reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Oooo tematy wakacyjne, aż się odruchowo uśmiechnęłam :) My jeszcze nie mamy, bo trochę nam się zmieniły priorytety. W styczniu mieliśmy ślub i obiecaliśmy sobie odłożyć podróż poślubną na wakacje. Uzbierać jeszcze więcej pieniędzy i żeby to było coś super hiper extra. No... a potem 4 lutego zrobiłam test i okazało się, że spotkało nas największe Szczęście, które na pewno nie zabierzemy w moim brzuszku do żadnej egzotyki, a część środków przeznaczymy na wózek i wyprawkę :D

Pocieszyłyście mnie, że jednak planujecie podróże lotnicze na te miesiące. Może zdecydujemy się na coś w Europie :) Ja się tylko zastanawiam, czy w pierwszej ciąży będę się cieszyć wtedy tym wyjazdem, czy nie wyjdzie ze mnie panikara i zamiast odpoczywać, będę studiować opracowania o miejscowej służbie zdrowia, sprawdzać, gdzie są najbliższe punkty medyczne i zastanawiać się, czy może mnie coś nie boli i czy wszystko jest okej :)

reklama
Bulisia, tez nie jestem zwolenniczka, paracetamol wzielam chyba z 2 razy, bo glowa mnie 4 dni bolala.

Tekila, Rybki, powodzenia na wizytach, dajcie znac co i jak :)

Wlasnie zaczelo sie o tych produktach zakazanych i dozwolonych w ciazy :D

Witam poniedzialkowo :)
:-D

Neilaaa, ja co to wakacji to postawilam na hardcore. W sierpniu jedziemy nad polskie morze na 10 dni. Takze ja juz na kekkim wybuchu bede haha :-p

No to ja jeszcze lepiej zaszalałam.. nie wiedząc , że jestem w ciaży kupiłam bilety do PL. Wylot w lipcu - powrót ostatniego sierpnia.. Ciąża zaawansowana hmm..no ok, ale pierwszy raz lecę Wizzairem, a tam niezbyt chętnie zabierają ciężarówki na pokład z tego co wiem.. W 1 stronę może być bez kłopotów , ale powrót:oo: cienko to widzę.. Wiem , że chcą zaświadczeń od lekarza, że mogę odbyć lot w danym tc. No i tu są kolejne schody - w poprzedniej ciąży miałam kłopoty z nadciśnieniem, więc nie wiem czy jakiś lekarz mi wystawi taki papierek jak coś będzie nie tak.. po 2 sama nie chciałabym ryzykować zdrowiem dzidzi:unsure: po 3 naprawdę nie chcę rodzić w PL i mam takiego rebusa co przyniesie przyszłość.. Szkoda mi tez córci, bo ona tak liczy na wakacje w PL:baffled:
Póki co mierzę codziennie ciśnienie i jest ok, książkowe - oby się nie zmieniło;-) ;)

Tekila, Rybki, na którą macie wizyty? Ja mam na 13.30, już odliczam :D

Iśka, coś ciekawego było o tych kosmetykach? Włączyłam tv po przeczytaniu posta Ann, ale akurat poszłam się kąpać jak to było...

Taka ja a gdzie mieszkasz?? Bo ja jeśli mi wypadnie w sierpniu to pojadę samochodem i promem oczywiście ;)

Aria pochodzę z woj. mazowieckiego. Ja raczej nie biorę pod uwagę samochodu z racji długiego czasu podróży. Moja mała ma chorobę lokomocyjną i ledwo wytrzymuje w aucie trasę do miasta z naszej wiochy ;-) ;)
No cóż.. czekam na rozwój wydarzeń.. oby bilety się nie zmarnowały, bo niby to tanie linie lotnicze, ale i tak sporo mnie kosztowały:rolleyes2:

No właśnie ja jestem ciekawa odnośnie balsamów brazujacych. .. taka blada jestem :/ a solarium zabronione

No ja też bym miała kawałek. Promem nocki i później 500 km do przejechania ale powolutku z przerwami i dojedziemy ;) po 28 tc niechętnie wpuszczają do samolotu a od 32 tc to chyba już nie można

Lucky, w zasadznie nic, czego nie wiemy - kosmetyki delikatne, bezzapachowe, u kosmetyczki mikrodermabrazji, kawitacji i laserow nie wolno i ogolnie zabiegow, ktore rozgrzewaja cialo. Potem przestalam sluchac bo mi telefon zadzwonil :D

reklama
Niuniaczu jak nie możesz jeść i wymioty bardzo męczą to ja bym wzięła. Lekarz na pewno by mię zapisał czegoś co zaszkodzi wam

Larkaa my też mamy tydzień w lipcu nad polskim morzem.
Zika jest niebezpieczne w pierwszym trymestrze kiedy płód się najbardziej rozwija alr wiadomo że lepiej dmuchać i unikać w ciąży krajów które mają na swoim terenie te owady

Tak Ann masz racje, zaryzykowalam dzis z czopkiem torecan. W sumie w sziptalach je zawsze dają, wiec mam nadzieje że nie zaszkodzą

Do góry