reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Jaga z super śpiącego dziecka (co 3 h cyc i sen), zrobiła się cycoholikiem i teraz chce cyca co 1h, przesypia około 10h na dobę, a reszta to cycanie, patrzenie i uśmiechy do cyca i szafy i kolki wieczorem (stosujemy sab simplex), a jak do czadu z kolkami, to wszystko na raz od 18-2 nad ranem więc prawie nie śpię...I dlatego nie ma nas na forum, bo brak czasu na cokolwiek.

Łączę się w bólu :tak: U nas jest dokładnie to samo. Było budzenie na karmienie co 3 godziny a teraz wisiałby na cycu non stop. Masakra jakaś. Sutki już mnie bolą.
Dziewczyny kiedy ściągacie pokarm? Po karmieniu, przed czy kiedy? W środę idę do gina i muszę zostawić małżowi mleko dla małego.

reklama
Łączę się w bólu :tak: U nas jest dokładnie to samo. Było budzenie na karmienie co 3 godziny a teraz wisiałby na cycu non stop. Masakra jakaś. Sutki już mnie bolą.
Dziewczyny kiedy ściągacie pokarm? Po karmieniu, przed czy kiedy? W środę idę do gina i muszę zostawić małżowi mleko dla małego.

Słyszałam że powinno się ściągać godzinę po jedzeniu , metodą 7,5 i 3 minuty na każdą pierś. Chyba tak to było, jeśli nic nie przekręciłam. Ja ściągam zawsze wieczorem bo przed snem dajemy małemu tylko mleko modyfikowane.

witam przy pieknej zimie:))my dzis bylysmy na szczepieniu. pati wazy 4,5 kg i ma 58 cm. urosla az 6 cm:))na szczepieniu nie plakala i lekarka mowila ze odwazna dziewczynka z niej. ale teraz w domku troche marudna...smaruje jej nozki i raczke altacetem i mysle ze bedzie dobrze.ale czasem przez sen tak zaczyna plakac ze szok jakby byla przestraszona tym szczepieniem ...moja bidulka kochana..

my byliśmy u lekarza i na dworzu tym samym. moja znajoma położna mówiła, żeby wychodzić, tylko ciepło ubierać i buzię smarować dziecku, ale fakt, że ciężko momentami przejeżdżać jak nieodśnieżone, tylko, że ja mam piankowe duże koła, a jak ktoś ma pompowane to pewnie da radę :-)
pozdrawiam

Fajne chłopaki! :-)
A ciasto smaczne?

Jutro pogrzeb tej mojej bliskiej Osoby, a przy okazji - pierwsza rocznica utraty pierworodnego dziecka. Nie będzie mnie cały dzień na BB, bo już z samego rana jadę do Teściowej. Pierwszy raz zostawię u niej dziecko i strasznie się boję... Ale nie wezmę Justyny na taki śnieg, skoro nie będę miała samochodu do dyspozycji! A na cmentarzu będzie zimnica masakryczna. Więc dzieć zostanie w domu...

Ostatnia edycja:
dziewcyzny prosze o szybka odpowiedz, maz ma grype zolodkowa i skad mam poznac, ze maly ma biegunke, jak on zawsze ma luzne kupki??? ulewa torszke wiecej ale nie zeby jakos nagminnie, je normalnie jak na razie, normalnie zalamka mnie ogarnie do tego neiwyspana jestem i maly ssak sie wlasnie obudzil

założę się że zauważysz róznicę... Kupka bedzie jak woda. A poza tym pewnie dojdzie temperatura, płaczliwość i marudność. I życzę aby nie wystąpiły...!! Zdrowia dla męża!

reklama
Dobranocka - wysylam duzo cieplych wibracji na jutro. I w ogole :-) Trzymaj sie.

margerrita - tak jak mowi dobranocka, bo z grypa temperatura przeciez i dziecie pewnie darloby sie w nieboglosy...

A moj Pawel spi od 14.30 z przerwa na male karmionko (40 minut na cycu) i z powrotem w kime...W nocy to chyba tanczyc bedzie!

Do góry