reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
A nie wydaje się Wam, że gdyby to było takie OK, to lekarze zamiast indukować, zakładać balony, itd. kazaliby pic olej rycynowy?

A Ciebie co ugryzło? Przecież nie musisz wcale tego pić jeśli nie chcesz. Nikogo nie namawiam. Jestem zwyczajnie zdesperowana.

Melduję, że po niecałych 3 godzinach od wypicia nie przeczyściło mnie, ale nadal plamię, już bez skrzepu, taką bladą, brązowawą krwią.

cześć dziewczynki wieczorowo:)))
Właśnie wróciłam z porodówki heheh sale puste nic sie nie dzieje u nas, miałam zmierzone tętno małego i wszystko gra:)ulzyło :)))
W czwartek za tydzień idę już do szpitala, i zobaczymy co będzie się działo:) będę przynajmniej pod kontrola i nie będę się stresować ta podwójna owiniętą pępowiną.

Ulisia
trzymam kciukasy,żeby w końcu ruszyło!!!!

Ptaszyna
ja tez miałam niedawno ból ucha,mialam jakieś kropelki to zastosowałam i pomogło ,otium sie nazywało

cześć dziewczynki wieczorowo:)))
Właśnie wróciłam z porodowki heheh sale puste nic sie nie dzieje u nas, mialam zmierzone tętno małego i wszytsko gra:)ulzyło :)))
W czwartek za tydzień idę już do szpitala, i zobaczymy co będzie się działo:) będę przynajmniej pod kontrola i nie będę się stresować ta podwójna owiniętą pępowiną.

Dobrze, że będziesz pod kontrolą! Przynajmniej będziesz spać spokojnie po codziennym sprawdzaniu serduszka :)

Ulisia - informuj :)

u mnie są dodatkowo skurcze... takie prawie że regularne, ale... nie mocne. i coś za częste - średnio co 3-4 minuty wychodzi, już od pół godziny. ale nie są mocne. są wyraźnie odczuwalne ale nie mocne.

obawiam się, że to jeszcze nie to. ale bardzo chciałabym.

Dzięki moni :))) muszę sie jakoś jeszcze ten tydzień przemęczyć i obserwować ruchy, kolejne mierzenie tetna mam w niedziele, a później we wtorek i czwartek szpital:))))

Ulisia a może się właśnie rozkręca, kto wie:))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
.
Dziewczyny z dzieciaczkami jak wygląda dzień Waszego malca? Ja to taka niedoświadczona matka jestem i czasem mi się wydaje że on nie może tak tylko jeść i spać i czasem poleżeć z otwartymi oczami heh.
My zaczynamy dzień o 6 rano:) najpierw przebranie pieluchy, później cyc i nynu. Tak w zasadzie to karmimy się średnio co 3h. Nie zdarzyło się żeby był to dłuższy okres czasu. Filip bardzo dużo śpi i jedyny sposób żeby go obudzić to przebranie pieluchy. Więc zazwyczaj robimy to przed jedzeniem, chyba że wcześniej wyczuje małego smrodka:) W nocy tak samo budzimy się co 3h chyba że Młody manifestuje wcześniej. Dziś np. jadł parę razy co godzinę. Teraz smacznie śpi. Kolejne planowane karmienie o 23.

Do góry