reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
kathhe, a u mnie nieważne czy zjem coś potencjalnie niebezpiecznego czy sam chleb z wędliną (bo piję i tak praktycznie tylko wodę) i tak jest to samo: prężenie przy każdym bączku przechodzące w płacz... pierniczę, chyba zacznę jeść wszystko, bo moje poświęcenie nie zdaje egzaminu...

kasis, pewnie już jesteś "po", więc mam nadzieję, że poszło szybko i sprawnie;D która to jej wywróżyła???:D:D:D

a moje dziecię, o ile dobrze kojarzę, zasnęło nam dzisiaj koło 1 w nocy po wytężonej walce z produkcją kooopki i spała UWAGA!!! do 6 rano :O i to podejrzewam, że gdybym nie wstała w akcie desperacji ściągnąć nadprodukcję z mleczarni to dalej by spała... a jutro kończymy dopiero 3 tygodnie:O

a moje dziecię urządziło sobie 10 minutową drzemkę i teraz znowu oczy jak 5 zł. Ja nie wiem kiedy on zaśnie. Nawet nie mam czasu nic zjeść wrr..
mam wrażenie że im starsze moje dziecko tym mniej śpi w dzień. W pierwszych dniach to było fajnie, bo dzień opierał się głównie na jedzeniu a potem zaraz spaniu.
Ooo i teraz kupa idzie, bo słyszę stękanie.

Ida koniecznie wyjdź gdzieś na spacer lub zakupy. Może postaw męża przed faktem dokonanym. Nakarm córę, daj mężowi, ubierz się i po prostu wyjdź.
Kasis powodzenia.
Dawidowe mam nadzieję, że już bliżej końca niż początku jeśli chodzi o tą głupią biurokrację. Wypłakanie i wyżalenie się pomaga także nie powstrzymuj tego. Dużo już przeszłaś i dałaś radę. Wierzę, że jeszcze trochę wytrzymasz.
Daaa trzymam kciuki, żeby z maleństwem było ok. U mojego syna też był problem z odczytem słuchu z jednego ucha, ale się udało. Może zostały tam jeszcze resztki wód płodowych.

A my dzisiaj w nocy z przerwą między 3 a 5... sutki bolą tak, że ryczę, mleka było jak na lekarstwo. Za to rano obudziłam się z takimi wielkimi cycami, że szok, 2 godziny z laktatotrem i dopiero trochę ulgi... ale mam zapasik ;-)
Strasznie boli mnie lewa pierś, nie ma żadnych zgrubień, nie boli jak siedzę, jak chodzę, a tylko jak dotykam, jakby zakwas, jakbym sobie nagniotła... co to może byc? Od spodu, w dolnej części tak boli...

kasiss czyżby czyżyk? Udało mi się?

Strasznie boli mnie lewa pierś, nie ma żadnych zgrubień, nie boli jak siedzę, jak chodzę, a tylko jak dotykam, jakby zakwas, jakbym sobie nagniotła... co to może byc? Od spodu, w dolnej części tak boli...

Mam tak samo!
Uważaj, mi położna powiedziała, że to właśnie przez cycki miałam wczoraj tę paskudną gorączkę i dreszcze takie, ze wodę pijąc wylewałam... Teraz już mam właśnie takie jakby zakwasy, ale przy wczorajszej gorączce wcale nie było gorzej! Kontroluj sytuację :-)

Kasis trzymam kciuki!!! I za córeczkę Daa też!!!

I już powoli wyciągam łapki po tą nagrodę dla ostatniej rozpakowanej ;-).

Idę pod prysznic szykować się na ktg, proszę trzymajcie kciuki, żeby chociaż 1 skurcz się zapisał ;-).

Buziaki.
agrafa trzymam kciuki za skurcze na ktg :) a o te nagrode to i ja chyba powalcze hihi ;)

ja tez w dwupaku masakra jak slonica bede 12 miesiecy w ciazy chodzic chyba...............
o ja też się tak czuje, zaraz 10 miesiąc się zacznie ehhh a miało być tak pięknie :/

dawidowe, przyłączam się do tego co pisały dziewczyny! Jesteś bardzo dzielna i podziwiam a chwile zwątpienia są normalne, najważniejsze że masz córeczke przy sobie, która odgania te smutki :)))

daaa trzymam kciuki za twoje maleństwo i wierze że wszystko będzie dobrze !

kasis mam nadzieje, że już jesteś po wszystkim :) Trzymam kciukasy !!!

sugar jeśli kasis dzisiaj urodzi to i ja poprosze o wywróżenie terminu, tylko błagam o łaskawość bo ja już mam dość ;)

u mnie wczoraj chyba zaczeły się skurcze tzn tak mysle że to były skurcze bo nigdy nie miałam ;) ale takie bardzo nieregularne 15-20 min. różnie, oczywiście nie na tyle silne żebym nie mogła zasnąć albo żeby mnie obudziły, chociaż dosyć nie przyjemne :/ a teraz cisza ... trzymajcie kciuki żebym w weekend urodziła, w sumie na jutro mam termin a podobno tylko 5 % kobiet rodzi w wyznaczonym terminie hmm

Moriam - położna powiedziała mi, że nie muszę już budzić małej w nocy na karmienie jeśli sama się nie budzi. W dzień karmię średnio co 2-3h.

monimoni jestem zaskoczona podejściem położnej, ale pozotaje wierzyc jej doświadczeniu...

Roxanka wtorek/ środa?

gorąca linia pisze:
wiadomość od kasis!!!
Błażej urodził się o 10:10 waży 3200 długi 57 apgar 10 tydz 40 pozdrawiam

Gratulacje :-) kasiss za Błażeja i sobie za nieomylność ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry