reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

dziulka, to twoje dziecię tylko sklonować i sprzedawać:D:D:D ideał jakiś:D:D:D ale to moze być żywe poparcie tezy, że jak kolki mają być to będą niezależnie od diety, a jak ma to dziecko ominąć to żeby się jadło nie wiem co to ich nie będzie i już;D
lolisza, ja też nie mogę ze swojej Zołzolinki jak jej czapuchy założę, smerfetka normalnie;D

reklama
Witam sie

Dobranocka- z alkoholem to ja robilam tak, ze jak sie szykowala jakas imprezka, to szlam normalnie pilam piwko, mleko odciagalam, w nocy mala byla na butli, a rano juz normalnie karmilam swoim mlekiem, a imprezy konczylam okolo 24, znaczy picie. czesto tez pilam lecha free, ma mniej % nic zywiec free:-)

Mona- z kolczykami to chyba zalezy od gabinetu w ktorym chcesz to zrobic, jedna pani sie zgodzi, a druga sie nie zgodzi. Jednak ja uwazam ze kolczyki u takich maluszkow wygladaja nie fajnie, osobiscie zamierzam poczekac az corcie skoncza kilka lat i jak beda chcialay to przekluje

Dziulka- nam tez karza uwazac na ucha, zeby nie zamoczyc za bardzo, ale co kraj to obyczaj, niektore mamusie caly czas dzieci w czapkach w domu trzymaja, a inne otwieraja wszytskie okna robia przeciag i sie dziwia ze dziecku cos moze byc

kawa, cola i sie dziwisz ze ci mala spac nie chce;-)

U nas dzisiaj polozna byla, jest lekki stan zapoalny kolo pepuszka i mam 2-3 razy w riwanolu wymoczyc i powinien przejsc, pozatym wszytsko okej.

Wczoraj zafundowalam malej mieszkanke wybuchowa, bo placki z winogronami i tylko troche pojeczala wieczorem wiecej niz zwykle i jakiejs tragedyji nie bylo, nawet placzu nie bylo, tylko stekanie, dzisiaj juz dostala troszke herbatki i tak bedzie codziennie juz

Starsza cora mi sie rozlozyla dzisiaj cos, dostala rozwolnienia i mam podwojne zakupkanie...

ladygab- nie przeginam z iloscia picia i jak juz to pije po cycaniu cole i kawe.a spac nie chciala bo za duzo pospala wczoraj popoludniu i wieczorem. tak jest za kazdym razem, jak spi grzecznie w nocy to rano szaleje albo od poludnia,a jak mam spokoj w dzen to na 1000% w nocy zaszaleje...
ewelina moje dziecie to nie ideal-po prostu jak cos ma jej byc to i tak bedzie, nawet jakbym woda swiecona karmila. cebuli surowej nie jem bo nie lubie ale pieczona w jakiejs potrawie owszem. jak juz to mala baczki puszcza:pppp
kasis do boju!!!!!!!!

Kasis, to ja Tobie narobię teraz ochoty - wczoraj machnęłam Babci mojego męża na jej 85 urodziny tort węgierski - weszło w niego ponad pół litra wódki z wiśniówką! A że czekoladowy to nawet nie polizałam...! Wrrr.

jejku ale super tort
ja ciagle cos slodkiego jem ha ha
zachciankek jako takich w ciazy nie mialam i nie obrzeralam sie wiec szybko dojde do swojej wagi
a wy ile kilo przytyly?

Kasis - powodzenia!

Co do uszu to trzeba uważać bo zapalenie ucha środkowego to masakra. Mój tata jak był mały właśnie przez kąpiel i moczenie uszu się nabawił zapalenia i do teraz ma problemy z uszami!

Nasza kąpiel też trwa kilka minut. Zazwyczaj szybkie namydlenie, wymycie poszczególnych fałdek i ukrytych miejsc, spłukanie i do ręczniczka bo mała strasznie krzyczy jak jej zimko.

Co do kolczyków to ja też nie mam zamiaru za szybko przekłuwać. Najwcześniej jak skończy 3 latka.

Dobranocka świetny tort. Ja miałam dziś robić, ale jakoś przeszła mi ochota jak pomyślałam ile to pracy. Może jutro skuszę się na ciasteczka.

Co do słodyczy to wczoraj objadłam się krówkami.

Kasis trzymam kciuki za szybki rozwój akcji.

Mnie osobiście też nie podoba się jak takie malutkie dziewczynki mają już kolczyki.

spokojnie dziewuszki to na razie czop i to kawałeczek bo podejrzewam ,ze musi on być większy, czekam na rozwój akcji:))) mam nadzieje,że nadejdzie heheh liczę,ze do 2dni sie rozpakuje:))))dlatego pytałam czy długo czekałyscie na odejscie wód gdy odszedł wam czop.

reklama
Kasis w pierwszej ciąży wody wcale mi nie odeszły po wypadnięciu czopa, a od wypadnięcia czopa do porodu minęły 3 dni. W 2 ciąży wody i czop zaczęły jednocześnie wychodzić/wypływać.

Do góry