reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Olek od 2 dni zasypia przed 2 w nocy. Zaczyna mnie ogarniać przerażenie
A próbowałaś podwyższyć temperaturę kąpieli wieczornej? Bo jak jest ciut wyższa to dziecko wcale nie marudzi a się rozleniwia... Nie chodzi mi o wrzątek, ale wyczuwalnie cieplejszą niż "na łokieć". Moje dziecko w temperaturze "na łokieć" darło się w niebogłosy, a w gorętszej pluska się spokojnie, rozleniwia i leci w kimę od razu. Spróbuj, może pomoże :-)

reklama
hej
na poczatek wszytkim Kasiom składam naserdeczniejsze zyczenia.
Ja imieny 30 listopada połacze z chrzcinami heheheh

Dzis byłam w szpitalu bo okazało sie ze wczesniaki musza przejsc badanie przesiewowe oczu. Miesiac czekałam na wizyte u okulusty w przychdoni na co ta na wizycie powiedziała ze to musi byc specjalistyczny lekarz i kazała mi jechac do szpitala dzieciecego. Dzwoniłam cały tydzien i albo zajete albo nikt nie odbiera. Wkurzyłam sie, wsadziłam mała do wózka i pojechalysmy. Okazało sie ze okulista od wczesniaków hjjest chora i wraca dopiero w LUTYM!!!!!!!!!!!!. Zapisała mnie na 11 lutego. Naszczescie jeszcze dzwoniłam sie do centrum zdrowia dziecka i zapisałam mała na 15 grudnia. Masakra jakas i okropnie daleko. No ale coz.
Mogłam nie rodzic wczesniaka pasc ale nie pozowlic sie ciac hihihihih.

jest napisane, że powyżej 3 miesiąca życia, ale tak na dobrą sprawę na żadnej ulotce nie jest napisane, żeby podawać 1,5 miesięcznym dzieciom, więc jak je leczyć? Jest napisane 1,2 krople 2,3 razy na dobę. Ja podaję 1 kroplę 2 razy na dobę. Lena ma mocny katar, więc nie mam wątpliwości, żeby jej podawać. Tym bardziej jak widzę, że pomaga. A mam zaufanie do swojego pediatry.

Ja nie neguję, tylko coraz bardziej się dziwię tym lekarzom, każdy gada co innego. Sama chciałam podac Nasivin, ale nam zabroniono, właśnie ze względu na wiek. Kurcze, to tak jakby jeden lekarz zabraniałó, a drugi kazał podawac kaszki przeznaczone od 4 miesiąca noworodkowi...
Nam na katar kazali kupic nebulizator i robic inhalacje z NaCl i Pulmiocortu.

chciałabym już być po chrzcinach ech Jeszcze byliśmy dziś u księdza i się okazało że przeniósł nam spotkanie na sobotę a że nie byliśmy w niedzielę w kościele to nic o tym nie wiedzieliśmy:zawstydzona/y: ale nie dopytywał dlaczego nie byliśmy uff.
umówiłam się chrzestną ze ja kupię ubranko a potem się rozliczymy i powiem wam że dobrze zrobiłam bo jej mówiłam ż eby brała rozmiar 68 ale okazało się że te ubranka wierzchnie są bardzo duże i wzięłam 62. Za to śpiochy jest rozmiar 68

często jest tak że leskarze zalecają coś a na ulotce pisze co innego np. witamiana d3 z zaleceń lekarza powinno się ją podawać od 8 dnia życia a na ulotce devikapu pisze że podaje się od 3 tygodnia:confused:

monimoni- zdrówka dla Lenki:tak:

reklama
ale cisza,
sugar, wiem o co pytalas, mi pediatra powiedziala, ze mozna te krople podawac mimo, ze sa od trzeciego miesiaca, a w aptece mnie farmaceutka poinofmrowala, ze jest wersja dla mniejszych dzieci od 4 tygodnia, wiec te zamowilam.
Po wileu postach na nasyzm forum mozna by bylo stwierdzic, ze lekarze sami sie gubia czasem w nadmiarze informacji i badz tu czlowieku madry co wolno a co nie jak od strony medycznej dostajesz sprzeczne informacje
a u nas chrzciny na wiosne, przynjamniej taki jest plan

Do góry