reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Wiktorka ja też się nad tym zastanawiałam i pytałam tej koleżanki, która urodziła w 36 tygodniu czy podawali jej sterydy na rozwój płuc u małego to powiedziała, że nie bo lekarz powiedział, że skończone 34 tygodnie to płuca już są rozwinięte. ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Właśnie to nie jest zależne od ruchów malutkiej , to że pod żebra pcha nóżki to swoją drogą :-) to bardziej takie jakby w tym jednym miejscu mi się coś rozrywało trochę jak się właśnie schylam albo chodzę, martwię się bo mam łożysko na przedniej ścianie , ale byłam w piątek u lekarza i wszystko było ok, jak malutka kopie w to miejsce to nie boli , tylko jak ja sama się ruszam , dzisiaj postanowiłam że cały dzień będę leżała i mam nadzieję że do jutra przejdzie

na pewno odpoczynek jest wskazany i ci pomoże, zrelaksuj się odpocznij poleniuchuj sobie ,zjedz coś pysznego, poczytaj trzymam kciuki za jutrzejsze lepsze samopoczucie

A ja na maksa bym chciała właśnie już w październiku.
Dziś czytałam, że wcześniaki to dzieci urodzone przed rozpoczęciem 37 tc, więc zakładam że po 36 płucka już w pełni rozwinięte.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi wszyscy mowia ze urodze szybciej ale wydaje mi sie ze moze o kilka dni tylko,czyli za dwa trzy tyg...ciezko mi juz z tym brzuchem jest nizej o wiele bo kazde majtki mi sie nawet wrzynaja i zwijaja hehe

Od 35 tc właściwie mogą urodzić się w nasze pociechy w każdej chwili. Wszystko jest gotowe – już i płuca są rozwinięte, i układ nerwowy dojrzały, i pokarmowy zdolny do działania. Dodatkowo dziewczyny po 35 roku i te przed 17 życia mogą urodzić przedwcześnie ja się tu kwalifikuje, wiec muszę się liczyć z faktem ze za miesiąc z kawałkiem będę wtedy a 37 tc Wiktorek będzie chciał wyjść na świat. Dobrze ze dziś mu przeprasowałam wszystkie pieluszki i zamówiłam kombinezon na powrót do domu ze szpitala :)

Ostatnia edycja:
A na końcu i tak się okaże, że połowa przenosi :-) :-) :-)

Ja tam chcę urodzić dopiero wtedy kiedy będzie to najlepsze dla dziecka, nie za wcześnie bo każdy tydzień to więcej masy ciała, poza tym do samego końca orne rzeczy się rozwijają :-)

Chociaż od wczoraj się gorzej czuje i zaczyna mi się częściej brzuch stawiać :-\ jak do środy będzie tak samo to pojadę do gin bo się trochę boję, żeby to nie było za szybko... u mnie to dopiero 33tc.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mi lekarka mówiła, że po 36 tygodniu nie powstrzymują już akcji porodowej i nie podają już sterydów. Ja we wtorek mam wizytę i mam mieć rozpisane jak odstawiać magnez, bo mam teraz dużą suplementacje.

Do góry