reklama
Dzidzianapokładzie
Fanka BB :)
Wiktorka ja też się nad tym zastanawiałam i pytałam tej koleżanki, która urodziła w 36 tygodniu czy podawali jej sterydy na rozwój płuc u małego to powiedziała, że nie bo lekarz powiedział, że skończone 34 tygodnie to płuca już są rozwinięte. ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Właśnie to nie jest zależne od ruchów malutkiej , to że pod żebra pcha nóżki to swoją drogą :-) to bardziej takie jakby w tym jednym miejscu mi się coś rozrywało trochę jak się właśnie schylam albo chodzę, martwię się bo mam łożysko na przedniej ścianie , ale byłam w piątek u lekarza i wszystko było ok, jak malutka kopie w to miejsce to nie boli , tylko jak ja sama się ruszam , dzisiaj postanowiłam że cały dzień będę leżała i mam nadzieję że do jutra przejdzie
na pewno odpoczynek jest wskazany i ci pomoże, zrelaksuj się odpocznij poleniuchuj sobie ,zjedz coś pysznego, poczytaj trzymam kciuki za jutrzejsze lepsze samopoczucie
Wiktorka88 O
Ja to bym chciała urodzic pod koniec wrzesnia
Wiol86
A ja na maksa bym chciała właśnie już w październiku.
Dziś czytałam, że wcześniaki to dzieci urodzone przed rozpoczęciem 37 tc, więc zakładam że po 36 płucka już w pełni rozwinięte.
Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziś czytałam, że wcześniaki to dzieci urodzone przed rozpoczęciem 37 tc, więc zakładam że po 36 płucka już w pełni rozwinięte.
Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom
Od 35 tc właściwie mogą urodzić się w nasze pociechy w każdej chwili. Wszystko jest gotowe – już i płuca są rozwinięte, i układ nerwowy dojrzały, i pokarmowy zdolny do działania. Dodatkowo dziewczyny po 35 roku i te przed 17 życia mogą urodzić przedwcześnie ja się tu kwalifikuje, wiec muszę się liczyć z faktem ze za miesiąc z kawałkiem będę wtedy a 37 tc Wiktorek będzie chciał wyjść na świat. Dobrze ze dziś mu przeprasowałam wszystkie pieluszki i zamówiłam kombinezon na powrót do domu ze szpitala
Ostatnia edycja:
tekila85
A na końcu i tak się okaże, że połowa przenosi :-) :-) :-)
Ja tam chcę urodzić dopiero wtedy kiedy będzie to najlepsze dla dziecka, nie za wcześnie bo każdy tydzień to więcej masy ciała, poza tym do samego końca orne rzeczy się rozwijają :-)
Chociaż od wczoraj się gorzej czuje i zaczyna mi się częściej brzuch stawiać :-\ jak do środy będzie tak samo to pojadę do gin bo się trochę boję, żeby to nie było za szybko... u mnie to dopiero 33tc.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam chcę urodzić dopiero wtedy kiedy będzie to najlepsze dla dziecka, nie za wcześnie bo każdy tydzień to więcej masy ciała, poza tym do samego końca orne rzeczy się rozwijają :-)
Chociaż od wczoraj się gorzej czuje i zaczyna mi się częściej brzuch stawiać :-\ jak do środy będzie tak samo to pojadę do gin bo się trochę boję, żeby to nie było za szybko... u mnie to dopiero 33tc.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
anuleczkab
mi lekarka mówiła, że po 36 tygodniu nie powstrzymują już akcji porodowej i nie podają już sterydów. Ja we wtorek mam wizytę i mam mieć rozpisane jak odstawiać magnez, bo mam teraz dużą suplementacje.