reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Jutro o 7 mam się wstawić w szpitalu, zostanie mi podana kroplówka z oxy, ale prawdopodobnie odbędzie się cesarka, bo nie chcą mnie męczyć. Nadal zero skurczy- tak więc z takim czymś to może jeszcze z 2tygodnie pochodziłabym w ciąży.

Teraz potrafię zrozumieć panikę dziulki przed pójściem do szpitala, ja się po prostu bardzo a to bardzo boję... :-:)-( . Mąż chodzi i powtarza że to już jutro, jutro a mi łzy napływają do oczów.

A no i mam mieć robioną lewatywę, eh. Jej się też boję, bo nie wiem czego się spodziewać.
Ach jutro już przytulę syna. A no i mam sobie zjeść porządne śniadanie.

Kochana, nie ma co panikować! Dasz radę! Przynajmniej teściowej nie będziesz widziała:-D.
A co do tego porządnego śniadania, to się zdziwiłam. W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu od 13 września. 14.09 zadecydowali,że 15.09 będę miała cesarkę. Od godziny 18 nie mogłam nic jeść, a rano 15.09 przed cc miałam lewatywę. Ta lewatywa wcale nie jest taka straszna,jak niektórzy opisują. Monimoni ma tutaj rację.
Cieszę się,że za chwilę będziesz miała przy sobie swojego synusia:tak:.

Ulisia nic tylko się cieszyć,że "produkcja" ruszyła. W końcu już czas-na Ciebie również:-).
Efa przez Twój suwaczek zasługujesz na bycie naszą pierwszą październikową mamą, więc data 1.10 powinna należeć "wyłącznie" do ciebie:happy:

reklama
Hej dziewczyny - no EFA też obstawię 1 . 10 !!!
A co do mnie .. wiecie byłam u giny swojej i okazuje się że mam rozwarcie tym razem już na 4cm - ostatnio przypomnę wam że u niej miałam 2cm potem byłam u innego lekarza i miałam 0 a teraz znów mam i już 4cm ...... cóż ............ a więc miałam masaż szyjki i śluzu mi się uwalnia sporo więc czekam .. może akurat się zacznie już niedługo ... hmmm

No wiem, cieszę się i naprawdę chciałabym żeby to było już, ale się trochę przestraszyłam że to tak szybko. Chociaż teraz jak panika przeszła, to w sumie mogłabym już jechać rodzić :-)

u mnie tez przed cesarka zapytali sie kiedy ostani raz jadlam. Poniewaz to było koło 18 a ja jadłam statndardowo jak pod koniec ciazy koło 5 rano to nie robili mi lewatywy

Dawidowe, IDA- a jecie normalnie, czy trzymacie jakąś dietę?
no ja absolutnie żadnej diety nie trzymam;D;D;D chyba o Rzutkę chodziło:D
a czy ktoś w ogóle zauważył mojego poprzedniego spanikowanego posta?
ja tu potrzebuję wsparcia psychicznego a wy nic :-)
ale juz mi ciut ciut lepiej
hehe, spanikowany ma pocieszać spanikowanego, a ślepy prowadzić ślepego?:D:D:D Rzutka i inne po SN - pocieszać nas tu, no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak to możliwe powiedzcie mi że raz mam rozwarcie potem nie mam a potem mam jeszcze większe .. kurde ja już nie wiem który lekarz się myli??
No chyba sobie nie wymyśla że mam je nie?
Badała mnie i mówi - no jak nie ma jak jest rozwarcie a moment .. włożyła dwa palce i mówi - no i jest nawet na 4cm :/ dziwy nad dziwami wiecie?

A ja sie panicznie boje,ze nie bede miala pokarmu. Nie wiem czemu. A jesli bedzie cesarka, to tez z pokarmem potem bywa roznie (patrz dawidowe). Wiem, ze nie mozna sie na zapas zamartwiac i staram sie mysec pozytywnie,dlatego ulisia, ja na Twoim miejscu to bym wyła z radości :-)

Co do lewatywy - mialam chyba z milion razy. To nic nie boli i w ogole nie nalezy do niej przywiazaywaz ZANDEJ uwagi.

sparrow - Twoj/a pan/i doktor to sie chyba nie wyspal/a. Rozwarcie, o ile dobrze wiem, nie moze sie zmniejszac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry