reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzięki dziewczyny tak też zrobię, w poniedziałek idziemy do innego ortopedy zobaczymy co powie. Ale patrząc na małą wydaje mi się, że ma zdrowe nóżki bo pięknie je rozkłada do pozycji "żabki" a wadę IIIB podobno widać na oko. Zobaczymy.

A co do mojego okresu to jednak to a nie "poporodowe resztki". To czuć, że to miesiączka:/ Czuję się do duszy.

reklama
Witam po 3 dniowej niebytnosci w domu i na bb. Byłam 3 dni u rodziców w tym troche pozaławiałam rzeczy. Internista rano i krew mam idealna ale musze za 4 tygodnie jeszcze raz zrobic badanie moczu bo mam białko i jak nie spadnie za 4 tygodnei to wizyta u neopatologa. Odebrałam pesel małej i zaniosłam dokumenty do becikowego i juz tylko mam do miesiaca czekac na decyzje. W niedziele z mała byłam na cmentarzu u kolegi któy zginał w katastrofie lotniczej i tylko sie zyczałam a moje dziecko na mnie popatrzyło i tez sie rozpłakało. Wkurzajace było tylko ze jak kładłam roze i zapalałam swieczki to ludzie cykali zdjecia bo to była dosc znana ostatnio katastofa.
Jutro idziemy do ortopedy i ciekawa jestem jak bioderka. Zaczełam prowadzic dokładny kalendarz gdzie kiedy jaki lekarz bo codziennie cos jak nie ja to Laura a jak zadna z nas to dokumenty pesele, becikowe dla meza. eh

Dobranocka ja juz sie chyba przyzwyczaiłam bo nawet jak przygotowuje małej jedna reka mleko a druga ja trzymam i mama mowi daj potrzm\ymam ci ja to ja odpowiadam spokojnie poradze sobie. Zaczynam funkcjonowac jak maszyna. Jednak czasem przychodzi załamanie i musze sobie popłakac.
qrde, a ja narzekam... DAWIDOWE, JESTEŚ WIELKA!!!

A zadowolone jesteście z tych LOVI? Napiszcie coś więcej, bo właśnie planuję zakup większej ilości butelek i nie wiem które wybrać...
Jak dla mnie jakoś tak szybko mleko zapiernicza przez ten smoczek. ale ogólnie ok, choć chętniej jeśli już to używam tt.

ulisia może rozważ Dr Brown's, z tego co wiem to najlepsze anty kolkowe butelki na rynku. Przy sztucznym większe ryzyko więc warto.
Avent miałam ja i nie polecę. Mi poszła na gwincie po 3 sterylizacji w aventowskim parowniku...

Sorki, czy już tylko ja i Efa karmimy samym cycem? Czytam, że większośc na sztucznym już jedzie.
ja też na cycu!!! tylko dwa razy zgrzeszyłam i dałam sztuczne:D
dziulka to tez moze byc jeden z symptomow tego wzmozonego napiecia , jesli macie tak dobrych neurologow i rehabilitantow to radze sie wybrac na wizyte bo im szybciej rozpoznane tym krocej rehabilitacja potrwa

u nas tez pewnie bedzie rehabilitacja bo juz mi lampka sie zapala czerwona na pewne jego ruchy, oby to bylo tylko to napiecie a nie cos innego, tyle sie napatrzylam na chore dzieci jak bylam z Marysia w szpitalu na rehabilitacji ze do teraz dziekuje Bogu ze u nas tylko napiecie bylo!

dzis byla nocka kolkowa, ehhh moj maly ryczek nawet 3letnia corcie obudzil, a ta ma sen twardy
u nas też ciężka noc była, a położna dzisiaj na wizycie mi powiedziała, że po przestawieniu czsu dzieciaczki czasem szaleją... hm... moze i coś w tym jest?:/

ja mam LOVI i laktator też LOVI i w sumie nie narzekam.
a nie zacina ci się ta rączka???????? bo mi czasem nie naskakuje tak jak trzeba, jak zasysam to ona się nie chowa spowrotem, małpa... i nie wiem czy coś źle robię czy na gwarancję toto dać?

