reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
hej:)))))))moge powiedziec ze moja sie uregulowala, juz ktorys dzien budzi sie 23h, 2.30 lub 3h, potem 6.00 -6.30 i potem 9h, potem wielka faza aktywnosci do 13h-14h . teraz zebym mogla odciagac mleko to mloda lezy obok mnie na podusi i kocyku dalam smokusia do dojenia zeby byl spokoj i tak se lezy i troche drzemi troche rozglada sie:))) nie jest zle:))) wczoraj od 18.10-19h zanim wocil maz z pracy to spala se u mnie na klacie a ja ogladalam tv:))))))) uwielbiam ja tak miec na klacie ale nie chce za czesto bo sie przyzwyczai za bardzo:ppp

Sugar - ja też tylko z cycka karmię

Dziewczyny czy to możliwe, że po 4 tygodniach od porodu dostałam okres? Już nie krwawiłam od kilku dni i wszystko było okej a teraz nagle zaczęłam podkrwawiać i brzuch boli jak na okres:/ czuje się beznadziejnie - dokładnie jak podczas okresu. Ale przecież karmię i powinien być dużo później.

monimoni- moja kumpela tak miala ze dostala okresu po porodzie jakis miesiac a potem dopiero po 8!!!!natura jest pokrecona:p

Moni, też tak miałam, położna powiedziała że to jeszcze poporodowe a nie miesiączka i że często tak się zdarza gdy np karmisz częściej.

To by pasowało bo Lena od kilku dni je częściej. Non stop jest głodna. Hm sama nie wiem - przez pierwsze 4 tyg czułam się inaczej teraz mam typowe bóle miesiączkowe. Zobaczymy za kilka dni.

Sugar - ja też tylko z cycka karmię

Dziewczyny czy to możliwe, że po 4 tygodniach od porodu dostałam okres? Już nie krwawiłam od kilku dni i wszystko było okej a teraz nagle zaczęłam podkrwawiać i brzuch boli jak na okres:/ czuje się beznadziejnie - dokładnie jak podczas okresu. Ale przecież karmię i powinien być dużo później.

tak, mam to samo

Cześć dziewczynki :-).
Dzisiaj nadszedł ten dzień kiedy skończyłam 22 lata. Synuś zrobił mi dziś niezły prezent urodzinowy bo idąc wczoraj spać o 22 obudził się dopiero o 5 na jedzenie. Ja po 3 wstając do toalety ( a to dotychczas była godzina naszych karmień nocnych) chciałam go nakarmić, wzięłam z łóżeczka, przebrałam pieluchę, łaskotałam a on NIC. Tak więc odłożyłam go spowrotem i poszłam spać. Widocznie głodny nie był.
Chciałabym gdzieś dzisiaj wyjść, spędzić ten dzień inaczej. Ciekawe czy mąż w ogóle na coś wpadnie i czy w ogóle ....

margerrita co do moich studiów to rozpoczęłam biologię zaocznie ale na innej uczelni w Krakowie:-). A po rozmowie z dziekan z poprzedniej uczelni okazało się że już nigdy nie otworzą zaocznej biologii tak więc dobrze że nie czekałam ten rok i poszłam na inną uczelnię :-).

Nie bardzo lubię dzień swoich urodzin, no ale jakoś przeżyć go trzeba. W czwartek jedziemy do moich rodziców na weekend i mama mówiła że zrobi mi mój ulubiony tort urodzinowy, pycha:-).

Dziewczyny Wasze dzieci też tak mają ciągle brudne łapki tzn takie syfki się zbierają pomiędzy paluszkami u rąk? Takie farfocle jakby. Ja mojemu chodzę i czyszczę kilka razy dziennie chusteczką nawilżającą. Pomyśleć że on jeszcze nie chodzi a zbiera brudy pomiędzy paluszkami:-D.

reklama
Cześć dziewczynki :-).
Dzisiaj nadszedł ten dzień kiedy skończyłam 22 lata. Synuś zrobił mi dziś niezły prezent urodzinowy bo idąc wczoraj spać o 22 obudził się dopiero o 5 na jedzenie. Ja po 3 wstając do toalety ( a to dotychczas była godzina naszych karmień nocnych) chciałam go nakarmić, wzięłam z łóżeczka, przebrałam pieluchę, łaskotałam a on NIC. Tak więc odłożyłam go spowrotem i poszłam spać. Widocznie głodny nie był.
Chciałabym gdzieś dzisiaj wyjść, spędzić ten dzień inaczej. Ciekawe czy mąż w ogóle na coś wpadnie i czy w ogóle ....

margerrita co do moich studiów to rozpoczęłam biologię zaocznie ale na innej uczelni w Krakowie:-). A po rozmowie z dziekan z poprzedniej uczelni okazało się że już nigdy nie otworzą zaocznej biologii tak więc dobrze że nie czekałam ten rok i poszłam na inną uczelnię :-).

Nie bardzo lubię dzień swoich urodzin, no ale jakoś przeżyć go trzeba. W czwartek jedziemy do moich rodziców na weekend i mama mówiła że zrobi mi mój ulubiony tort urodzinowy, pycha:-).

Dziewczyny Wasze dzieci też tak mają ciągle brudne łapki tzn takie syfki się zbierają pomiędzy paluszkami u rąk? Takie farfocle jakby. Ja mojemu chodzę i czyszczę kilka razy dziennie chusteczką nawilżającą. Pomyśleć że on jeszcze nie chodzi a zbiera brudy pomiędzy paluszkami:-D.

Mała_Mi sto lat :-D Trzymam kciuki żeby małż się domyślił ;-)

Mój mały też brudki ma na łapkach :-) Od łapek niedrapek. Ja na początku myślałam że to skórki bo jak chciałam zobaczyć to on zaciskał i nie dawał patrzeć. A tu się okazało że to brud :-D A pod pachami jakie zbiera codziennie. I też średnio chce łapki w kąpieli podnosić żeby tam umyć, no ale walczymy. Też od ubranek te syfki.

Do góry