reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej!
Nie odzywałam się dobrych parę dni. Witam wszystkie nowe ciężarówki :-) Jest już nas naprawdę sporo.
U mnie wszystko oki, mam delikatne mdłości - ale raczej w ciągu dnia niż rano... Poza tym może trochą bolą piersi. Żadnych zachcianek żywnościowych nie zauważyłam, zmęczenia też nie. Wręcz przeciwnie - rano nie mogę spać. :-)
Nasza najbliższa rodzinka już wie o dzidzi i wszyscy trzymają kciuki. :-)
W pracy powiem może za miesiąc... i pewnie od razu wezmę zwolnienie, bo mam długi dojazd do pracy i dość męczącą pracę...
Póki co wolę nie rozpowiadać zbyt wielu osobom, nie lubię robić zbytniego zamieszania wokół siebie.
Bardzo się cieszę, że nasze ciąże przypadają na wiosnę i lato - co prawda upały mogą nam dokuczać, ale za to jak różnorodnie będziemy mogły się odżywiać i spędzać mnóstwo czasu na świeżym powietrzu! :-)

reklama
cześć dziewczyny!

jak minęła nocka? ja przespałam wczoraj od 18 do 23 i wstałam ;-) wykapałam się, oglądnełam filmik i poszłam spać :-) a rano i tak wstawać mi się nie chciało. sama w pracy do końca tygodnia jestem, mam nadzieję, że kumpela wróci w poniedziałek, bo ja musze wziąść wolne.
Faktycznie trzeba przyznać, że sporo nas się zrobiło, ale to powinno tylko cieszyć :-)
czyżby znów "produkcja" wyżu ;-) hihihi
nie wiem, czy to dolegliwość związana z niunią, ale jakoś szybko się męczę-nie wiedzieć czemu i co będzie później, ale mam nadzijee, że to ta zima daje w kosć, człowiek by już chciał zrzucić te zbędne kg z barków i założyc cienką kurtkę i półbuty :-)

Witam :)
Ja dzis czuje się bardzo ciążowo - muli mnie że hej, obudziło mnie to o 4 i nie mogłam już zasnąć, jak wstaje z łóżka kręci mi się troche w głowie, w pachwinach ciągnie, wstręt do jedzenia póki co. Na 17:00 ide do gina, zobaczymy czy zrobi USG, a tak w ogóle to mam pytanie czy te pierwsze USG miałyście przezpochwowoe czy normalne, bo chyba róznie bywa?

Miłego dnia :)

Ja miałam do pochwowe pierwsze w 5 tygodniu i 1 dniu bo lepiej serduszko jest widoczne. Przez błony brzuszne by było bardzo słabo widoczne... A tak widzielismy bardzo dobrze. A wczoraj miałam już USG przez brzuch.

Ren twoje drzewko się dzisiaj zbuntowało i nie chciało się włączyć, ale je poprosiłam i się udało:-)
Ładne drzewko rośnie:-):-)

A mnie energia zaczyna rozpierać i zauważyłam, że jak zjem kilka kostek czekolady to jakoś mi lepiej się pracuje i jakoś nie zasypiam tak szybko wieczorem. Dziwne, ale zobaczymy.....
dziekuje za odwiedzanei drzewka :) a i czasem sie wstydzi drzewko to sie pokazuje z opuznieniem ;)

fajnie ze tyle nowych Mam dolancza do watku gratuluje wszystkim :):)

A dzis dopiero doczytlam pare rzeczy z poneidzialku
Iwcia dobrze slyszec ze plamienia ustaly to dobra wiadomosc

Gabires dziekuje za mile slowa, i mi tez smutno by bylo bez zagladania tutaj

Witajcie :-)
Mnie tez dziś podmula :sorry2:i śledzie mi się przejadły :rofl2:

Co do mojej propozycji zamkniętego wątku: to trzeba utworzyc grupę Mamy październikowe i powpuszczać zainteresowane. Grupę mogą utworzyć nasze moderatorki ale jeżeli wyrazicie taką wolę mogę się tym zająć ;-) Tam mogły byśmy założyć wątek w stylu przedstawmy się, zamiescić tabelkę no i dodawać zdjęcia. A resztę pisać tutaj :-)
Ren ja tez odwiedzam twoje drzewko ;-)

witam pażdziernikowe mamusie :)

ja cos nie bardzo ogarniam ten wątek odnośnie zamknięcia jakiegos działu, pare postów opuscilam i pewnie dlatego :/

ja jutro ide na drugie usg które mialam po tyg powtórzyc... wczoraj odebrałam wyniki HCG i wyszło mi ze mam juz 11tys :) ciekawa jestem ktróry to mniej wiecej tydzien...
strasznie spiąca jestem od jakiegos tygodnia :( ze wstawaniem jest okropnie...wczoraj rano mnie mulilo strasznie a dzis juz ok... wieczorkami czasem mnie mdli ale nie za bardzo na szczeście...
wzdęcia tez mam okropne i to nasilają sie z wieczorkiem :( jej ale spiąca jestem... niewiem za co sie w pracy zabrac... mam nadzieje ze jutro na usg juz bedzie slychac serduszko i zobacze cos wiecej niz mała czarną plamke na usg :)

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

reklama
Ja jak na razie czuje się fantastycznie. Tylko piersi mnie bolą, ale poza tym żadnych mdłości, ani zachcianek. Co prawda wczoraj naszła mnie ochota na truskawki z duża ilością bitej śmietany, ale to chyba pod wpływem reklamy, która akurat leciała w tv. ;P
Mam nadzieję, że uda mi się przejść przez ciążę bez większych dolegliwości. Od poniedziałku wracam do pracy, a poza tym muszę zdać jeszcze parę egzaminów na uczelni. Uff...jak ja bym już chciała mieć święty spokój ze szkołą.
Pozdrawiam i i życzę miłego dnia :)

P.S. Mam tylko jeszcze małe pytanie (nie wiem czy mogę pisać w tym wątku, ale spróbuje ;)) Ile życzą sobie Wasi lekarze za wizytę? Mój zawołał 100 zł za pierwszą i 80zł za każdą następną i nie wiem czy do dużo, czy normalnie.

Do góry