Dorisday u nas to samo jak u Dziulki raz coś się pojawia a za chwilkę znika. Ostatnio się śmialiśmy że małemu rogi rosną:) My dziś po wizycie, bo miesliśmy się zaszczepić. Nic ze szczepienia nie wyszło bo nie ma szczepionek w przychodni a chciałam te skojarzone. Nie wiem tylko dlaczego lekarka nie dała mi recepty żeby kupić ją gdzieś w aptece hmmm. Przy okazji się zważyliśmy i Filip waży 4700 a jak wychodziliśmy ze szpitala to miał 2680 i też jesteśmy tylko na cycu. Śmieję się że mnie nie długo wciągnie jak będzie tak wcinać:)
Mała mi wszystkiego najlepszego --,-'-<@
frogg, a te szczepienie skojarzone to jaki koszt u was???????
mała mi, czapi berzdej:D przyłączam się do zyczeń innych dziewczyn coby nie plagiatować;D i buziam:*:*:*
wiecie, że ja sie dzisiaj cieszyłam jak głupia myjąc naczynia i podłogi??? no powaliło mnie całkiem:D::D:D ale to świetna odmiana po całych dniach spędzanych na karmieniu albo noszeniu dziecia na rączkach:p
chyba wyciagnę małża na zakupy bo nawet prania nie mam w czym zrobić... tylko najpierw go oprdolę bo położna zrobiła najazd a jego skarpetki jak zwykle w salonie na podłodze (nie sprzątam na złość, a tu dzisiaj sama sobie zrobiłam siarę:///)GRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!! A taki pedant kiedyś z niego był...
dziewczyny, jakie wy witaminy przy karmieniu cycem bierzecie???
margerrita, czy ty bierzesz jakieś dodatkowe preparaty z wapniem? bo nie jesz nabiału, tak?

Witam dziewczyny. Chciałam się pochwalić, że 07.11.2010r o 21:55 urodziłam sn mojego synusia Pawełka, chyba w nagrodę od losu za to oczekiwanie poród trwał niecałe 20 minut.
Jestem MEGA SZCZĘŚLIWA.

Wooow, Kasia33! BRAWOOOOOO! Gratuluję i zazdroszczę szybkiego porodu. Cierpliwość się opłaciła :-* Czekamy na opowieść i zdjecia :-)
My chyba kończymy przygodę z cyckami... więcej napiszę jak mi dół przejdzie...
Sugaruś, a może odwrotnie - dół Ci przejdzie jak się tu wypiszesz i podzielisz z nami swoimi smutkami...? pamiętaj, że dajesz swojemu dzieciątku to co najlepsze - swoją miłość... Co się stalo Kochana? Ściskam moooocno :-*

Ostatnia edycja:
frogg, a te szczepienie skojarzone to jaki koszt u was???????

U nas 5w1 to koszt 104zł, a razem z żółtaczką czyli 6w1 190zł, ale po rozmowie z lekarką stwierdziłam że wybierzemy 5w1 a żółtaczkę normalnie darmową. Bałam się strasznie że mały będzie krzyczeć i płakać, ale tylko przy ukłuciu się spioł i po wszystkim. Nawet pielęgniarka była w szoku i powiedziała że dzieciaczki czesto strasznie płaczą.
A u was ile kosztują?
Kasia33 gratulacje:)

A co do karmiena to ja daję tylko cyca, nawet nie mam w domu grama mleka sztucznego, ale do weekendu będę musiała kupić bo wracam na uczelnie i nie wiem czy małemu wystarczy to co odciągnę.

Ostatnia edycja:
Dawidowe mam nadzieję, że pieluszkowanie pomoże.

