reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tekila ja jak mam miękkie piersi to mały się wnerwia i ryczy bo pewnie pokarm ciężej jest wydostać no i końcówki są gęstsze

co do spacerków to u mnie standardowo spodenki body i koszulka na to gruby kombinezon zawijam go otulaczem a całość jeszcze kocykiem wełnianym i ruszamy :)

reklama
No u mnie tez jak u Patrish jak popije chwile taka miekka piers to za chwile placze wypluwa i po karmieniu.
W sumie jak tekila pisze pol kg na tydz u Nas by sie sprawdzilo bo w msc i dwa dni maly przybral 2 kg

No u mnie tez jak u Patrish jak popije chwile taka miekka piers to za chwile placze wypluwa i po karmieniu.
W sumie jak tekila pisze pol kg na tydz u Nas by sie sprawdzilo bo w msc i dwa dni maly przybral 2 kg

ja przekładam na druga pierś , ale wczoraj trochę go pomęczyłam na tej miękkiej i trochę go posusal i nam zasnal. dzieciaki są coraz większe wiec dla nich taka miękka pierś to wyzwanie z która się teraz styka i chyba będą się musiały nauczyć mocniej ssać

Moj albo od razu wypluwa i placze albo jak teraz normalnie ciagnie w sumie w nocy tez zasnal przy takiej miekkiej piersi ale czasem jest masakra placz i wogole wtedy robie mm.
Ja od wczoraj mam takie zawsze w nocy po paru godz sie napelnily a teraz nie,po poludniu chcialam sciagnac laktatorem i ledwo 30 ml sie udalo.

Nie patka, laktacja się normuje i wtedy nie masz już twardych :-)
Wiadomo, że jak są miękkie to dziecko trochę się musi napracować ale w końcu tak wymyśliła to natura :-) grunt, że dzieci przybiera na wadze a, że płacze jak czasami je no trudno ;-) chwile pomarudzi i jest ok :-)

Tak pół kg to dużo ale małe dzieci szybciej nadrabiają wagę ;-) zresztą on tyle je... B-) pewnie kiedyś wystopuje i będzie mniej tył bo dzieci skokowo nabierają później masy :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

z tym laktatorem to jest prawda, że odciąga się mniej niż jest w stanie wyssać dziecko. Co do przybierania to normy są tak szerokie, że wydaje mi się, że nie macie się czym przejmować. My w 7 tygodni przybraliśmy 2400 g, u córki było co miesiąc kilogram przez pierwsze pół roku z tego co pamiętam. Potem dzieci zwalniają tempo. Jeśli się nie mylę do roku powinny potroić wagę urodzeniową.

reklama
Do góry