reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Bardzo się cieszę, że nasze ciąże przypadają na wiosnę i lato - co prawda upały mogą nam dokuczać, ale za to jak różnorodnie będziemy mogły się odżywiać i spędzać mnóstwo czasu na świeżym powietrzu! :-)
To chyba najfajnieszy termin ciąży :D w zasadzie na końcówce będzie już chłodniej. Nie trzeba inwestować w zimowe ciuchy ciążowe.
Zaczęłam biegać po sklepach za spodniami. To jak mnie wybrzuszyło przechodzi ludzkie pojęcie.
W ost. ciąży do 5 miesiąca nic, a teraz hop siup i brzusio. Tak śledząc wątek, to mamy które już rodziły, zauważają, że teraz faktycznie szybciej zaczyna im rosnąć brzusio.
Mamusie zgodzicie się z tym ?

:wściekła/y:a tak na końcu....jestem zmierzła jak przysłowiowa baba w ciąży.
Wszystko mi dokucza, wszystko mnie boli i życie jest wogóle beeee. I to że tak fatalnie się czuję też jest beeeee

reklama
Hej! Ja jak zwykle czuję się ok, tylko piersi dokuczają,ale to normalne. Urosły mi i nie mieszczę się w staniki. Chyba będę musiała wyruszyć na zakupy, albo pożyczę od mamy:-).
Maga76 Mi brzuch urósł trochę, ale cały czas mieszczę się w dżinsy. Jednak mam świadomość tego,że za chwilę będzie inaczej. ;-)
Co do pory roku, to nie do końca się cieszę. Poprzednią ciążę też miałam w tym samym terminie (urodziłam 15 września) i całe lato właśnie upały mi dokuczały. Byłam wielka, spuchnięta. Bałam się wyjść na spacer w taki upał. No i w czasie urlopu nie będę mogła poszaleć z Jakubem.... Jedyny plus to rzeczywiście ubrania:-D.

Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. To prawda Maga76 że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej. U mnie jest tak samo. W 9 tyg. żeby już żadnych spodni nie dopinać?? :szok:W pierwszej ciąży tak jak u Cebie, brzuch było widać koło 5-6 miesiąca.

Ja wczoraj byłam na kolejnej wizycie. I wszystko jest ok:-) Dostałam skierowanie na badania, mam założoną kartę ciąży:-) Następna wizyta 8 kwietnia a 2 kwietnia USG na wykluczenie zespołu downa itp. Normalnie nie moge uwierzyć że w końcu się udało ( po 4 latach starań) i że przyszłe święta Bożego Narodzenia spędzimy już we czwórkę:-)

Witaj Emiliab. My to może na porodówce się spotkamy:-)

Inessia85 to są normalne ceny za wizytę. Ja też płacę 80 zł za wizytę, 80 za USG( takie normalne ma w gabinecie a za lepsze trzeba płacić dodatkowo), A teraz mam skierowanie na badania i muszę zapłacić 250 zł!! I tak się zastanawiam za co.. No ale cóż..chciałam prywatnie.

Ostatnia edycja:
czesc dzieczynki u mnie wszytsko oki ciaza ksiazkowa zadnych objawów beata10 widze ze gorzów duzo dzieci płodzi hehehh a brak przedszkoli u nas .uciekam robic obiadek .

Witaj siva211. Dajesz radę ugotować obiad? Moja rodzinka niestety teraz troszkę cierpi ale przez mdłości nie jestem w stanie niczego ugotować bo wszystko mi śmierdzi. I zostaje im jedzenie w mieście bądź kanapki,hihi

Witajcie :-)
Mnie tez dziś podmula :sorry2:i śledzie mi się przejadły :rofl2:

Co do mojej propozycji zamkniętego wątku: to trzeba utworzyc grupę Mamy październikowe i powpuszczać zainteresowane. Grupę mogą utworzyć nasze moderatorki ale jeżeli wyrazicie taką wolę mogę się tym zająć ;-) Tam mogły byśmy założyć wątek w stylu przedstawmy się, zamiescić tabelkę no i dodawać zdjęcia. A resztę pisać tutaj :-)
Ren ja tez odwiedzam twoje drzewko ;-)
dziekuje :):):)

ale dobrze slyszec ze u Was wszystko dobrze ze badania tylko uspakajaja :) dobrze ze Maluszki zdrowo rosna oby tak dalej :)

Witam,

ojj taaak musze przyznać, ze w drugiej ciąży brzuchol widać dużo szybciej... już w spodnie nie mogę się dopiąć a w pierwszej ciąży dopiero pod koniec 7 miesiąca zaczęło być coś widać :p ojoj... chyba będe wielorybek tym razem...

Co do gotowania obiadów to nie ukrywam, ze też mam problem. Wszystkie zapachy nie takie i odrobine się wycfaniłam bo żeby mój mąż się nei połapał to idę do garmmażu i kupie coś "domowego" :p dzisiaj gołąbki :p hehehe

hehe daje rade gotuje dla siebie i synka 2 letniego tylko po narzyczony przebywa zagranica .zreszta nie mam zadnych problemów od niczego mnie nie odrzuca jestem inna w pierszej ciazy tez bezobjawów poszło mozna wiec robic dzieci gorzej z porodem strasznie sie boje po 1 nie bede rodzi w polsce tylko juz za granica w paryzu i jak se przypomne ból z 1 porodu to az mnie sciska choc poród trwał tylko 5 godz całość .ale jakosc dam rade hehe .

Cześć Kochane!
Oj, co za pogoda - śnieg pada za oknem. Trochę mnie to martwi. Byle do wiosny :)

Co do brzuszków, to mój już całkiem nieźle widać, przytyłam ze 4-5 kg, a to dopiero 10 tydzień. Mam nadzieję, że przystopuje mi się trochę z tym tyciem :). Czy któraś z Was też ma takie tempo?

reklama
Do góry