Ida ja biorę te same witaminy co w ciąży (feminatal N), bo one są też dla karmiących.

Kasia33 gratuluję.

Mala mi wszystkiego naj!
Doris u nas też pełno chrostek, pediatra powiedziała że zmiany trądzikowate mogą się pojawiać do końca pierwszego kwartału, ma to związek z hormonami mamy jeszcze z czasu ciąży. U nas doszła jeszcze ciemieniuch na brewkach, paskudnie to wygląda.

Co do pieluchowania, to mi ortopeda powiedział (jak z Zuzą chodziłam) że odchodzi się od pieluchowania bo to nienaturalne, ale za to kazał nam ćwiczyć "kółeczka" nóżkami (bioderkami) tzn łapiemy za kolanka i robimy kółka w równocześnie obiema nóżkami, najpierw "dociskamy" nóżki do brzuszka (oczywiście nie za mocno) i potek rozchylamy na zewnątrz, na dół i kolanka razem (nie wiem jak inaczej to opisać :-) Powiedział że takie żwiczenia dają efekty a pieluchowanie tylko ogranicza ruchy dziecka.

dorisday2512 w jakiejs gazetce mialam jakis artykul odnisnie krostek poszukam i wrzuce
Kasia33 gratki wielkie i sie doczekalas!!!
ida
biore prenatal te co w ciazy

i sie pochwale, mam krotkie wlosy, wyrwalam sie z domu, pozostawiajac meza z placzacym dzieckiem i butla i wszyscy zyja, a mamuska ma super humor!!! byle tylko mi te wlosy nie wypadaly garsciami

znalazlam SDC10514.jpgppp.jpg

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny. Chciałam się pochwalić, że 07.11.2010r o 21:55 urodziłam sn mojego synusia Pawełka, chyba w nagrodę od losu za to oczekiwanie poród trwał niecałe 20 minut.
Jestem MEGA SZCZĘŚLIWA.

No cudownie.... wielkie gratulacje.
Czyzby już wszystkie październikówki rozpakowane????
Jakos tak z sentymentem pomyslalam teraz o ciązy .... tyle razem tu przeszłysmy i jakos jak teraz o tym mysle to szybko to przeleciało. No ale przed nami nowy wspólny etap - macierzyństwo :-)

margerrita dziekuję kochana :-)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny, ja już straciłam nadzieje, że uda mi się nadgonić wątki :( dzisiaj właściwie jest pierwszy dzień kiedy dłużej siedze przy kompie, to chyba dzięki temu że dzisiaj zdjeli mi szwy :)) nina6x u mnie z tym terminem zdjęcia szwów było tak samo, w zeszłym tygodniu odesłali mnie z kwitkiem, nie wiem po co dają takie krótkie terminy :/ Ale dzisiaj jest o niebo lepiej, już nic mnie nie ciągnie :D Przy okazji wizyty w szpitalu poprosiliśmy żeby pediatra obejrzał małego czy wszystko jest ok, żółtaczka, waga itd. i wiecie że mój synek na samej piersi już osiągnął wage urodzeniową a martwiłam się że mało przybierze bo w szpitalu sporo spadł na wadze :))) coś czuje że wykarmie małego zawodnika sumo ;)
A tak z innej beczki to powiem wam że myślałam że jestem super przygotowana do macierzyństwa, w sumie zawsze miałam instynkt i podejście do dzieci a i przez te 9 miesięcy dużo czytałam itp A zaskoczył mnie już pierwszy tydzień z takim maleństwem, od euforii do wściekłości, od śmiechu do płaczu. Dzisiaj jest właściwie pierwszy dzień kiedy nie przeleżałam go w łóżku z dzieckiem przy piersi i mam nadzieje że teraz bedzie tylko lepiej :) Od jutra ma zamiar meldować się tu u was jak najczęściej :))) Dobrej nocy!

Do góry