reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

mnie połozna srodowiskowa podpowiedziała gdzie mała najlepiej do ortopedy zapisac. Nastraszyła ze to jakas straszna baba i czesto matki wychodza od niej z płaczem. W efekcie czekałam niecały miesiac, lekarka i lekarz okazali sie bardzo mili a w tym samym pokoju było tez USG wiec wszystko odrazu. Teraz mamy wizyte 21 grudnia i zobacza czy sie poprawiło po pieluszkowaniu.

ale masz fajnie... my mamy położną środowiskową do du... niekompetentna baba, kilka razy już wprowadziła nas w błąd.

reklama
jak mam rozpoznac, ze to juz katar u mnalego, do tej pory mial glurki z firdy takie suchawe, teraz swiszcze i nie moge sciganac zbytnio nic, boje sie, ze nie zauwaze, ze maly ma katar i, ze sie ode mnie czyms zarazil:-:)-:)-(

no jesli to katar to maly bedzie mial klopot z oddychaniem podczas jedzenia czy spania. Moze miec też odruch wymiotny (bo wydzielina spływa do gardełka.

Co do bioderek . To u mnie tak jak u emiliab terminy masakryczne. Ja rejestrowalam sie na NFZ jeszcze w październiku , a wizyte mam na 8 grudnia. No ale cóż, czekam. Jakbym tak miala do kazdego lekarza z jednym i drugim synkiem prywatnie chodzic to bym chyba zbankrutowała :-(. Ale oni tak specjalnie , jak na NFZ to terminów brak , a jak prywatnie to bez problemu.
Wczoraj np bylam ze starszym synkiem u okulisty bo cos mowil ,ze zle mu sie czyta male literki w szkole , nlo to zapisalam go we wrzesniu do okulisty na NFZ i wizyta byla wczoraj. okazalo sie ,ze wszystko w porzadku a maly bardzo dobrze widzi. I dobrze ,ze nie poszlam prywatnie.

U mnie snieg od rana pada. przed poludniem tak lekko , a teraz juz na calego bialutko u mnie .

Dziewczyny,a zastanawiałyście się, co kupić swoim dzieciaczkom pod choinkę? Dzisiaj zaczęłam nad tym debatować. Jeden prezent już mam (moriam jeszcze raz dzięki za pomysł z książeczką), ale rodzinka też coś będzie chciała kupić. Matę Franek ma,karuzelę też, grzechotek ma 5, 2 gryzaki... Hmmm, co jeszcze może być? chodzi mi o zabawki:baffled:

u nas położna była raz, była spoko, ale nie czułam potrzeby by przychodziła jeszcze

U mnie tak samo raz bylo i jakos wcale bym sie nie ucieszyła. swietnie sobie daje rade sama. dzwoniła tylko dwa razy zapytac czy wszystko ok. ostatnio nawet spotkałam ja w przychodni i sama mnie poznała. pogadałysmy chwile stierdziła ze mała urosł i ok

hej laseczki:)
mój mały dziś maruda do południa ,mało co spał, ale za to może nocka będzie w miarę oki :)teraz grzecznie leży na łóżku ,a obok babcia:)
Nie wiem czy będę kupować coś, mamy dużo wydatków w grudniu, i do tego chrzciny, wiec będzie ostre zaciskanie pasa bo z kasa krucho:((((
a ja nie miałam położnej.

dawidowe u nas tak samo, też dzwoniła i też nas poznała w przychodni :-)
ja nie wiem co kupić małemu :-( rodzice kupują zestaw gimnastyczny, pradziadkowie pozytywkę-projektor z Kubusiem Puchatkiem

reklama
no wlasnie zaczal mi bardzo brumic, ale frida nic sciagnac nie moge, tak jak by mial noske zapchany, ale gleboko, normalnie zalamke mam, bo nie wiem czy jechac do pediatry czy tylko znowu moja nadgorliwosc sie budzi
a u mnie stan podgroaczkowy sie pojawil, gardlo lepiej, ale z nosa mi cieknie
co do ortopedy to u nas nie bylo zadnego problemu, zapisywalam w 3 tygodniu i w 6 bylam na wizycie na nfz
polozna do nas nie przyjechala bo jej bylo za daleko :( no cuz jakos po waszych opiniach nie teskno mi do niej
wypilam mleczko z miodem i zjadlam czosnek i mam nadzieje, ze rekacji zadnej alergnczej u malego nie bedzie

Do góry