reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Bardzo się cieszę, że nasze ciąże przypadają na wiosnę i lato - co prawda upały mogą nam dokuczać, ale za to jak różnorodnie będziemy mogły się odżywiać i spędzać mnóstwo czasu na świeżym powietrzu! :-)
To chyba najfajnieszy termin ciąży :D w zasadzie na końcówce będzie już chłodniej. Nie trzeba inwestować w zimowe ciuchy ciążowe.
Zaczęłam biegać po sklepach za spodniami. To jak mnie wybrzuszyło przechodzi ludzkie pojęcie.
W ost. ciąży do 5 miesiąca nic, a teraz hop siup i brzusio. Tak śledząc wątek, to mamy które już rodziły, zauważają, że teraz faktycznie szybciej zaczyna im rosnąć brzusio.
Mamusie zgodzicie się z tym ?

:wściekła/y:a tak na końcu....jestem zmierzła jak przysłowiowa baba w ciąży.
Wszystko mi dokucza, wszystko mnie boli i życie jest wogóle beeee. I to że tak fatalnie się czuję też jest beeeee

reklama
Hej! Ja jak zwykle czuję się ok, tylko piersi dokuczają,ale to normalne. Urosły mi i nie mieszczę się w staniki. Chyba będę musiała wyruszyć na zakupy, albo pożyczę od mamy:-).
Maga76 Mi brzuch urósł trochę, ale cały czas mieszczę się w dżinsy. Jednak mam świadomość tego,że za chwilę będzie inaczej. ;-)
Co do pory roku, to nie do końca się cieszę. Poprzednią ciążę też miałam w tym samym terminie (urodziłam 15 września) i całe lato właśnie upały mi dokuczały. Byłam wielka, spuchnięta. Bałam się wyjść na spacer w taki upał. No i w czasie urlopu nie będę mogła poszaleć z Jakubem.... Jedyny plus to rzeczywiście ubrania:-D.

Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. To prawda Maga76 że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej. U mnie jest tak samo. W 9 tyg. żeby już żadnych spodni nie dopinać?? :szok:W pierwszej ciąży tak jak u Cebie, brzuch było widać koło 5-6 miesiąca.

Ja wczoraj byłam na kolejnej wizycie. I wszystko jest ok:-) Dostałam skierowanie na badania, mam założoną kartę ciąży:-) Następna wizyta 8 kwietnia a 2 kwietnia USG na wykluczenie zespołu downa itp. Normalnie nie moge uwierzyć że w końcu się udało ( po 4 latach starań) i że przyszłe święta Bożego Narodzenia spędzimy już we czwórkę:-)

Witaj Emiliab. My to może na porodówce się spotkamy:-)

Inessia85 to są normalne ceny za wizytę. Ja też płacę 80 zł za wizytę, 80 za USG( takie normalne ma w gabinecie a za lepsze trzeba płacić dodatkowo), A teraz mam skierowanie na badania i muszę zapłacić 250 zł!! I tak się zastanawiam za co.. No ale cóż..chciałam prywatnie.

Ostatnia edycja:
czesc dzieczynki u mnie wszytsko oki ciaza ksiazkowa zadnych objawów beata10 widze ze gorzów duzo dzieci płodzi hehehh a brak przedszkoli u nas .uciekam robic obiadek .

Witaj siva211. Dajesz radę ugotować obiad? Moja rodzinka niestety teraz troszkę cierpi ale przez mdłości nie jestem w stanie niczego ugotować bo wszystko mi śmierdzi. I zostaje im jedzenie w mieście bądź kanapki,hihi

Witajcie :-)
Mnie tez dziś podmula :sorry2:i śledzie mi się przejadły :rofl2:

Co do mojej propozycji zamkniętego wątku: to trzeba utworzyc grupę Mamy październikowe i powpuszczać zainteresowane. Grupę mogą utworzyć nasze moderatorki ale jeżeli wyrazicie taką wolę mogę się tym zająć ;-) Tam mogły byśmy założyć wątek w stylu przedstawmy się, zamiescić tabelkę no i dodawać zdjęcia. A resztę pisać tutaj :-)
Ren ja tez odwiedzam twoje drzewko ;-)
dziekuje :):):)

ale dobrze slyszec ze u Was wszystko dobrze ze badania tylko uspakajaja :) dobrze ze Maluszki zdrowo rosna oby tak dalej :)

Witam,

ojj taaak musze przyznać, ze w drugiej ciąży brzuchol widać dużo szybciej... już w spodnie nie mogę się dopiąć a w pierwszej ciąży dopiero pod koniec 7 miesiąca zaczęło być coś widać :p ojoj... chyba będe wielorybek tym razem...

Co do gotowania obiadów to nie ukrywam, ze też mam problem. Wszystkie zapachy nie takie i odrobine się wycfaniłam bo żeby mój mąż się nei połapał to idę do garmmażu i kupie coś "domowego" :p dzisiaj gołąbki :p hehehe

hehe daje rade gotuje dla siebie i synka 2 letniego tylko po narzyczony przebywa zagranica .zreszta nie mam zadnych problemów od niczego mnie nie odrzuca jestem inna w pierszej ciazy tez bezobjawów poszło mozna wiec robic dzieci gorzej z porodem strasznie sie boje po 1 nie bede rodzi w polsce tylko juz za granica w paryzu i jak se przypomne ból z 1 porodu to az mnie sciska choc poród trwał tylko 5 godz całość .ale jakosc dam rade hehe .

Cześć Kochane!
Oj, co za pogoda - śnieg pada za oknem. Trochę mnie to martwi. Byle do wiosny :)

Co do brzuszków, to mój już całkiem nieźle widać, przytyłam ze 4-5 kg, a to dopiero 10 tydzień. Mam nadzieję, że przystopuje mi się trochę z tym tyciem :). Czy któraś z Was też ma takie tempo?

reklama
Do góry