reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
kurcze boje się ze mi się przeziębi, zastanawia mnie to sporadyczne kichanie.dmucham na zimne. w mieszkaniu mam 21-22 stopnie tylko do kąpieli podgrzewam trochę pokoj

Mój tez kicha, dziecko musi sobie nosek oczyszczać :-) kicha kilka razy dziennie, do tego mu muzszę w nocy raz czy dwa odciągnąć z noska :-)
Patka przegrzanie dziecka naprawdę jest gorsze :-)
Ja byłam u pediatry z tym kichaniem dla swojego spokoju i osłuchała go, żeby nie było ale wyjaśniła mi, że to wszystko tak jest :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

no ja tez walczę z frida co rano, bo małemu się ulewa i ma czasem nosek zapchany serkiem, dodatkowo kupiłam maść majerankowa i mu smaruje aby się mu spokojniej oddychalo

Patrish zrobisz jak uważasz ale naprawdę dziecku jest ciepło jeżeli na ciepły kark :-) nie ma co za bardzo ogrzewać bo później dzieci gorzej reagują na duże zimno.. Tanie ciepłolubne później się robią ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila ma racje, nie ma co przegrzewać dzieci jak Tobie jest ciepło to sie odkryjesz albo rozbierzesz a nasze maluchy musza sie męczyć. Ja mam 21 stopni w domu a w nocy koło 19 i tak sie lepiej spi mały ma pajacyk na noc i spiworek, żadnych kołderek. tez ma rece chłodne szczególnie jak spi bo sie nie rusza j krążenie ma wolniejsze ale dopóki ma plecki ciepłe jest ok:)

Moj przespał cały dzien wczoraj i pol nocy wojował:( teraz znowu spi, mam nadzieje ze sie nie przestawi.

Jak podajecie mleko z butelki ile wasze maluszki jedzą?

Ja tez ostatnio bedac na szczepieniu pytalam o kichanie ze czesto ale Pani dr powiedziala ze to normalne a ja juz sie martwilam ze moze przez koty czy cos.
Moj spi tylko w pajacyku albo polspiochach i body dwoch warstw nie moge mu ubrac bo spocony jest od razu:)
Agica to moj przedwczoraj tak pospal i w nocy dzien mial a my meczarnie.

reklama
Moja dosc fajną noc miala, dwie pobudki. U nas -4stopnie bylismy na krótkim spacerze. Na noc kładę moją w pajacu i przykrywam kołderką, zaczepiam ją tyko tak żeby mała sie nie przykryla przez przypadek. Dodatkowo jeden kot zaczął spać koło nog małej wiec tym bardziej sie kolderka nie nakryje.

Do góry