reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

dziewczyny, to ja jeszcze raz spytam o ten pępek.
Wczoraj nam odpadł. Teraz jest tylko trochę zaschniętej krwi w środku. Czy już można zanurzać go w wodzie przy kąpieli? Czy jeszcze czekać?
mozesz moczyc.po kapeli porzadnie oczysc go patyczkiem z rozmieklych skrzepow i potraktuj srodeczek spirytusem.Tak dopoki nie bedzie na prawde ladny.
mojej Maurze kikucik odpadl rowno po tygodniu. w szpitalu psikali Octeniseptem, ja w domu przemywalam spirytusem.

mam tosamo z nazwiskiem tylko moj maz ma 3-członowe i niestety mała ma 3 - członowe nazwisko a chciałam to ostner i jedno aby jej zycie ułatwic. 3 godziny przepisy czytali.
a teraz leimy do peditry bo to 6 tydzien

a mi powiedzieli, 3-trzyczlonowe w Polsce nie moze byc. U mnie to rejestracja tez jakies 3 h zajela,plus wzywanie wszystkich do pomocy,lacznie z pania kierownik!

reklama
tak, jak moriam pisze, ulisia możesz już moczyć pępek. A strupki oczyść octeniseptem lub spirytusem.

daa, wpółczuję cholestazy. Trzymaj się tam.

dorisday, Roxannka, :*. Już mi lepiej, ta konserwa jakaś lipna była :/

a do mnie jutro położna przyjdzie! Oczywiście jak to ja nie zajęłam się tym wcześniej! Bo byłam zielona, i jedna koleżanka mi powiedziała, że muszę po urodzeniu złożyć deklaracje. Ale wzięłam się za to teraz no i jak zadzwoniłam do kobity to zapytała co tak późno:/ yyyyyyy....

Widzę, że same Kasie w dwupaku:p Ja właśnie pojadłam i nic, nic, nic!!! Nic się nie dzieje!! Mówiłam już że jestem zmęczona już tą ciążą?

No ja też się chętnie się dowiem co z tym pępkiem - jakby któraś może drugi raz dzieciata się podzieliła doświadczeniem to byłoby miło :-)

Nam jak odpadł to położna kazała jeszcze przemywać po kąpieli spirytusem salicylowym.
Można go moczyć, a przemywać patyczkiem do uszu tak długo aż patyczek będzie czysty.
Bo wcześniej przemywałyśmy " fiolecikiem"

hej laseczki:) dzisiejsza noc spoko minela:) mloda sie obudzila o 1h, potem kolo 4h i 7h a potem juz o 9h i nie spala do 12.30 bawilam sie z nia karmilam itp:p teraz niedawno wrocilam ze spaceru bo u nas wieeeelkie slonce:))))))) wsadzilam mloda w nosidelko na klate i jazda maraton po dzielnicy:)))

cos rozpakowywanie utkwilo w miejscu?? uuuuuuuu

PS wrzucilam nowe fotki Leane na galerie- dzisiaj robione:)

Ostatnia edycja:
Efa cieszę się ,ze czujesz się juz lepiej i ,ze to nie przypadkiem jakas grypa żołądkowa tylko poprostu felerna konserwa.

Ida no te warzywa to tez jem poza ogórkiem. Mnie położna mówila na wizycie ,ze ogórków nie powinnam jesc jak karmię.

Dziewczyny ,które czekaja jeszcze w dwupaku. Nie rozumiem co Wy chcecie od tego listopada. Wierzcie mi , całkiem fajni ludzie są z tego własnie miesiąca :-):-D:cool2:
No ja jestem tego przykładem ;-):-D

reklama
My juz po wizycie kontrolnej u pediatry i mała dostała druga porcje zoltaczki. Do tego mamy skierowanie do ortopedy, kardiologa, okulisty i neurologa. Jedne przesiewowe inne bo wczesniak. Jeszcze internista i ginekolog dla mnie i zwymiotuje jak kitel zobacze. Przez całę zycie tyle nie chodziłam po lekarzach co w tym roku. Przynajmniej wybiore kase która co miesiac płace na NFZ.
A pochwale sie ze mi Laura rosnie jak na drodzach bo waga urodzeniowa 2140 a dzis 3340. Tak wiec w 7 tygodni 1200 g.

Do góry