P
patrysia*
Gość
czesc dziewczyny. U mnie dzis dluuugi wieczor! Mlody poszedl sobie spac (jak nigdy) o 14 i obudzil sie po 17!!! Wiec meczy sie teraz od ponad pol godz zeby usnac. ANABUBA - tylko pogratulowac takiej spryciulki! Moj "olal" nocnik i dalej jestesmy zapieluszkowani. Odczekam jeszcze ze 2 miesiace i znowu podejme walke - ale nic na sile. Tak z innej beczki - jaki rozmiar ubranek nosza Wasze dzieciaczki? Ostatnio u lekarza babka go mierzyla i wazyla i wszystko bylo w normie, centyle ok. Ale jak kupowalam mu dzis kombinezon na zime to 92 byl za duzy (podobno h&m ma zawyzona rozmiarowke, ale nie zauwazylam) i tak sie zastanawiam czy nie powinien byc wyzszy (na metce jest podane ze 86 to 12-18 mc-cy). Fakt ze dzieciaczki rosna, mowia i sikaja inaczej, ale tak dla ciekawosci podzielcie sie waga i rozmiarem Waszych maluchow - dla spokoju mamy wczesniakaMilego wieczorku.
u mnie tak samo ;-)tzn.jak mówie pisiu na nocniczek to przyniesie usiądzie ale zaraz wstaje co nie ma mowy aby tam się wysiusiał no trudno poczekamy;-)a co do ubranek to powiem na tej zasadzie że kupiłam mu w sobote bluzke to jest rozmiar 86 i jest mu w samr raz tzn tak luźniej ale że nie ma za długich rekawek itp.tylko tak fajnie akurat na terazale co do kombinezoników to nie wiem jak u mojego by było z rozmiarem bo nie kupuje zakładam kurtke
hej dziewczynki
sorki za moja nieobecnosc ale jakos malo czasu
DOLACZAM SIE OD ZYCZEN URODZINOWYCH!
chcilaam sie pochwalic ze w dzien moje dziecko zakonczylo przygode z pieluchami
od jakis 3 tygodni ladnie sama wola siku albo ja ja wysadzam i robi.robi tez na sedes-z nakladka i bez i czasami udaje sie na trawke:-)
na kupe tez wola siusiu ale niewazne,grunt ze wola.czasami zdarzaja sie wapdki,ale wiadomo.jest kilka dni ze bez ani jedenj a potem jeden dzien gdzie kilka,ale wszytsko na dobrej drodze
jak ide po starsza corke do szkoly(a droa w obie strony plus zakupy zajmuje nieraz praiwe 3 godziny),to zakladamjej pluche tetrowa i majki z sucha pielucha,zeby w razie jakby nawet popuscila to nie przemoczy calego ubrania i nie zmarznie.nie chce jej mieszac w glowie i zakldac pampersa.ale od tygodnia nawet nie zdazylo sie jej popuscci na spacerze:-)
dzis mamy wesele i biore ze soba nocnik:-)
bo wiadomo na sedes jje nie posadze,a nie zaloze jej pampersa zeby nie zglupiala.najwyzje w majtki wsadze jej tylko tetre tak na wszeli wypadek,bo jak juz jest wpadkato zaraz i buty i wszytsko mokre.
w nocy nadal w pampersie,ale rano jak sie budzi to krzyzczy siuisu.no i w dzien we snie juz tez przestala sikac,ale zabezpieczenie zakladam.no i jaks ie tylko przebudzi to ja od razu sadzam na nocnik bo jak za dlugo czekam to sika
co do mowy-nie gada za duzo,co pare dni nowe slowo ,ale buduje smieszne zdania typu "azia no no niam niam" (tl.aza to nasz pies,czyli mowi zeby jej jedzeniaz reki nie zabierala):-):-):-):-)
najwazniejsze ze duzo rozumie,a jak sie nieraz rozgada po swojemu to mnie glowa boli.
co chwile tylko "mamoo" takim zapytaniem:-)
ladnie sie bawi lalakami i roznmi zwierzakami,lalki ze soba gadaja,cauja sie itd
gratki dla córci:-)ps.jeszcze troche i będzie fajnie sobie gadaćmój synek tez mało mówi bardziej pokazuje czy zrobi to co powiem bo rozumie co się mówi ale mówić nie;-)powtarza bardziej takie słówka np."wow" czy odgłosy jakie robie np."uuuu" itp.wiecie powtarza dużo pokazuje to co zrobisz itp.co myśle że też jeszcze troche i będzie więcej mówić