reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam,

Dziulka, Efa- trzymajcie sie dzielnie, juz nie dlugo wszystko sie unormuje i napiszecie ze obudzilyscie sie rano przerazone, bo dziecko cala noc przespalo:-)

Lolisza- jak sie nudzisz to zapraszam do mnie, masa rzeczy do zrobienia, pranie prasowanie, podlogi, kurze, co chcesz do wyboru do koloru:)

Ptaszyna- teraz zauwazylam ze masz identyczny suwaczek jak ja, na kiedy masz termin???

Kathe- ja kupilam wit K w kropelkach, a wit D na recepte w postaci vigantolu i wyszlo duuuzo taniej, niz te zestawy w kapsulkach na 30 dni

Malutka- ja tez tak mam ze jak nie wyspana to z kijem nawet nie podchodz, ale z dzieckiem podchodzisz jakos inaczej do tego, zreszta w sumie to ja teraz mniej wyspana chodze niz jak mialam noworodka w domu hehe

Mi cos troszke spuchlo, ale nieznacznie w swoje buty sie spokojnie mieszcze, do tego wypowiedzialam wojne odciskom i zainwestowalam w jakies plastry wynalazki, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja dzisiaj caly dzien sama, musze jakos piesa wykrecic, bo 12 godzin by na dworze nie byl, ale to popoludniu jak Zosik 2 drzemke zaliczy bo teraz to i tak za wczesnie jest

Na dzisiaj do zrobienia
pranie, prasowanie, ogarniecie sztuccow, znalezienie siedziska na fotelu- gdzies sie schowalo pod sterta jakich kocy...

reklama
Hejka Dziewczynki, mnie rozłożyło na dobre, gorączki nie mam, ale jestem okropnie rozłożona anginowo. W dodatku mam stres co by było gdyby się teraz w takim moim stanie zaczęło... lolisza co by było, gdyby taka rozchorowana ciężarna trafiła na porodówkę?

Sugar pochrzaniło mi się, to jeszcze raz po dniu babci u niej byłam. A to wszystko ze stresu:(
Byłam dzisiaj u gin i miałam USG. Okazało się, że mam płyn owodniowy w dolnej granicy:( Za tydzień znowu USG, mam stracha jak cholera. Boję się, że coś z małą jest nie tak. Nie wiem co myśleć, mam liczyć ruchy małej.

Że mieści się w normie i że mam się nie martwić. I kontrola płynu na następnej wizycie, mam liczyć ruchy małej. Ciśnienie w normie i pozostałe badania też. Ale ja mam już schiza i już zdążyłam się naczytać o małowodziu:(

hej dziewczyny
melduje sie i ja
lolisza masz jakies nowe wiesci od madeline. ciagle o niej mysle. powiedzialam mojemu m o tym jej facecie i on stiwerdzil, ze facet musial byc w szoku bo normalnie tak sie nie mowi i nie mysli takich rzeczy(ekspert sie znalazl). ja pamietam, jak nam wyszlo podwyzszone ryzyko ze nasze dziecko ma zespol downa, i oczywiscie ja wylam jak opetana i gdzies miedzy jednym a drugim szlochem wylkalam, ze sie boje, ze nie pokochamy tego dziecka, na co moj m ze stoickim spokojem stwierdzil, ze pokochamy i to mocniej i to juz nawet nie zalezy od nas. tym bardziej mnie dziwi reakcja tego faceta. powinna go kopnac w dupe i tyle.
monimoni - jak cisnienie dzisiaj?
sugar kuruj sie bo do porodu sily potrzebne.
a ja siedze w domu, nie moglam sie juz tego doczekac, ale mnie roznosi. u mnie dopiero 11 a juz bylam na zakupach, zrobilam pranie, posprzatalam i wstawilam obiad. co tu robic dalej????????

guzik, nic się nie martw skoro lekarz powiedzał że jest w normie. Gdyby tak nie było to już byś w szpitalu leżała pewnie, gdyby to w jakikolwiek sposób zagrażało maleństwu. Moja bratowa miała mało wód i razem z lekarzem to monitorowała aż w pewnym momencie po badaniu stwierdzili że trzeba właśnie wywoływać a to też kilka dni trwało a mój bratanek jest cały i zdrowy :) Więc słuchaj się lekarza, licz ruchy chodz na kontrole i powinno być wszystko ok! Ściskam

kahaaa
zazdroszcze tej energii, ja się obudziłam jak mąż do pracy wychodził czyli o jakiejś 7 rano a jeszcze do niczego właściwie się nie zabrałam, troche tv pooglądała, troche książkę poczytałam a teraz na necie siedze i nadal mi się nic nie chce :/ chyba się jeszcze położe :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam i melduje, ze jeszcze nie rodze! chociaz coraz bardziej chcialabym miec to za soba. Wczesniej w ogole mi sie nie spieszylo, ale odkad jestem w szpitalu, to codziennie mam nadzieje, ze to moze "JUZ".

sugar-zdrowka
efa-glowa do gory, z dnia na dzien bedzie tylko lepiej!
moni- dobrze, ze cisnienie ok.juz pewnie tak bedzie.

Do góry