reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam również :)

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer :) Było pięknie, słoneczko świeciło.
A Lenka dziś spała od 22.30 do 4.30. A od 4.30 do 8.30 normalnie jestem z niej dumna. Dała wszystkim pospać. Była też dziś pani położna i wszystko idealnie się rozwija. Kikucik pępka wisi na włosku więc lada dzień odpadnie :)

no to ja tez sie pochwale ze nasza Pysia spala ladnie. jak ja wczoraj nakarmilam o 22 to spala do 4.45 nad ranem)))a potem do 8 i dalej spi heheh. a ja mecze sie z migrena:((dobrze ze daje jej mieszknke to bede mogla wziac jakis ibuprom bo po apapie nic nie przeszlo. cala noc sie meczylam z bolem glowy i ucha

reklama
ale wam dobrze dziewczynki-u mnie nocki coraz gorsze-mala po jedzeniu nie chce spac.Czytam Jezyk niemowlat by potrafic odczytac, co ona probuje mi powiedziec, bo jak na razie na kazde kwekciecie i oznaki aktywnosci lecialam do niej z butla.

czy wy zabawiacie juz swoje malenstwa jakimis zabawkami, karuzelkami? czy wodza juz wzrokiem za wami? kiedy tego oczekiwac. Ja moja karuzelke w kolysce zdemontowalam, bo mi przeszkadzala. Zastanawiam sie czy moja mala juz potrzebuje jakis nowych bodzcow do rozwoju czy nie. Nie chce niczego przegapic...

jejku, dlaczegodzieci nie rodza sie z instrukcja obslugi?:))

hej dziewczynki,

duzo do nadrabiania mam , ale chyba nie dam rady:(

my juz zadomowieni:)
Mateuszek jest przekochany, nasze male oczko w glowie:)
nocki jeszcze takie sobie no ale czego wymagac od tygodniowoge noworodka:) budzi mi sie srednio co 3 godzinki-cyc , kupka, przebieranko, dobekanko i zazwyczaj zasypia odrazu. pomogla nam kapiel wieczorna , bo po takiej kapieli wie ze musi juz spac i spi mi 3-4 godzinki, mam nadzieje ze juz tak bedzie:)

Dagisu powodzenia
ale wam dobrze dziewczynki-u mnie nocki coraz gorsze-mala po jedzeniu nie chce spac.Czytam Jezyk niemowlat by potrafic odczytac, co ona probuje mi powiedziec, bo jak na razie na kazde kwekciecie i oznaki aktywnosci lecialam do niej z butla.

czy wy zabawiacie juz swoje malenstwa jakimis zabawkami, karuzelkami? czy wodza juz wzrokiem za wami? kiedy tego oczekiwac. Ja moja karuzelke w kolysce zdemontowalam, bo mi przeszkadzala. Zastanawiam sie czy moja mala juz potrzebuje jakis nowych bodzcow do rozwoju czy nie. Nie chce niczego przegapic...

jejku, dlaczegodzieci nie rodza sie z instrukcja obslugi?:))

u nas tylko obserwacja, zebra czarno biala i biedronka czerwona w czarne kropki moze tak 10 minut maly na maskotki patrzec, lubi wygladac za okno zwlaszcza na wschod slonca i jak robie znak nieskonczonosci palcem to tez juz ziantersowanie wzbudza, wczoraj zamowilam lezaczek bujaczek i mam nadzieje, ze malemu sie spodoba

u nas nocki w kratke, ladnei spi ladnie nawet po 3/4 godziny, chyba, ze kupa i siku wtedy sie wierci i przebieranie, dzis co 1,5 h bylo wstawanie, najgorzej jak sie obsiusia w trakcie wymiany pieluszki wtedy krzyk i lement, jak on nie lubi sie przebierac, macie jakis sposob na to, i bo jak tylko pionizuje do bekniecie to znowu lament i krzyk,

jak usypiacie maluszki? bo ja mam wraqzenie ze mnie maly usypia a nie ja jego, tzn, lezymy sobie ja usypiam budze sie to on spi, jak tylko go chce do lozeczka przeniesc oczy jak 5zl i cyca chce, wiec ciagle spi z nami, a jednak wolalabym by spal w lozeczku, bo dzis tatus chcial go lokiciem zgniesc :)

Ladybag witaj
Dagisu nic sie nie martw naprawde nim sie obejrzysz bedziesz miala szkraba w ramionach :).Trzymam kciuki
Kasia 33 Ty tez nie fiksuj . dacie rade. Ja tez bylam po terminie i szybko sie samo rozwinelo.
Dziewczyny ja leze z dziewczyna po cc i ona codziennie dostaje te zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Moriam moja mala caly czas wodzi za mna wzrokiem . Jak zobaczy cos ciemnego totez sie wpatruje .
A my dzis wazymy 3610 wiec waga urodzeniowa przekroczona. malutka zdrowa :) i wychodzimy dzis do domku. Mam nadzieje ,ze nadal bede taka spokojna i dam rade sie nia w domku opiekowac razem z mezem.
Noc pieknie przespana 2 razy karmienie i Mamusia wyspana.
U mnie suwaczek nadal nie zmieniony ,bo nie pamietam jak :(.
Pozdrawaim Was wszystkie .
I trzymam kciuki za te Mamusie w dwupaku. Zobaczycie nim sie obejrzycie a dzidziolek bedzie z Wami.

hej laseczki:)
Malutka pisała ,że jednak dziś wychodzi do domku:))
A ja dalej w dwupaku:(((( zaraz wybieram sie do gin,mam nadzieje,że mnie przyjmie bo nie jestem zapisana, ale jej nie było tydzień a jutra wypada termin porodu, dowiedziałam sie,że nie daje zwolnienia oczywiście powyżej al byłam u internisty i jak będzie trzeba to dostane od niej:))))

sarisa, kliknij na suwaczek kogolwiek juz z dzidzia i potem postepuj jak napisala gabries w zasa
jak wstawić suwaczek?Tworzysz suwaczek na stworzonej do tego celu stronie internetowej (np. www.suwaczek.com, Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www, Lilypie - Tickers for Pregnancy, baby, kids, breastfeeding and parenting.) zgodnie z zamieszonymi tam instrukcjami. Kopiujesz kod BBCode. Po zalogowaniu się na babyboom klikasz à Ustawienia à a następnie wybierasz z menu po lewej stronie opcję Edytuj sygnaturę. W miejscu planszy do wstawiania tekstu (to największe okienko) wklejasz skopiowany BBCode i zapisujesz :biggrin2:

kasis
kciukasy za wizyte, a raczej zamiast do ginekologa abys na porodwke jechala kochana
moz-screenshot-3.png

reklama
Margerittko uwierz mi oj chciałbym, jutro termin a tu cisza straszna tylko jakieś skurcze.
Kahaaa cos umilkla to cos czuje ze wyladowala w szpitalu reszta z 26 z listy tez nic nie piszą,można sie załamać, ale wiem ze niedługo będzie już po :))

Do góry