reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam również :)

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer :) Było pięknie, słoneczko świeciło.
A Lenka dziś spała od 22.30 do 4.30. A od 4.30 do 8.30 normalnie jestem z niej dumna. Dała wszystkim pospać. Była też dziś pani położna i wszystko idealnie się rozwija. Kikucik pępka wisi na włosku więc lada dzień odpadnie :)

no to ja tez sie pochwale ze nasza Pysia spala ladnie. jak ja wczoraj nakarmilam o 22 to spala do 4.45 nad ranem)))a potem do 8 i dalej spi heheh. a ja mecze sie z migrena:((dobrze ze daje jej mieszknke to bede mogla wziac jakis ibuprom bo po apapie nic nie przeszlo. cala noc sie meczylam z bolem glowy i ucha

reklama
ale wam dobrze dziewczynki-u mnie nocki coraz gorsze-mala po jedzeniu nie chce spac.Czytam Jezyk niemowlat by potrafic odczytac, co ona probuje mi powiedziec, bo jak na razie na kazde kwekciecie i oznaki aktywnosci lecialam do niej z butla.

czy wy zabawiacie juz swoje malenstwa jakimis zabawkami, karuzelkami? czy wodza juz wzrokiem za wami? kiedy tego oczekiwac. Ja moja karuzelke w kolysce zdemontowalam, bo mi przeszkadzala. Zastanawiam sie czy moja mala juz potrzebuje jakis nowych bodzcow do rozwoju czy nie. Nie chce niczego przegapic...

jejku, dlaczegodzieci nie rodza sie z instrukcja obslugi?:))

hej dziewczynki,

duzo do nadrabiania mam , ale chyba nie dam rady:(

my juz zadomowieni:)
Mateuszek jest przekochany, nasze male oczko w glowie:)
nocki jeszcze takie sobie no ale czego wymagac od tygodniowoge noworodka:) budzi mi sie srednio co 3 godzinki-cyc , kupka, przebieranko, dobekanko i zazwyczaj zasypia odrazu. pomogla nam kapiel wieczorna , bo po takiej kapieli wie ze musi juz spac i spi mi 3-4 godzinki, mam nadzieje ze juz tak bedzie:)

Dagisu powodzenia
ale wam dobrze dziewczynki-u mnie nocki coraz gorsze-mala po jedzeniu nie chce spac.Czytam Jezyk niemowlat by potrafic odczytac, co ona probuje mi powiedziec, bo jak na razie na kazde kwekciecie i oznaki aktywnosci lecialam do niej z butla.

czy wy zabawiacie juz swoje malenstwa jakimis zabawkami, karuzelkami? czy wodza juz wzrokiem za wami? kiedy tego oczekiwac. Ja moja karuzelke w kolysce zdemontowalam, bo mi przeszkadzala. Zastanawiam sie czy moja mala juz potrzebuje jakis nowych bodzcow do rozwoju czy nie. Nie chce niczego przegapic...

jejku, dlaczegodzieci nie rodza sie z instrukcja obslugi?:))

u nas tylko obserwacja, zebra czarno biala i biedronka czerwona w czarne kropki moze tak 10 minut maly na maskotki patrzec, lubi wygladac za okno zwlaszcza na wschod slonca i jak robie znak nieskonczonosci palcem to tez juz ziantersowanie wzbudza, wczoraj zamowilam lezaczek bujaczek i mam nadzieje, ze malemu sie spodoba

u nas nocki w kratke, ladnei spi ladnie nawet po 3/4 godziny, chyba, ze kupa i siku wtedy sie wierci i przebieranie, dzis co 1,5 h bylo wstawanie, najgorzej jak sie obsiusia w trakcie wymiany pieluszki wtedy krzyk i lement, jak on nie lubi sie przebierac, macie jakis sposob na to, i bo jak tylko pionizuje do bekniecie to znowu lament i krzyk,

jak usypiacie maluszki? bo ja mam wraqzenie ze mnie maly usypia a nie ja jego, tzn, lezymy sobie ja usypiam budze sie to on spi, jak tylko go chce do lozeczka przeniesc oczy jak 5zl i cyca chce, wiec ciagle spi z nami, a jednak wolalabym by spal w lozeczku, bo dzis tatus chcial go lokiciem zgniesc :)

Ladybag witaj
Dagisu nic sie nie martw naprawde nim sie obejrzysz bedziesz miala szkraba w ramionach :).Trzymam kciuki
Kasia 33 Ty tez nie fiksuj . dacie rade. Ja tez bylam po terminie i szybko sie samo rozwinelo.
Dziewczyny ja leze z dziewczyna po cc i ona codziennie dostaje te zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Moriam moja mala caly czas wodzi za mna wzrokiem . Jak zobaczy cos ciemnego totez sie wpatruje .
A my dzis wazymy 3610 wiec waga urodzeniowa przekroczona. malutka zdrowa :) i wychodzimy dzis do domku. Mam nadzieje ,ze nadal bede taka spokojna i dam rade sie nia w domku opiekowac razem z mezem.
Noc pieknie przespana 2 razy karmienie i Mamusia wyspana.
U mnie suwaczek nadal nie zmieniony ,bo nie pamietam jak :(.
Pozdrawaim Was wszystkie .
I trzymam kciuki za te Mamusie w dwupaku. Zobaczycie nim sie obejrzycie a dzidziolek bedzie z Wami.

hej laseczki:)
Malutka pisała ,że jednak dziś wychodzi do domku:))
A ja dalej w dwupaku:(((( zaraz wybieram sie do gin,mam nadzieje,że mnie przyjmie bo nie jestem zapisana, ale jej nie było tydzień a jutra wypada termin porodu, dowiedziałam sie,że nie daje zwolnienia oczywiście powyżej al byłam u internisty i jak będzie trzeba to dostane od niej:))))

sarisa, kliknij na suwaczek kogolwiek juz z dzidzia i potem postepuj jak napisala gabries w zasa
jak wstawić suwaczek?Tworzysz suwaczek na stworzonej do tego celu stronie internetowej (np. www.suwaczek.com, Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www, Lilypie - Tickers for Pregnancy, baby, kids, breastfeeding and parenting.) zgodnie z zamieszonymi tam instrukcjami. Kopiujesz kod BBCode. Po zalogowaniu się na babyboom klikasz à Ustawienia à a następnie wybierasz z menu po lewej stronie opcję Edytuj sygnaturę. W miejscu planszy do wstawiania tekstu (to największe okienko) wklejasz skopiowany BBCode i zapisujesz :biggrin2:

kasis
kciukasy za wizyte, a raczej zamiast do ginekologa abys na porodwke jechala kochana
moz-screenshot-3.png

reklama
Margerittko uwierz mi oj chciałbym, jutro termin a tu cisza straszna tylko jakieś skurcze.
Kahaaa cos umilkla to cos czuje ze wyladowala w szpitalu reszta z 26 z listy tez nic nie piszą,można sie załamać, ale wiem ze niedługo będzie już po :))

Do góry