reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Pokłóciłam się właśnie z mężem. Kąpaliśmy małego i nagle zadzwoniła do niego znajoma i zapytała czy wpadnie do nich teraz ( w sensie do niej i jej faceta) no i ten, że okey zaraz będę.
Nawet się mnie nie zapytał czy nie trzeba mi pomóc w czymś czy co. Zawsze jak dostaje od nich telefon to rzuca wszystko i jedzie. Zaprosili jego a o jego żonie nawet nie pamiętali. Jestem zmęczona dziś po całym dniu na uczelni, jutro mnie to samo czeka i na dodatek muszę wcześnie wstać a on co? idzie sobie teraz i mnie zostawia, mówiąc że nie wróci późno. A umawialiśmy się, że w weekendy kiedy ja mam uczelnie on sprawuje większą opiekę nad Łukaszem. Chciałam iść spać a tak to muszę najpierw uspać syna, potem iść się wykąpać tak więc w łóżku znajdę się 2h później jak i nie później a potem pewnie i tak ja się będę zajmować malutkim w nocy bo on nie będzie potrafił wstać do małego albo jego marudzenie, płacz zbagatelizuje. Tak więc eh.
Też chciałabym gdzieś wyjść sobie, a prawda jest taka że pójście na studia to mój jedyny kontakt ze światem poza tymi czterema ścianami a i tak ciężko mi na początku na uczelni bo wszystkie nowe twarze , nowe miejsce...
No to ponarzekałam sobie.

reklama
a ja pokazuję się dopiero teraz;)))
dziuluś, dzieki za komentarze na nk:)))))))))))))))))) w imieniu córci też oczywiście!!! jak tylko mi mała księżna pozwoli to się zrewanżuję!!!:D:D:D
robimy z mężem podejście do obejrzenia jakiegoś filmu... w końcu;)

moj maly placze i placze ja juz nie wiem co on taki niezadowolony.
p.s.
jak duzo placze to nagle nam zaczyna kaszlec....
cz to normalne?
mój też tylko płacz i płacz, je płacze, przewijam płacze, w łóżeczku płacze, już z sił opadam. On chyba się nigdy do mamy nie uśmiechnie tylko tymi załzawionymi oczkami na mnie patrzy.:sad::sad::sad:

Mój maluch też dużo płacze. Albo śpi (niewiele) albo je (najchętniej ciągle) albo płacze.
W dodatku znowu się zasikał. Dostaliśmy Pampersy Premium i kurcze już drugi raz trzeba go dzisiaj przebrać :angry: Takich problemów nie było przy zwykłych Pampersach a przy tych to jak przy Happy. Wściekła jestem.

Ja się tak wkurzałam po pieluszkach Happy. Już ich nigdy nie założę synkowi na dupcie. Jak na razie niezawodne są pieluszki Huggies i tych się będziemy trzymać. Chociaż planujemy wypróbować Dady z biedronki. Próbowaliśmy też babydream z rossmana i całkiem okey,ale wydaje mi się że bardziej uwierają małego, bo na udach zostawiały czerwone ślady.

My się z mężem wybieramy na spacer bo słoneczko za oknem.
A dzisiaj mój szwagier nocował w domu z jakaś dziewczyną hihihi. Totalne poruszenie w domu, bo to raczej dotychczas nie w jego stylu :p mój mąż dokucza mojej teściowej czy da radę wybawić dwójkę wnuków na raz hihihi :p :p

Ja tez palnuje kupić huggisy jak tylko wykończę 2 paczki pampersów, które mi zostały i to 2 a robią się już za małe. W Biedronce Huggisy 3 (72szt) kosztują 26,99 zł. :-)
A moje kochane słoneczko właśnie wstało pociągnęło cycusia przez 5 min i zasnęło i jak tu iść na spacer jak zaraz będzie syrena, że głodny:wściekła/y:

Ja kupiłam wczoraj babydream dwupak na próbę, w pierwszą Artek się od razu wykupał, a drugą zalałam dziś kawą... to se popróbowaliśmy.

Miłej niedzieli dla Was :-)

u nas pompersy rzadza, premium i zwykle, premium mi sie bardziej podobaja, ale na zwyklych tez wszytko ok. huggisy takie sztywne mi sie wydaja sugar to wyprubowane, kawe i kupe przyciagaja ;)
a ja mialam wczoraj wieczor :-D:-D:-D
zadzwonila znajoma, ze by wpadla wieczorkiem, o to sie zdrzemnelam po poludniu i mialam nosa, bo wpadla razem z moja psiapsiola, ktora zrobila mi nispodzianke i przylaciala z angli, akurat maly sie niedlugo wybudzil, zostal nakarmiony wytulony ,potem wykapany ululany i mamusia w samochod i pojechalysmy na bezalkoholowe, wiec sie ze spra gromadka znajomych spotkalam, po 3h wrocilam, bo przeciez maly sie bedzie budzil na jedzonko, a on jeszcze 2h spal, wiec nie musialam sie spieszyc, a po leszku bezalkholowym ilosc mleka w piersiach potrojna

reklama
U nas Pampersy dwójki przechodzą do historii - od wczoraj na okrągło przeciekają. Siusiu 2 noce pod rząd wypłynęło do łóżka, kupka dzisiaj na pleckach po raz drugi, czy trzeci. Przerzucamy się od dzisiaj na trójki. A dwa duże opakowania dwójek, które nam zostały, chwilowo szlak trafi. Może jak mąż będzie tu za 2 tygodnie, to go namówię, żeby wziął do Bydzi i spróbował wymienić na większe. A jak się nie uda, to cóż... One chyba są bezterminowe, więc poczekają na drugiego dzidziusia.

Do góry