reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
jak robiłam miesiąc temu to było już coś 98. Ostatnio dopisała mi też mocniejszy kwas foliowy bo ma to też w tym udział.W pierszej ciąży pod koniec doszło do 50. Z tego co wiem to poniżej 30 mogą być samoistne wewnętrzne krwawienia. Dzidzia poprostu dużo odemnie ciągnie a ja nie wyrabiam:nerd:

Ja ćpam Prenatral Classic i w nim jest żelazo + DHA. Moja gin twierdzi, że podstawą jest kwas foliowy+wit d + jod + żelazo no i DHA reszta to niepotrzebne dodatki :-p

Ja slyszalam, ze podobno do prawidlowego wchlaniania sie zelaza jest niezbedny kwas foliowy. W pierwszej ciazy mialam lekki niedobor zelaza a bralam jakis kompleks witamin.dla ciezarowek(juz noe pamietam ktory). W drugiej ciazy bralam wszystko osobno: wigantoletten 2 tabl, jod100, prenatal dha, kwas 5 mg ( na recepte) i zelazo do konca bylo ok, pod koniec jeszcze doszedl magnez bo czesto mi konczyny dretwialy. Teraz biore tak samo wszystko osobno + prevenit intensiv ze wzgledu na czeste zajady. No i na razie tez wyniki mam bardzo dobrr. Nie jestem wyuczona w tym kierunku ale wydaje mi sie ze cos w tym moze byc bo bynajmniej u mnie sie to sprawdzilo.

Marlenka mnie tez od wczoraj wziela znow alergia i ja dostalam 2 x zwykle wapno i mam do nosa xylorin alergy. Nie wiele pomaga ale zawsze. Nie znalazlam nic lepszego nie groznego dla dzidzi.;(

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry