reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

wszystko mozliwe... :-)
miedzy mna a moja siostra jest 11 miesiecy roznicy, jak to mama mowi zrobili mnie za 1 podejsciem he he;p

a u nas hurrraa!!!!!!
poszla dzisiaj kpa bez czopka. tylko pytanie czy to nowe kropelki delicol pomogly, czy to ze maly w sumie tylko na piersi od 3 dni. moze to pepti go tak zapychalo
??
my dzis testujemy pomidorka, zjadlam maly kawaleczek.
a na syfki na buzi najlepszy wedlug mnie brevoxyl znika wszystko raz dwa. u mnei za to wokol ust skora przeuszona i sie luszczy wiec smaruje oilatum malego kremem do buzi

Jak u mojej Siostry: trzy dziewczynki rok po roku, dwie z lutego, a trzecia z maja :-)

Też mam wrażenie że od mieszanki (Gerber idzie) mała jest zaklejona - kupę musiałam dzisiaj przepychać a wyszła w konsystencji pasztetu! Nie dziwota ze wyleźć nie chciała....
Wypróbuję z chęcią to do twarzy na syfki - to na recepte?

Mała siedzi właśnie w chuście - ma mama wolne ręce i może pisać obiema a nie jedną jak dotąd,a Mała zadowolona :-)
Pożyczyłam chustę od siostry (tę płócienną nie elastyczną) bo miałam problem.
Po tym szpitalu Młoda mi zdziczała! Co ją dotknę, pocałuje delikatnie w czółko czy przyłożę (jak zawsze) rękę do główki zeby spała - to ona reaguje jakbym ją szpilką ukłuła!!!!!!! Ciągle płakała z byle powodu jakby sobie to wszystko przypominała (to możliwe ze tak jest?) W chuscie mam wrażenie że się uspokoiła.

A co do pampersów o my używamy Pampersa. Premiumy poszły te co dostałam od przyjaciół na Akademii Zdrowego Rozwoju, plus ze trzy paczki ze sklepu. Jedynek. teraz zaczęliśmy dwójki nie premium pierwszą mega paczkę a mamy oprócz tej jeszcze dwie takie. Fakt, premiumy są delikatniejsze ale też jakby ciut mniejsze i mniej chłonne - takie mam wrażenie. Dwójki póki co zapinamy na zakładkę ale za to nie przeciekają ani troszkę. Wiec zostaniemy przy Pampersach.

reklama
hej
Co do pieluszek my mamy pampersy i te rosmanowskie, wczoraj założyłam na noc pampka i przeciekł mi na łóżeczko ,chyba źle założyła,ale są fajniejsze bo cienkie, za babydream sa tańsze ale jakieś grube,narazie je mam, moze teraz wypróbuję te z biedronki i będę tez czaić sie na promocje w marketach.
noc zaliczam do udanych ale wieczór był ciężki, za to dzis maluch co chwile się budzi jest niespokojny, przez te pierdzielone kolki!!!

Ja używam pampersów,ale zdarzyło się dwa razy że mały miał zasikane plecy,jak to możliwe?Przecież dobrze założyłam.

Mam dzis jakiegoś doła...Od wczoraj jadę po mężu o jakieś glupoty,oczywiście się posprzeczaliśmy.Popłakałam się dziś bo nie mialam już siły do mojego niunia.Kocham go bardzo,jest grzeczny,mało płacze tylko nie chciał spać od 7 rano do 15.00.Non stop oczy otwarte i żeby się nim zajmować.Ja wiem że dzieci tak mają,że raz śpią a raz nie i mnie to nie dziwi i nie przeszkadzalo do tej pory, ale akurat dzisiaj jak mam tego doła to musiała mu się przytrafić bezsenność.Mąż mi zwykle pomaga,ale jakoś tak się ułożyły ostatnie dni,że mało było tej pomocy bo pracował,a dziś wstał sobie o 11.00,zjadł i pojechał do kolegi coś mu pomóc przy samochodzie.Wrócił po 15.00,jak akurat mały zasypiał i zdziwiony o co mi chodzi i że może się nim zając.No pewnie,tylko że akurat poszedł spać,więc to żadna sztuka.Ajj czepiam się na maksa,bo męża mam dobrego i naprawde mi pomaga przy dziecku,ale mam jakiś parszywy dzień!Jakaś niemoc mnie dopadła i te łzy bez powodu...już zaczynam się zastanawiać czy to nie od tabletek antykoncepcyjnych.Biorę od kilku dni azalię..może to przez to?A może należy mi się czasem płaczliwy dzień...no to się wyżaliłam.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki. Mój Pawełek kończy dzisiaj 2 tyg. a ja na nic czasu jak narazie nie mam. Może mi pomożecie mały od 4 dni jest tylko na mieszance nan i nie może od dwóch dni zrobić kupki, pręży się i płacze, przepajam go wodą i nic może coś podpowiecie, masaż brzuszka też niewiele pomaga :(

Witam dziewczynki. Mój Pawełek kończy dzisiaj 2 tyg. a ja na nic czasu jak narazie nie mam. Może mi pomożecie mały od 4 dni jest tylko na mieszance nan i nie może od dwóch dni zrobić kupki, pręży się i płacze, przepajam go wodą i nic może coś podpowiecie, masaż brzuszka też niewiele pomaga :(

My dzisiaj też się przetykaliśmy. Ale po Gerberze. Masaż nie pomógł... Teraz próbuję dawać jak najwięcej cyca, bo po nim ma luźne kupki, ale mąż na mnie krzyczy, że przecież Mała dopiero co była chora (dzisiaj pierwszy dzień bez gorączki! Jupiiiii! :-) ) i że moim cycem się nie naje, że mam dawać butlę i koniec. I jak tu wrócić do 100% cycek, skoro nie mam poparcia...? :-(
Na dodatek tyle stresów: choroba Justynki, teraz ja się rozłożyłam (kompletnie straciłam głos!) a przed chwilą dostałam sms-a że bardzo mi bliską osobę, która dopiero co ze szpitala wróciła, zabrało pogotowie. I ze nie wiadomo czy przeżyje...

pytanie z innej beczki: jakich wkladek laktacyjnych uzywacie? mi do tej pory nie byly potrzebne, ale jak sie laktacja rozbujala, to zdarza sie, ze mleko samo poleci:) ja mam te Belli, ale w ogole mi nie odpowiadaja-gniota sie i odksztalcaja. Moze ktoras z was ma juz rozne testy za soba i moze cos polecic?

czarodziejka-masz slabszy dzien, glowa do gory,jutro bedzie lepiej! przytulam:)

reklama
Do góry