac np komplikacje po porodzie to zadna ubezpieczalnia nie pokryje twojego pobytu. .. a hotel sie ceni bo jest naprawde 5gwiazdkowy... tyle ze godzina pobytu w nim kosztuje przeszło 40e plus opieke kraamzonga (placisz tylko za to ze przyjda dwa razy dziennie zmierzyc temp.) .... a jesli sie zostaje to tak jak kraamzong mialby przychodzic czyli 10 dni.. ja mialam inaczej bo bylam tam 4 dni a na reszte dni dostalam kraamzonga do domu za ktorego czesc zaplacilo moje ubezpieczenie...
Tym razem jesli jednak beda to blizniaczki znowu postapie tak samo mimo tej sumy bo przy dwojce wole miec pomoc jakby co :-) a jesli bedzie jedno to wracam do domu ... jeszcze mam czas na sczzescie :-)
a ty sie zastanawiasz czy narazie odlozylas to na pozniej? czy juz wiesz jak bedzie wygladało rozwiazanie ?

Witam wszystkich :)
wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :d
to moja drugie szczescie, mam 4 letnia coreczke :)
mieszkam w uk i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)
pozdrawiam goraco! Wszystkie mamuski!!!

Witajcie październikowe przyszłe mamy! Jak czas szybko płynie już niedługo pojawią się mamy z końca roku 2010!
Wszystkim Wam gratuluję i życzę spokoju i jak najmniej problemów. Sierpniówka`10

reklama
witajcie dziewczyny, ale Wam zazdroszcze
ja jeszcze nie wiem czy uda mi sie na pazdziernik, nie czuje na razie nic, mam jeszcze 4 dni czekania a Wy jako na swiezo powiedzcie mi jakie mialyscie objawy przed terminem @, byly w ogole jakies?

Do góry