reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Dzidzia jakby taka wzmozona aktywność wiązała się tak jak piszesz z okreceniem pepowina czy niedotlenieniem to z moim juz byłoby bardzo źle. ..

a jadłam dzisiaj coś innego niż przeważnie? albo więcej owoców lub słodyczy? ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Patka ja tez nie liczę, ale po wizycie u lekarza patrze na zegarek czy mały zaczyna się faktycznie bardziej wiercić te dwie godziny po posiłku .

Życiowa czyli mówisz, że nasz podobnie?;) no właśnie nic nowego nie jadłam, raczej to co zawsze. Jeszcze śniadania nie zdążyłam zjeść a ona już tak. Wczoraj trochę udało mi się sprzątnąć, ale że nie mogę normalnie się schylać to schylałam cały tułów z wyprostowanymi plecami i zastanawiałam się czy ona jakoś się wtedy nie przekręciła jak mi ten brzuch tak wisiał i nie owineła pępowiną, bo przeszedł mi ból pod mostkiem przy pochyleniu i teraz normalnie mogę się ruszać więc chyba zmieniła pozycje. Zaczynam jakoś panikować chyba.

Dzidzia ja miałam schize po ostatnim farbowaniu włosów bo pozniej dlugo splukiwalam i mylam nachylona i później odżywki dwie i też splukiwanie. .. no i później mi mały tak dal popalić trzy dni bo kopał w zupełnie innych miejscach niż wcześniej i bardzo nisko...
a od 22tyg był już główka w dół. .. wiec te trzy dni na bank jakoś inaczej siedział. .. a teraz znowu juz jest ok. tzn juz nie jest tak nisko to na bank.
idę w środę na wizytę to poproszę o szybki skan dla.pewnosci ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

ja mam powiedziane, że mam od rana liczyć i zapisywać o której godzinie było już 10 ruchów i jakby się okazało, że mam problem, żeby doliczyć do 10 ruchów tak do pory obiadowej to po obiedzie położyć się i liczyć, jak w trakcie poobieniego odpoczynku dziecko jest nieaktywne i nic "nie pomaga" to najdalej o 20 na IP. A co do panikowania to ja bardzo teraz się stresuję przed ktg (miałam na ostatniej wizycie już), bo z córką pod koniec ciąży właśnie po ktg zostawili mnie na patologii i tak potem miałam przez 10 dni 3 razy dziennie. No i fakt potem sie okzało, że córka była owinięta pępowiną, miała takie szelki jakby zrobione :)

ja o kolo 16 zjadłam. .. młody póki co ruszył się (przesunął) ze 3 razy... czuje ze swobodnie leży bo mogę go wyczuć i szturchnac. zjadłam prince polo i leżę. .. miałam już z 6 razy twardej cy brzuch... i że dwa razy narastający skurcz z krzyża i podbrzusza aż mnie zatkało. ..

zaraz idziemy na spacer...

o! przesunął się na drugą stronę brzucha i wyciągnął stopę. .. ale leniwy jest jak kluska dzisiaj. .. i co ja mam z nim zrobić. .. ech...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Moje dziecko ma swoje godziny w których jest bardzo aktywne i takie, że ruszy się raz może dwa..Ale tak było od początku, więc o ile nie ma tak, że w ogóle nic to uznaje, że jest ok :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry