reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Jeśli chodzi o Pampersy Premium Care, to my byliśmy bardzo zadowoleni, dopóki korzystaliśmy ze "starej" wersji. Te nowe już mi tak nie odpowiadają, mimo, że firma reklamuje je jak może. Niby mają byc bardziej superanckie bo cieńsze, ale tu chyba chodziło o cięcie kosztów produkcyjnych... Wielkości w cieńkości dużej nie ma, praktycznie nie da się zauwazyc... za to zmniejszyli wkład chłonny, skrócili go z tyłu, może dlatego niektórym z Was przecieka? Stare "dwójki" były z niebieskimi słonikami, nowe są z takimi wyblakłymi zwierzątkami: piesek, misio, owieczka, itd. Mnie skończyło się sprawdzone źródło starych pampków i chyba zaczniemy szukac czegoś innego. Słyszałam dobre opinie o lidlowskich?
A, co do cieńkości- robią coraz cieńsze, ale jak to się ma do dbania o bioderka i szerokiego pieluszkowania?

reklama
pytanie z innej beczki: jakich wkladek laktacyjnych uzywacie? mi do tej pory nie byly potrzebne, ale jak sie laktacja rozbujala, to zdarza sie, ze mleko samo poleci:) ja mam te Belli, ale w ogole mi nie odpowiadaja-gniota sie i odksztalcaja. Moze ktoras z was ma juz rozne testy za soba i moze cos polecic?
moriam, polecam Penaten. Sprawdzałam już Avent, Nuk i zdaje się Baby Ono. Penaten wygrywa: dobrze wchłaniają wilgoć, nie rolują się, mają świetny klej, mało się kudłaczą.

pytanie z innej beczki: jakich wkladek laktacyjnych uzywacie? mi do tej pory nie byly potrzebne, ale jak sie laktacja rozbujala, to zdarza sie, ze mleko samo poleci:) ja mam te Belli, ale w ogole mi nie odpowiadaja-gniota sie i odksztalcaja. Moze ktoras z was ma juz rozne testy za soba i moze cos polecic?

czarodziejka-masz slabszy dzien, glowa do gory,jutro bedzie lepiej! przytulam:)

ja też daję 10pkt dla wkładek Penaten:D

Wielu już używałam (lewy cycek choć mniej wydajny to cieknie trochę, bo miałam zabieg niegdyś robiony na sutku. A swoją drogą bałam się że przetną mi kanał mleczny i blizna nie pozwoli mi karmić! Ale na szczęście nic się nie dzieje zlego.)
A wiec tak:
1) Bella - do kitu. Zwija się, klej słaby, zostawia kłaczki z waty przyklejone do cycka.
2) Nuk - lepsze, ale chłonność nie za wielka, słyszałam ze wyszły nowe Nuki - na noc. Chłoną nawet do 8 godzin! Ale nie próbowałam ich jeszcze.
3) Penaten - grubsze i lepiej wyprofilowane niż powyższe. Bardzo chłonne, nie zwijają się tak jak inne, delikatne.
4) Avent - są maciupkie! Wycelować w nie cyckiem w staniku graniczy z niemożliwością. Ale jak się już trafi, to są dość chłonne. Bo grube - i mało dyskretne.
5) Tommee Tippee - duże, ale cieniutkie, a przy tym naprawdę suuuper chłonne! Duzy pasek z klejem, fajnie się trzymają, ale niestety są miękkie i mają tendencję do rolowania... Pakowane po dwie. Wygodne :-) I mięciusieńkie. Ale cena wysoka.

PODSUMOWUJĄC: Penaten. Cena ujdzie za tę jakość.

Jeśli chodzi o Pampersy Premium Care, to my byliśmy bardzo zadowoleni, dopóki korzystaliśmy ze "starej" wersji. Te nowe już mi tak nie odpowiadają, mimo, że firma reklamuje je jak może. Niby mają byc bardziej superanckie bo cieńsze, ale tu chyba chodziło o cięcie kosztów produkcyjnych... Wielkości w cieńkości dużej nie ma, praktycznie nie da się zauwazyc... za to zmniejszyli wkład chłonny, skrócili go z tyłu, może dlatego niektórym z Was przecieka? Stare "dwójki" były z niebieskimi słonikami, nowe są z takimi wyblakłymi zwierzątkami: piesek, misio, owieczka, itd. Mnie skończyło się sprawdzone źródło starych pampków i chyba zaczniemy szukac czegoś innego. Słyszałam dobre opinie o lidlowskich?
A, co do cieńkości- robią coraz cieńsze, ale jak to się ma do dbania o bioderka i szerokiego pieluszkowania?

ja chcę wypróbować te z Kauflandu - WICKES COMFORT (te niebieskie, nie te zielone). Zajęły w rankingu gazety Dziecko równoległe PIERWSZE(!) miejsce z Pampersami! Ale są od rozmiaru 4-7 kilo więc poczekamy jeszcze :-)

dziekuje wszystkim wam za szybkie podpowiedzi-kupie te Penaten'a i przetestuje.

monimoni- chrzciny w swieta? super! tylko zimno w kosciele:))
u mnie chrzciny beda w czerwcu. Razem ze slubem. A u Was?

Ja chrzciny malej robie w drugi dzien swiat(26 grudnia),juz bylismy gadac z ksiedzem,ze wzgledu na to ze rodzina mojego narzeczonego przyjezdza do polski wlasnie na swieta:) tylko racja moriam w kosciele bedzie na pewno zimno bryyy:/ ksiadz nas namawial zeby zrobic chrzciny razem ze slubem za jednym zamachem...ale nie chcemy.Slub dopiero w przyszlym roku :)

Kochane! Czy któraś z Was miałaby ochotę wziąć udział w Świątecznej akcji charytatywnej Szlachetna Paczka? Strona główna - Szlachetna Paczka

My chcemy zrobić taką paczkę, wybraliśmy już rodzinę która ma malutkie dziecko, ale sami nie damy rady. Jeśli któraś z Was chce się przyłączyć - dajcie znać jak najszybciej :-)

Buziaki

My chrzcimy 12 grudnia. Ksiądz nam też proponował ślub kościelny razem ze chrztem,ale to musiałoby odbyć się dopiero w 2012 roku, bo na wtedy mamy po planowane, po rezerwowane terminy. A nie będziemy przecież tyle czasu zwlekać z chrztem.

dobranocka
cieszę się że Justynka wraca do zdrowia.

Ja już po kąpieli. Za pół godziny jeszcze kąpiel Łukasza, potem ululanie go i spanie.
Robi mi się jęczmień na oku, wrr. Do tego mam to coś jeszcze na wzgórku łonowym, ale stosuję rivanol i maść na to ( w aptece mężowi to dali).

Jutro muszę podskoczyć do przychodni po skierowanie na posiew moczu, żeby powtórzyć wynik na tego gronkowca Łukasza.

reklama
witam się i zaznaczam swoją obecność... pisać co u mnie nie będę, bo pesymistycznie się zrobi. mam dylemat ze szczepieniami... jutro idziemy...

dalszą rozmowę o szczepieniach przeniosłam do wątku o szczepieniach. moderator

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry