reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

jasne! dostał krostek na twarzy, głowie, karku, klatce piersiowej i stał się bardzo niespokojny i pani dr stwierdziła, że może to być alergia i żeby zmienić mleko na bebilon pepti. tylko nie zapytałam co ja mam zmienić w swoim jadłospisie :-( choć mówiłam, że on z piersi też pije

reklama
moja sis przy skazie białkowej miała czerwone krostki w mega ilości szczególnie w zgięciach przy łokciach i pod kolanami... tyle pamiętam:) a przy cytrusach to już wszędzie chyba;) dzisiaj pożera wszystko:)

jasne! dostał krostek na twarzy, głowie, karku, klatce piersiowej i stał się bardzo niespokojny i pani dr stwierdziła, że może to być alergia i żeby zmienić mleko na bebilon pepti. tylko nie zapytałam co ja mam zmienić w swoim jadłospisie :-( choć mówiłam, że on z piersi też pije

Dzieki, gdzieś mi umkneło że karmisz też modyfikowanym. Aż się przestraszyłam o tym tyciu bo po ostatnim ważeniu wyszło u nas że Filip przytył w ciągu tygodnia 0,5kg.

Natolin, moja Zuza miała skazę i AZS, była na Bebilonie pepti od 6 miesiąca do 2,5 roku. Teraz je już wszystko. Ja karmiłam piersią 6 miesięcy. Dieta bez mleka, nabiału, jogurtów i generalnie czytanie etykiet bo wiele produktów zawiera białko mleka krowiego. Mała największą wysypkę miała jak zjadłam żółty ser albo śmietanę. Musiałabyś pokombinować z dietą i zobaczyć czy to faktycznie alergia, i może niekoniecznie na białko mleka, może być na inny produkt spożywczy albo kosmetyk.
Na bebilon pepti cięzko się przestawić bo jest okropny w smaku, (chociaż lepszy niż nutramigen). Moż spróbuj najpierw któreś mleko z tych HA i zmień dietę, może pomoże. Najlepiej zrób sobie dzienniczek co kiedy jadłaś i kiedy małego wysypało lub zrobił się niespokojny. U nas alergia objawiała się również wymiotami i zielonymi kupkami.

Cześć dziewczynki.
Ja tak samo jak Kasia 88 Was podczytuję i zazdroszczę maluszków. Mój suwaczek jest imponujący. Na jutro mam skierownie do szpitala ciekawe czy zrobią mi tylko ktg i do domciu czy będą chcieli mnie zostawić. Pozdrawiam.

Kasia33- ja tez jutro ide do szpitala... na ktg... zapytam sie po jakim czasie zostawiaja w szpitalu juz na obserwacje moze sie cos dowiem wiecej... bo juz mnie to cale oczekiwanie zaczyna niepokoic :( mam nadzieje ze zbadaja mnie jutro ginekologicznie i sie okaze ze mam juz rozwarcie bo ostatnio mialam tylko ktg bez badania... myslalam ze urodze juz i nie zapisalam sie na usg a teraz zaluje bo u mnie prywatnie dlugawe terminy a w szpitalu to juz wogole... tydz temu termin był na ten pt to nie zapisalam sie a tu juz piatek za 2 dni i bym miala to usg zrobione... ale moze jutro uda mi sie zapisac na usg bo cos czuje ze do porodu jeszcze pare ladnych dni... :sorry2:

reklama
Dziewczyny nie wiem jak te krostki wyglądają, ale mój też ma takie w tych miejscach i podobno to zwyczajne potówki...
IDA SAB-Simplex 15 kropli do każdego posiłku

Do góry