reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ida po odpłynieciu wód jest po prostu wieksze ryzyko infekcji, trzeba bardzo dbac o to zeby czyściutko wszystko było po kazdej wizycie w kibelku, u nas dążą do tego żeby w ok 12 godzin po odpłynięciu urodzic jesli ciąża donoszona, u kumpeli standardowo z kolei chcieli sie wyrobić w ok 24 godziny po odpłynięciu żeby urodziła ale jak sa skurcze ok to nie podają oksy na siłe bo po co. Wody sie odnawiają, owszem co jakiś czas KTG podpinaja zeby sprawdzic jak maluchowi w srodku ale nie robia z tego jakiejś paniki, przynajmniej u nas nie robią.

to dobrze... to nie będę schizować jakby co że już natychmiast do szpitala:D:D:D

Ida - nie schiiizuuuj! Prosze :-) Zjedz nalesniczka ;-)
melduję wykonanie zadania:D:D:D przynajmniej w połowie;D tej smaczniejszej:D:D:D

Facet Madlein szkoda gadać, taki tekst to wogóle nie do pomyslenia jest. pisałam jeszcze z nia potem, mały generalnie jest w dobrym stanie i wszyscy maja nadzieję że to sie własnie wchłonie - oby tak było! Takie wylewy to raczej u wcześniaków a on i donoszony wagowo ładnie i tygodniowo, kurcze ciężko wnioskować skąd to. Jest jeszcze opcja z witaminą K - czy podali...
biedna madlein... bardzo jej wspolczuje, taka niewiedza i do tego brak wsparcia od najblizszej osoby jest straszny. Co za palant!gdyby to byl moj facet dostalby w twarz kapciem albo czyms bo szkoda mi by bylo reki na niego! i albo by to cofnal albo niech spie...la!wrrrrrrrrr
lolisza a takie wylewy moga byc tez od niepodania wit K?ja kiedys slyszalam ze ta wit K przez 3 miesiace jest wcale nie do konca potrzebna tzn niezbedna nie jest, ze to raczej wybryk farmaceutyczny zeby wyciagnac kase?? ale ja corce podawalam ja mimo wszystko.

reklama
Ech wlos sie jezy na mysl o tym facecie biednej Madlein...trzymam kciuki za synka

Natolin- super ze L4 jest i nie musisz sie martwic o nic

Ida- a to cie wody zrobily na szaro, ale nie boj nic, co ma odejsc to odejdzie;-) ja tez mialam

Lolisza- sadzisz ze za przeproszeniem jakis jelop mogl dziecku wit nie podac??? przeciez to wpisane w ksiazeczke musi byc, przynajmniej ja mam wpisane ze podano i podpis lekarza. A Madlein szla do tego szpitala, w ktorym jest, ze wzgledu na dobra neo

Do góry