reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

\~!

Ktoś tu pisał, że ani się obejrzę i z Olkiem na kolanach będę do Was pisała i co? Olek siedzi oparty o moje cyculki, razem sobie Was czytamy i piszemy :-). Wczoraj próbowałam uskutecznić karmienie przed laptopem, ale muszę jeszcze znaleźć patent na dobre podparcie piersi, żeby mieć jedną rękę wolną :)

Efa proponuje poduszkę na kolana albo pod łokieć :)

A Ulise faktycznie strasznie długo trzymają. Ja nadal nie wierzę że mi udało się tak szybko urodzić.

reklama
Ktoś tu pisał, że ani się obejrzę i z Olkiem na kolanach będę do Was pisała i co? Olek siedzi oparty o moje cyculki, razem sobie Was czytamy i piszemy :-). Wczoraj próbowałam uskutecznić karmienie przed laptopem, ale muszę jeszcze znaleźć patent na dobre podparcie piersi, żeby mieć jedną rękę wolną :)

Efcia jak opatentujesz sposób równoczesnego karmienia i pisania na bb to ja proszę o dokumentację fotograficzną i szczegółowa instrukcję - też tak chcę! :-)

Dzis podjelam meska decyzje i ide do fryzjera. Mialm zapuszczac wlosy, ale w sumie w krotszych wygodniej.

Efa - fajnie masz, ja niestety nie posiadam laptopa tylko biurko z kompem i chyba nie bedzie mi wygodnie z malym siedziec i klikac.

.

Onesmile, z tym fryzjerem to odważna jesteś. Mnie by moich długich włosków było żal, więc na razie związuję gumką i noszę opaskę z plastiku :)

A jesli chodzi o laptopa, to mój stoi właśnie na biurku, które się zostało po kompie stacjonarnym, więc własnie tak uskuteczniam, jak i Ty możesz ;-)

Juaska, no właśnie o 14-tej zaczynamy znowu próbować karmić przy kompie, heheh. Zobaczymy, czy w ogólew cokolwiek uda mi się przeczytać, wczoraj trochę sobie przez to sutek naciągnęłam, hihi. Ale zdjęć nie ma mi kto na razie zrobić, zresztą głupio by to wyglądało ;P

Ostatnia edycja:
matko to sie Ulisia wycierpi. Czy ona wogóle ma siłę ,zeby to dziecko urodzic? Jeszcze nie słyszalam o tak długim porodzie. Oby wreszcie sie szczesliwie to dla niej zakonczylo. Ciekawe czy to ten olej tak zadzialal?

Dzięki dziewczyny ze z taką aprobatą przyjęłyscie moje dzisiejsze wiesci :-). Mam nadzieję ,ze to juz "z górki" i ze za tydzien o tej porze będę tak jak efa pisac do was z moim Dorianem przy cycu. Swoją drogą gratuluję Efie takiego sprytu :-)

A ja wlasnie wrócilam z miasta i poniewaz mam dzis super humor , zaszalałam i kupilam sobie buty - ale juz nie takie bezpieczne - ciązowe. Własnie ,ze wysokie na platformie i wysokim obcasie . A co - w koncu niedlugo znów będę lekka - hahaha.

Buziaki dla wszystkich

To karmienie bylo jakieś marne - Oluś śpi jak suseł po 10 minutkach ssania :-). Ostatnio tak ze 2 razy na dobę mu się to zdarza. A z karmieniem i pisaniem, to słabo to widzę na razie. Co najwyżej myszką trochę pojeździłam po poduszce.
Sugar, widać Twoje posty. Ja np. nie wiem, co znaczy naprostanglandynujemy, czy o co lata z tą frytka, to się nie wypowiadam ;-)

Sugar no na moje oko , to ten ból u Ciebie spowodowany jest skracającą się szyjką :-) takze ... tylko czekac ....jak Cię zbierze.

Efa no kurde to teraz to bedzie tak : aha u Efy pora karmienia się zbliza to zaraz bedzie na forum ;-)

reklama
Mam wrażenie, że piszę sama do siebie :-( Nie widac moich postów?

sugar, ja widze Twoje posty :-) i uwazam, ze ten caly olej rycynowy wcale nie pomogl, ale tez nie wiem,czy nie pogorszyl sprawy. Generalnie ufam bardziej nowoczesnej medycynie niz zabobonom i nie odwazylabym sie pic zadnych takich mieszanek...

Mialas endo???? Ja tez. Dlugo leczylas??

Efa, a co do fryzjera, to ja mam wlosy sciete na grzybka, ale ten grzybek okropnie urosl, zarosl, mam strasznie zniszczone koncowki od modelowania i jak nie wymodeluje rano, to wygladam jak upior Luwru :-) Zatem za 15 minut wychodze zrobic wreszcie porzadek z tym, co kiedys nazywalo sie 'fajna fryzura'.

Ostatnia edycja:
Do góry