reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała_mi, a właśnie że jedź! Cały dom stanie na głowie, a Ty w połogu, obolała, samotna z dzidziusiem masz to wszystko znosić? Mąż niech przyjedzie do Ciebie na weekend. A tak w ogóle to mógłby z Tobą od razu pojechać, przecież jest okolicznościowy, tacierzyński, są L4...

reklama
A ja zrobiłam makaron z sosem z tuńczyka:):) Mniam mniam, ale jakoś trochę zjadłam i teraz zdycham:(

Idę sprzątać dalej:) Coś mnie wkurza dużo rzeczy i widzę wszędzie jakieś plamy i zacieki. Kurde no.................

Czy któraś z mam krakowskich będzie rodzić w MswiA na galla, lub słyszała coś na temat tego szpitala?

Coś mi się wydaje że Karen tam rodziła już i chciałaby jeszcze raz, ale do końca nie jestem pewna, bo z moim kojarzeniem w ciąży to też trochę kiepsko:-).

Efa, porozmawiam o tym z mężem i zobaczymy co on mi powie na to! Rzeczywiście może wziąć urlop , L4 tak więc pogadam z nim.

Sparrow trzymaj się. Głowa do góry. Wszystko się ułoży.
Mała_mi ja też bym wyjechała i męża zabrała ze sobą. Tacierzyńskiego chyba nie mogą mu odmówić. Wrócilibyście po zakończeniu całego tego wariactwa związanego ze ślubem.

Właśnie wróciłam z biedronki i miła niespodzianka mnie spotkała, bo jakiś starszy pan mnie przepuścił na kasie. Kupiłam krówki i pryncypałki (wafelki jakieś), a teraz mi okropnie słodko. Chyba teraz napiję się kakao. :)

Sparrow, ale olej rycynowy to na przeczyszczenie jest, hehehehe

owszem ale nie tylko
Nie słyszałaś jeszcze o koktajlu położnych?? Poza tym starczy wejść na google i wyszukać metod indukcji porodu i zawsze tam jest też olej rycynowy:

olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim
przypadku) sposob wywolania porodu . Oto kilka sposobow na `przelkniecie` tego
specyfiku:

1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

3) 2 lyzki oleju rycynowego
2 lyzki przecieru z migdalow (z j. niem. Mandelmuß)
250 ml soku morelowego

SMACZNEGO :p
Ja tak jak pisałam mam już buteleczkę w domu i zamierzam wypić wg przepisu nr
1 ale to dopiero w terminie :D

reklama
Do góry