reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

MORIAM- tak chodzilo mi o podpis przy suwaczku, myslalam ze Ty sama to napisalas i dlatego napisalam do Ciebie ta wiadomosc :)
bylam dzis u swojej gin i powiedziala ze zarodek jak najbardziej jest i wysoki poziom HCG i mam w poniedzialek powtorzyc krew na HCG i w czwartek USG i powiedziala ze na tym usg powinno byc juz cos wiecej widac niz tylko jedna czarna kulke :) mam nadzieje ze zobacze juz zarysy maluszka :) dam znac co i jak :)

reklama
Dziewczyny Macie już jakiś brzuszek ??????? :D
Ja mam minimalny, odstaje tak trochę. No i musiałam sobie do guzika od spodni gumeczkę zainstalować :) Żeby nie uciskało jak siedzę na zajęciach na uczelni :)

A pokaż zdjęcie brzucha, bo jestem ciekawa jak wygląda :) Ja to bym chciała mieć już brzuszek widoczny.

Ostatnia edycja:
czesc!
nie przejmujcie sie tym, ze serduszka jeszcze nie widac. ja jak bylam w poprzedniej ciazy mialam robione pierwsze usg w 8 tygodniu (jak poszlam w 6 to pani doktor delikatnie mowiac mnie zjechala z gory na dol, ze niby po co tak wczesnie przyszlam skoro i tak nic nie widac i ona mi ciazy potwierdzic nie moze i kazala przyjsc za 2 tygodnie). jak juz zrobila mi to usg (dowcipne) to uznala, ze ciaza jest blizniacza ale bije tylko jedno serduszko- drugiego nie widac. kazala przyjsc za tydzien jesli ciaza bedzie jeszcze zywa ale ona bogiem nie jest i nic mi obiecac nie moze. poczulam sie jakbym w twarz dostala. na drugi dzien polecialam do innej lekarki, juz prywatnie. tu pani doktor na zwyklym usg widziala juz tylko jednego dzidziusia i oczywiscie jedno serduszko. po moim doswiadczeniu wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od jakosci sprzetu i doswiadczenia lekarza. glowa wiec do gory- wszystko bedzie ok!
tak jeszcze dodam, ze teraz bardziej panikuje niz w poprzedniej ciazy. wtedy wystarczylo, ze znalazlam jedna informacje na necie, ze jakis objaw jest normalny i juz sie uspokajalam, teraz szukam dziury w calym i wystarczy, ze jedna osoba gdzies napisze, ze cos tam bylo zle to ja juz to oczywiscie mam :eek:

Dziewczyny tak sobie pomyslalam ze moze i ja cos wspomne i moze was to uspokoi:))

Ja mam cykle nieregularne 33 czasem 30 ....ale wiem na perno ze owulacje mam dosc pozno bo ok 21 czasem 25 dnia cyklu. W moim ostatnim syklu temp podskoczyla mi dopiero w 18 czy 19 dniu cuklu wiec obstawiam ze zaszlam w cize ok 20 dnia cyklu. Co oznacza ae moja ciza juz na wstepie jest mlodsza o prawie jeden tydzien.
Mysle ze nie warto panikowac bo w koncu kada z nas ma roznie kolejna rzecz.... sprzet to juz inna bajka i oczywiscie wprawne oko lekarza.
Mam nadzieje ze troche uspokoilam chos samam czekam na swoje USG jak na szpilkach. Co prawda widzialam maly czarny pecherzyk ale chcialabym zobaczyjjuz to tetniace malenkie serduszko:-)

Ren, współczuje Ci bardzo, ale ,co nas nie zabije to nas wzmocni'. Następnym razem na pewno się uda. Moja przyjaciółka poronila w 4 miesiącu, glownie przez kiepską opiekę. W nastepną ciązę zaszła już po 3 miesiącach i teraz ma śliczną córeczkę - więc głowa do góry, wszystko przed Tobą. Grunt to pozytywne nastawienie.

Ja miałam USG w poniedziałek robione - widzielismy fasola - ma juz 1 cm i serducho wali mu strasznie szybko, co prawda nie slyszelismy go bo lekarz powiedzial nam ze dla dobra malenstwa na poczatku nie wlacza glosu bo to za glosno - ale ja w to nie wierze, tydzien wczesniej bylismy u innego lekarza ktory wlaczyl nam głos i słyszelismy bicie serducha - niesamowite uczucie.

W pracy tez jeszcze sie nie przyznalam, nie mam mdlosci, ale non stop chce mi sie spac i nie moge sobie z tym poradzić. Siedze przed kompem i o 14-tej mam straszny kryzys, poza tym wszystko gra i staram sie mysleć pozytywnie.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki:-)

Cześć Kobitki, ja caly czas czekam na wizyte u lekarza ,chcialabym miec to juz za soba a tak tylko czekanie :( ale wiem ,ze to faktycznie za wcześnie, ale z drugiej strony widze, ze robicie rozne badania krwi ,ja tez bym chciała, ale lekarz nie chce mnie przyjąć wcześniej:(

Dziewczyny Macie już jakiś brzuszek ??????? :D
Ja na razie tylko wzdęcia, co powoduje zwiększenie brzuszka, narazie mam kilo do przodu ale muszę to na razie utrzymać bo to poczatek ciazy i trzeba się pilnować.

Moderator: Zapoznaj się z regulaminem, pkt 3

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi gin zlecila calą serie badan a mianowicie krew i mocz... teraz juz tylko ide na krew na hcg zeby zobaczyc czy ilosc hormonu rosnie i potwierdzic na 100% ciaze a w czawartek na usg gdzie mam nadzieje juz zobacze zarysy kruszynki :)
co do dolegliwosci to mam straszne wzdęcia a konkretnie jedno które mi wywala brzuszek i wygladam jakbym juz byla co najmniej w 4 miesiącu albo i pozniej, oczywiscie mam zachciewajki co do jedzonka, guscik sie troche zmienil i jadam to czego do tej pory nie lubilam o od 3 dni mam tak ze wieczorkami mnie mdli i nic wiecej.. mam nadzieje ze te mdlosci poprzestaną tylko na mdłości i nie bede wymiotowac bo strasznie zle przechodze jakiekolwiek wymioty :no: istna masakra...a te mdlosci tez nie są jakies super bo mam wrazenie ze zaraz mi sie cos uleje ale zaraz przechodzi... no i dzis okazalo sie (chyba) ze nie moge wieczorkami jak mnie mdli jezdzic autkiem bo na prawde sie zle czuje :( ale mam nadzieje ze jak sama bede prowadzic autko to nic nie bede odczuwac :) jedyne czego sie boje teraz to badania na wady plodu (jeszcze troche do niego) ale bardzo sie boje tego, mam nadzieje ze moja kruszynka bedzie zdrowiutka i sliczniutka. Czy któras z Was tez tak ma ze sie obawia tego badania?

reklama
witam:-)bylam dzis na pierwszej wizycie u gina:tak:potwierdzil ciaze:happy::happy::happy:fasolka ma 6 mm ale jeszcze nie widac dobrze zarodka. dopiero zaczyna sie tworzyc zarodek bo bylo juz cos malutkiego tam widac:tak:wedlug usg to 4 tydz a z daty @ponad 6 tyg.za miesiac mam wizyte i napewno bedzie juz fajny dzidziulek:-)dostalam skierowania na badania krwi i zdjecie naszego maluszka:-Dwedlug lekarza ciaza prawidlowo sie rozwija i wszystko jest ok:tak:

Do góry