reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

witam się z mroźnej ale z jeszcze nie zaśnieżonej Warmii ;] właśnie sie cycamy i mały juz najedzony i zaczyna sie zabawa cycem i mu teraz taaaaaki strumień mleka prysnał na głowę ;]

Co do karmienia to my się generalnie karmimy piersią ale butelką tez nie gardzimy :-) na noc po kąpieli zawsze jest butla mm wypija 150 ml i śpi od 21 do 2 w nocy, ja na wieczór odciągam z tej piersi z której akurat miałby jeść i daje następnego dnia na przed ostatni posiłek przed snem, bo mleczka nie mrożę. W sobote byłam u fryzjera i tata zamiast mojego odciągniętego dał mm bo się zapomniał :zawstydzona/y:i tez mu głowy nie urwałam.

A jak to jest z ta temperatura i wychodzeniem na dwór? Moja położna mówiła ze jak jest mniej niż -5 to nie wychodzić a u nas dziś -10 i wieje HALNY.

reklama
witam,

dłuuuuuuuuuugo nas nie było, powoli postaram się wrócić na forum, ale niestety nie ogarnę wszystkich wątków ;-).

Jaga z super śpiącego dziecka (co 3 h cyc i sen), zrobiła się cycoholikiem i teraz chce cyca co 1h, przesypia około 10h na dobę, a reszta to cycanie, patrzenie i uśmiechy do cyca i szafy i kolki wieczorem (stosujemy sab simplex), a jak do czadu z kolkami, to wszystko na raz od 18-2 nad ranem więc prawie nie śpię...I dlatego nie ma nas na forum, bo brak czasu na cokolwiek.

Ale na szczęście ładnie przybiera i waży już ponad 3500g.

U nas sypie śnieg i znów ze spaceru nici, więc kisimy się w domku.

Buziaki i do następnego.

A jak to jest z ta temperatura i wychodzeniem na dwór? Moja położna mówiła ze jak jest mniej niż -5 to nie wychodzić a u nas dziś -10 i wieje HALNY.

Tak, ja tez slyszalam, ze ponizej -5 z dzieckiem nie wychodzic. JA to juz mam opor przy -2 :-)
My dzis tez nie wyjdziemy na spacer, bo sypie i sypie, chodniki nieodsniezone i slizgawica.

Różnie gadają z tym wychodzeniem. Położna mi mówiła don -3, pediatra do -10, w książce wyczytałam do -5. Dochodzi jeszcze kwestia odczuwalnej temperatury... my tam nigdzie nie wychodzimy od wyjścia ze szpitala i patrząc na prognozy to pewnie szybko nie wyjdziemy.

Dziś ważyliśmy Artka: 4980g :-)

Wieczorem idę do ginekologa po zgodę na bzyku- bzyku, tzn. na kontrolę idę ;-)
Rano wstałam i poleciałam na usg tarczycy i po recepty na szczepionki, bo jutro będziemy chcieli się zaszczepić. Po ile są u Was szczepionki? Mi w aptece za: 6w1, rotawirusa i pneumokoki zaśpiewali 800 zł i nie wiem czy to mało, dużo, czy normalnie.

Witam się po weekendzie. Nadrobiłam wątek - gorąco było...
Trochę mi smutno, bo ilekroć ja się upieram zeby dac dzieciowi cyca, to mąż mnie męczy "daj butelkę bo mała będzie głodna". I wróć tu do laktacji kobieto jak nie masz poparcia nawet w meżu... :-( To tyle narzekania na dzisiaj.

hihihi, a ja chyba bałwan jestem normalnie, bo snieg sypie a ja sie cieszę jak głupia! :-)

jutro będziemy chcieli się zaszczepić. Po ile są u Was szczepionki? Mi w aptece za: 6w1, rotawirusa i pneumokoki zaśpiewali 800 zł i nie wiem czy to mało, dużo, czy normalnie.

Jakbym była złośliwa to przypomniałabym Ci apel o porządek :p
800zł to dobra cena za tyle szczepionek wg mnie. Buziaki!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki
I u nas biało :). Widze ,ze jest -0,5 stopnia i mimo ,że snieg pada chyba na spacerek zaraz pojdziemy. Bo moja malutka nie bardzo ma ochote spac ehh .Zanioslam ja o 12.10 do lozeczka i co spala 15 minut i teraz lezy i gada ,a na spacerku zawsze usypia.
Nie było mnie od srody ,bo pojechalismy do rodzicow i ciezko nadrobic tyle stron :). Zwlaszcza jak dzieciaczek nie spi ( mam wyrzuty ,ze zamiast z mala to tutaj jestem :) uzalezniacie dziewczynki).
Trzymam kciuki za przeziebione dzieciaczki .
Ladygab i Mala fajnie ze Zosi do domku wychodzi :) i ze Lukaszek nie ma gronkowca.
Strip a jaka masz butelke?Nie chce nic zachwalac,ale ja mam TT ,bo one przypominaja kobieca piers i moja pieknie z nich je.
Pozdrawiam Was wszystkie :)

Do góry