reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

ojej daaa kiepska sprawa. Ja tez robilam w ciazy te próby watrobowe, ale nic takiego nie wykazało. jaki wynik wskazuje na tą cholestazę? I co to wogóle jest. wiesz cos? Trzymam kciuki ,zeby wszystko bylo dobrze.

reklama
daaa bardzo mi przykro, ale nic się nie martw moja bratowa miała holestaze w ciąży i ma dwójke wspaniałych dzieciaczków :) Wszystko będzie dobrze, najważniejsze żebyś miała dobrą opieke medyczną! Trzymam kciuki!!!

Matko święta!! Urodziłybyśmy już i było by po kłopocie, a tu jeszcze jakieś historie dziwne będą wychodzić. Cholestaza!!
Kahaaa nie rodzę, jak zasnęłam po śniadaniu to o 13ej nie mogłam się obudzić:/ i za przeproszeniem wysr..ać się nie mogę. Grrrrr... teraz to już nic się nie dzieje! Też myślałam że dzisiejsza noc będzie przesądna, ale la' g*wno!!

Trzymajcie się tam zapakowane mamuśki!! I Ty daaa moja imienniczko, powodzonka!!
No i mam nadzieje, że lada chwila dołączymy drogie rozpakowane mamy do Waszych wątków-problemów i będziecie nam służyć radą, bo na razie to nie ma się co wypowiadać...

a my dzisiaj z mężem i Łukaszkiem jedziemy na parę dni do moich rodziców ;) Niech się nacieszą wnukiem ;)

I tak nas zostawisz na parę dni...? ;-(
Strasznie fajnie że jedziesz - odpoczniesz wreszcie! :-) I mam nadzieję, że jak tam nie będziesz miała neta to się za nami stęsknisz ;-)

Mam pytanie do mam karmiacych. Co jecie? chodzi mi o produkty ktore wykluczylyscie z menu. Bo tak szczerze mówiąc to niewiele warzyw i owoców nam wolno , a przeciez musimy skądś czerpac witaminy zeby nam zęby , włosy nie poleciały.Trzymacie sie scisle tej diety?

No musimy. Wyobraźcie sobie, że wczoraj się pilnowałam jak nie wiem co z jedzeniem, a dzisiaj w nocy Mała wstała RAZ, o trzeciej, a drugi raz - już o 7:30. Cała noc wyspana! Może to jednak nie kolki...? Oby!
Nie jem nic ciężkostrawnego i tyle :-) No ale też nie jem czekolady, cytrusów - boję się wycia Justynki ;-)

Cambria - a czy Ty też robiłaś próby wątrobowe? Bo właśnie jak swędzą ręce i stopy to typowy objaw cholestazy!!!!

Przy cholestazie czasem trzeba szybciej urodzić i tyle, więc spokojnie - my tu trzymamy kciuki za Ciebie Daaa! :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, to ja jeszcze raz spytam o ten pępek.
Wczoraj nam odpadł. Teraz jest tylko trochę zaschniętej krwi w środku. Czy już można zanurzać go w wodzie przy kąpieli? Czy jeszcze czekać?

mi to już się wyć chcę dlaczego to moje dziecie nie chce wyjść???:( jutro KTG,ale znając życie i moja upartą córę(w mamusie poszła...) to nas odeślą do domu. Prawdopodobnie urodzę w listopadzie. nienawidzę tego miesiąca!!! Już nie wiem co mam robić z tego wszystkiego przestałam bać sie porodu hmmm jakieś plusy są...:)

a jak pępek jeszcze był to go nie moczyłyście??? ja normalnie kąpię niuńkę i potem dobrze osuszam... zgodnie z zaleceniami:) a wbrew zaleceniom odkąd zobaczyłam że pępek szykuje się do odpadnięcia i jest trochę krwi to psikam octeniseptem...

doris, ja zaliczyłam już sałatę, ogórki i buraczki:)

daa, przykro... przytulasy:(((

kahaaa co to za przeczucia jak i tak się nie sprawdzają heheh moge mieć codziennie ale dla pocieszenia kiedyś się sprawdzą hee

reklama
Dobranocka tak ja robiłam badania na cholestaze ale na szczęście jej nie mam,bo cholestaza swędzi a nie ma wysypki a ja mam właśnie wysypkę,zaczęła mi się w piątek,na rękach,szybko pojechałam do szpitala,pobrali mi krew,ktg małego i wszystko dobrze,ale nikt nie wie co to za wysypka:no: na razie nie przechodzi,we wtorek do dermatologa idę ale mam nadzieję,że do tego czasu już w końcu urodzę:angry:
Tak prawdą jest,że jak ma się cholestaze to lepiej szybciej urodzić!!

Pozdrawiam

Do góry