reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Oooo tematy wakacyjne, aż się odruchowo uśmiechnęłam :) My jeszcze nie mamy, bo trochę nam się zmieniły priorytety. W styczniu mieliśmy ślub i obiecaliśmy sobie odłożyć podróż poślubną na wakacje. Uzbierać jeszcze więcej pieniędzy i żeby to było coś super hiper extra. No... a potem 4 lutego zrobiłam test i okazało się, że spotkało nas największe Szczęście, które na pewno nie zabierzemy w moim brzuszku do żadnej egzotyki, a część środków przeznaczymy na wózek i wyprawkę :D

Pocieszyłyście mnie, że jednak planujecie podróże lotnicze na te miesiące. Może zdecydujemy się na coś w Europie :) Ja się tylko zastanawiam, czy w pierwszej ciąży będę się cieszyć wtedy tym wyjazdem, czy nie wyjdzie ze mnie panikara i zamiast odpoczywać, będę studiować opracowania o miejscowej służbie zdrowia, sprawdzać, gdzie są najbliższe punkty medyczne i zastanawiać się, czy może mnie coś nie boli i czy wszystko jest okej :)

reklama
Bulisia, tez nie jestem zwolenniczka, paracetamol wzielam chyba z 2 razy, bo glowa mnie 4 dni bolala.

Tekila, Rybki, powodzenia na wizytach, dajcie znac co i jak :)

Wlasnie zaczelo sie o tych produktach zakazanych i dozwolonych w ciazy :D

Witam poniedzialkowo :)
:-D

Neilaaa, ja co to wakacji to postawilam na hardcore. W sierpniu jedziemy nad polskie morze na 10 dni. Takze ja juz na kekkim wybuchu bede haha :-p

No to ja jeszcze lepiej zaszalałam.. nie wiedząc , że jestem w ciaży kupiłam bilety do PL. Wylot w lipcu - powrót ostatniego sierpnia.. Ciąża zaawansowana hmm..no ok, ale pierwszy raz lecę Wizzairem, a tam niezbyt chętnie zabierają ciężarówki na pokład z tego co wiem.. W 1 stronę może być bez kłopotów , ale powrót:oo: cienko to widzę.. Wiem , że chcą zaświadczeń od lekarza, że mogę odbyć lot w danym tc. No i tu są kolejne schody - w poprzedniej ciąży miałam kłopoty z nadciśnieniem, więc nie wiem czy jakiś lekarz mi wystawi taki papierek jak coś będzie nie tak.. po 2 sama nie chciałabym ryzykować zdrowiem dzidzi:unsure: po 3 naprawdę nie chcę rodzić w PL i mam takiego rebusa co przyniesie przyszłość.. Szkoda mi tez córci, bo ona tak liczy na wakacje w PL:baffled:
Póki co mierzę codziennie ciśnienie i jest ok, książkowe - oby się nie zmieniło;-) ;)

Tekila, Rybki, na którą macie wizyty? Ja mam na 13.30, już odliczam :D

Iśka, coś ciekawego było o tych kosmetykach? Włączyłam tv po przeczytaniu posta Ann, ale akurat poszłam się kąpać jak to było...

Taka ja a gdzie mieszkasz?? Bo ja jeśli mi wypadnie w sierpniu to pojadę samochodem i promem oczywiście ;)

Aria pochodzę z woj. mazowieckiego. Ja raczej nie biorę pod uwagę samochodu z racji długiego czasu podróży. Moja mała ma chorobę lokomocyjną i ledwo wytrzymuje w aucie trasę do miasta z naszej wiochy ;-) ;)
No cóż.. czekam na rozwój wydarzeń.. oby bilety się nie zmarnowały, bo niby to tanie linie lotnicze, ale i tak sporo mnie kosztowały:rolleyes2:

No właśnie ja jestem ciekawa odnośnie balsamów brazujacych. .. taka blada jestem :/ a solarium zabronione

No ja też bym miała kawałek. Promem nocki i później 500 km do przejechania ale powolutku z przerwami i dojedziemy ;) po 28 tc niechętnie wpuszczają do samolotu a od 32 tc to chyba już nie można

Lucky, w zasadznie nic, czego nie wiemy - kosmetyki delikatne, bezzapachowe, u kosmetyczki mikrodermabrazji, kawitacji i laserow nie wolno i ogolnie zabiegow, ktore rozgrzewaja cialo. Potem przestalam sluchac bo mi telefon zadzwonil :D

reklama
Niuniaczu jak nie możesz jeść i wymioty bardzo męczą to ja bym wzięła. Lekarz na pewno by mię zapisał czegoś co zaszkodzi wam

Larkaa my też mamy tydzień w lipcu nad polskim morzem.
Zika jest niebezpieczne w pierwszym trymestrze kiedy płód się najbardziej rozwija alr wiadomo że lepiej dmuchać i unikać w ciąży krajów które mają na swoim terenie te owady

Tak Ann masz racje, zaryzykowalam dzis z czopkiem torecan. W sumie w sziptalach je zawsze dają, wiec mam nadzieje że nie zaszkodzą

Do góry