reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej!
Nie odzywałam się dobrych parę dni. Witam wszystkie nowe ciężarówki :-) Jest już nas naprawdę sporo.
U mnie wszystko oki, mam delikatne mdłości - ale raczej w ciągu dnia niż rano... Poza tym może trochą bolą piersi. Żadnych zachcianek żywnościowych nie zauważyłam, zmęczenia też nie. Wręcz przeciwnie - rano nie mogę spać. :-)
Nasza najbliższa rodzinka już wie o dzidzi i wszyscy trzymają kciuki. :-)
W pracy powiem może za miesiąc... i pewnie od razu wezmę zwolnienie, bo mam długi dojazd do pracy i dość męczącą pracę...
Póki co wolę nie rozpowiadać zbyt wielu osobom, nie lubię robić zbytniego zamieszania wokół siebie.
Bardzo się cieszę, że nasze ciąże przypadają na wiosnę i lato - co prawda upały mogą nam dokuczać, ale za to jak różnorodnie będziemy mogły się odżywiać i spędzać mnóstwo czasu na świeżym powietrzu! :-)

reklama
cześć dziewczyny!

jak minęła nocka? ja przespałam wczoraj od 18 do 23 i wstałam ;-) wykapałam się, oglądnełam filmik i poszłam spać :-) a rano i tak wstawać mi się nie chciało. sama w pracy do końca tygodnia jestem, mam nadzieję, że kumpela wróci w poniedziałek, bo ja musze wziąść wolne.
Faktycznie trzeba przyznać, że sporo nas się zrobiło, ale to powinno tylko cieszyć :-)
czyżby znów "produkcja" wyżu ;-) hihihi
nie wiem, czy to dolegliwość związana z niunią, ale jakoś szybko się męczę-nie wiedzieć czemu i co będzie później, ale mam nadzijee, że to ta zima daje w kosć, człowiek by już chciał zrzucić te zbędne kg z barków i założyc cienką kurtkę i półbuty :-)

Witam :)
Ja dzis czuje się bardzo ciążowo - muli mnie że hej, obudziło mnie to o 4 i nie mogłam już zasnąć, jak wstaje z łóżka kręci mi się troche w głowie, w pachwinach ciągnie, wstręt do jedzenia póki co. Na 17:00 ide do gina, zobaczymy czy zrobi USG, a tak w ogóle to mam pytanie czy te pierwsze USG miałyście przezpochwowoe czy normalne, bo chyba róznie bywa?

Miłego dnia :)

Ja miałam do pochwowe pierwsze w 5 tygodniu i 1 dniu bo lepiej serduszko jest widoczne. Przez błony brzuszne by było bardzo słabo widoczne... A tak widzielismy bardzo dobrze. A wczoraj miałam już USG przez brzuch.

Ren twoje drzewko się dzisiaj zbuntowało i nie chciało się włączyć, ale je poprosiłam i się udało:-)
Ładne drzewko rośnie:-):-)

A mnie energia zaczyna rozpierać i zauważyłam, że jak zjem kilka kostek czekolady to jakoś mi lepiej się pracuje i jakoś nie zasypiam tak szybko wieczorem. Dziwne, ale zobaczymy.....
dziekuje za odwiedzanei drzewka :) a i czasem sie wstydzi drzewko to sie pokazuje z opuznieniem ;)

fajnie ze tyle nowych Mam dolancza do watku gratuluje wszystkim :):)

A dzis dopiero doczytlam pare rzeczy z poneidzialku
Iwcia dobrze slyszec ze plamienia ustaly to dobra wiadomosc

Gabires dziekuje za mile slowa, i mi tez smutno by bylo bez zagladania tutaj

Witajcie :-)
Mnie tez dziś podmula :sorry2:i śledzie mi się przejadły :rofl2:

Co do mojej propozycji zamkniętego wątku: to trzeba utworzyc grupę Mamy październikowe i powpuszczać zainteresowane. Grupę mogą utworzyć nasze moderatorki ale jeżeli wyrazicie taką wolę mogę się tym zająć ;-) Tam mogły byśmy założyć wątek w stylu przedstawmy się, zamiescić tabelkę no i dodawać zdjęcia. A resztę pisać tutaj :-)
Ren ja tez odwiedzam twoje drzewko ;-)

witam pażdziernikowe mamusie :)

ja cos nie bardzo ogarniam ten wątek odnośnie zamknięcia jakiegos działu, pare postów opuscilam i pewnie dlatego :/

ja jutro ide na drugie usg które mialam po tyg powtórzyc... wczoraj odebrałam wyniki HCG i wyszło mi ze mam juz 11tys :) ciekawa jestem ktróry to mniej wiecej tydzien...
strasznie spiąca jestem od jakiegos tygodnia :( ze wstawaniem jest okropnie...wczoraj rano mnie mulilo strasznie a dzis juz ok... wieczorkami czasem mnie mdli ale nie za bardzo na szczeście...
wzdęcia tez mam okropne i to nasilają sie z wieczorkiem :( jej ale spiąca jestem... niewiem za co sie w pracy zabrac... mam nadzieje ze jutro na usg juz bedzie slychac serduszko i zobacze cos wiecej niz mała czarną plamke na usg :)

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

reklama
Ja jak na razie czuje się fantastycznie. Tylko piersi mnie bolą, ale poza tym żadnych mdłości, ani zachcianek. Co prawda wczoraj naszła mnie ochota na truskawki z duża ilością bitej śmietany, ale to chyba pod wpływem reklamy, która akurat leciała w tv. ;P
Mam nadzieję, że uda mi się przejść przez ciążę bez większych dolegliwości. Od poniedziałku wracam do pracy, a poza tym muszę zdać jeszcze parę egzaminów na uczelni. Uff...jak ja bym już chciała mieć święty spokój ze szkołą.
Pozdrawiam i i życzę miłego dnia :)

P.S. Mam tylko jeszcze małe pytanie (nie wiem czy mogę pisać w tym wątku, ale spróbuje ;)) Ile życzą sobie Wasi lekarze za wizytę? Mój zawołał 100 zł za pierwszą i 80zł za każdą następną i nie wiem czy do dużo, czy normalnie.

Do góry