reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Patka dla mnie znane a i tak mnie przeraża:)

Jutro rano mam badania na cukrzyce:( wiec dzisiaj rano zamiast codziennej owsianki zjadlam kawał wczorajszego torta bo pomyślam ze to moze byc ostatni w tej ciazy, tak mi zle teraz ani mięta nie pomogła:(

reklama
Ja bede miala znieczulenie, u nas położna namawia nawet tzn w pierwszej fazie porodu bym tylko chciala, w drugiej juz nie. Przynajmniej tak mi to przedstawila wiec chyba tak mozna :)
Ja znow zrobilam interes zycia, kupilam bujaczek i mate za 80 zl :)

o jak to dobrze, że nie tylko mnie bardziej przeraża wkłuwanie w kręgosłup niż ból porodowy :) myślałam, że jestem w tym odosobniona :) To tak samo jak bardziej boję się cesarki niż SN :)

Co do sali po porodzie to ja bym wybrała jednak salę z kimś, zawsze to ktoś zerknie na dziecko jak się idzie siku choćby :)

Anuleczka piątka ;)

A ja bym chciała 1 os ale nie wiem czy u nas są ... ale to dlatego że nie znoszę chrapania ... a przed porodem trafiłam dzięki Bogu tylko jedna noc z tak okropnie chrapiaca babeczka ze się spać nie dało ...
Po porodzie byłam na 3 os sali i tu akurat trafiłam na fajne dziewczyny ... z jedną do dziś jak się spotkamy to zawsze pogadamy

u nas jest jedynka ale własnie mam dylemat bo może lepiej z kimś, fajnie byłoby trafić na fajna mamę, choć słyszałam opowieści ze zdarzają się takie co zostawiają male i lataja na papierosa a male plącze wiec tego bym chyba nie przetrzymala :growl:

Ja też słyszałam o takich przypadkach, gdzie cała sala zajmowała się dzieckiem babki bo ona ciągle gdzieś wychodziła. Ja sama nie wiem jaką salę był wolała ale u nas jest jedna sala jednoosobowa więc raczej trudno na nią trafić.

Martwię się o moją Małą:( Ostatnio kilka dni kiepsko się ruszała a dziś cały dzień szaleje. Czasami aż boli. Zastanawiam się czy to normalne?

Dzidzia poczytaj ile ruchow powinno być w przeciągu godziny aktywności. .. chyba 10 jakoś... jak tylu nie ma (w czasie wyraźnej aktywności) to dopiero zalecają coś zjeść słodkiego albo się napić,położyć i zachęcić dziecko do ruchu... a jak nic to nie da to sprawdzić na ktg.
mój też czasami ma spokojniejsze dni. jak dziś coś tam się obraca przeciąga. a wczoraj to cały brzuch mi latał dosłownie i juz miałam dosyć.

ponoć na tym etapie ciąży dzieci będą więcej odpoczywały i właśnie mniej kopaly bo mają mało miejsca...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

ja właśnie wczoraj pytałam lekarza o te ruchu i odrazu powiedział ze tak dwie godziny po posiłku najbardziej teraz będą wyczuwalne bo robi się w brzuszku coraz mniej miejsca

dodatkowo moja siostra zasugerowała kupno stetoskopu aby samemu się uspokoić i posłuchać:happy: serduszka wiec taki zakup poczyniłam

reklama
Życiowa właśnie moja dziś zaczęła szaleć. A ostatnie dni była spokojna. Dlatego zastanawiam się skąd taka zmiana w intensywności ruchów, czy to normalne w ogóle. Gdzieś w książce czytałam, że to może być spowodowane niedotlenieniem, okręceniem się pępowinąo_O Słyszała któraś z Was o tym?

A jeżeli chodzi o ruchy to mój lekarz mówi, że do 35 tygodnia musi być 10 ruchów do godziny 14 a po 35 liczy się 3 razy dziennie, musi być ich 10 w ciągu 2 godzin po posiłku tak jak właśnie Patrish piszesz.

Do góry