reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Wiktorka mi też 4kg zostało. .. ale jeansów sprzed ciąży nie wcisne na tylek[emoji14]
ale ja się tym nie martwię bo wiem ze powrót do figury i kondycji wymaga czasu a i nieraz potrzeba wesprzeć ten proces ćwiczeniami.
uważam że skoro moje ciało zmieniało się 9miesiecy to nie mogę wymagać żeby miesiąc po porodzie wróciło wszystko do normy ;) tzn są przypadki takie ale nie można brać ich za wzór bo każda z nas jest inna.
ja przy córce przytyłam 32 kg w ciąży u udało mi się to zrzucić wiec teraz tym bardziej dam rade ;)
chciałbym nawet skorzystać z tej sytuacji i troszkę więcej zrzucić ... tak łącznie 10kg ;) ale to musze zacząć tez ćwiczyć bo samo się nie zrobi ;)

no i chciałabym nie wracać do palenia jak skończę karmić. ..
zobaczymy co wyjdzie z moich planów ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja raczej wchodze w rzeczy przed ciąża. Tzn, w niektore sie nie mieszcze, ale przez biodra mam nadzieje, że sie zejdą.
Najgorzej, że mam oponke na brzuchu

nie mam czasu zaglądać :)

Jeśli chodzi o bliznę po cc to też mnie jeszcze drażnią ubrania i to nie tylko w bliznę, ale mam bardzo wrażliwe ciało dookoła blizny. Co do wagi to u mnie ok 3 - 4 kg na plusie, zależy kiedy się ważę :)

Jestem w trakcie antybiotyku, bo przyplątało się zapalenie piersi i wysoko gorączkowałam. Na szczęście karmimy się dalej i jest lepiej. Nie wiem skąd się to wzięło, bo karmiłam regularnie, dłuższych przerw nie było i zastoju jako takiego też nie... no ale z córką 15 miesięcy nie było problemów to teraz muszę zaliczyć czego nie doświadczyłam :)

Wiktorka ja też czasami myślę,że nie dam dłużej rady i tęsknie za wolnoscia. Ale musimy ochłonąć i pomyśleć z każdym dniem bedzie lepiej... ( mam taka nadzieje)

Mi tez czasem brakuje dni gdzie lezelismy razem z mezem i sie lenilismy nic nie robiac noc przespana..jedni znajomi wpadli pojechali juz czekamy na drugich a ja w pokoju karmilam chyba z godz i malego lulalam tyle sobie pogadalam hehe
Ja sie nie wazylam ciekawe jak u.mnie z waga ogolnie zostal mi.tylko brzuch wiszacy troche z rozstepami ale jak juz bede mogla wracam do cwiczen wiec pozbede sie tego.

Ja jestem -6kg niż przed ciążą ale ja diety w ciąży miałam i sporo ważę bez tego. Skóra się jeszcze nie zeszła ale tu bez ćwiczeń się nie obejdzie. Chciałabym schudnąć ok 8 kg jeszcze to będę laska :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi zostało ok 4-5kg w sumie jakby nie blizna to raczej we wszystko mogę wejść sprzed ciąży. Te kg to na pewno więcej w piersiach i minimalnie zostało na brzuchu ale to spoko :-)
Niech tylko się tam zrobi tak żeby nic nie było czuć to będę zadowolona :-)

Mi też chwilami brakuje takiej beztroski, ale no to za mało czasu minęło od urodzenia, żeby się trak oswoić z tym innym życiem. Teraz mam tak po 2-3h spokoju ale to taki pozorny spokój bo i tak nasłuchuję niani jak Borysek leży u siebie w łóżeczku a mu w dużym pokoju... zasnąć nie zasnę w innym pokoju bo się boję, że go nie usłyszę..więc no jest inaczej.
Nawet nie sądziłam, że ja nie będę mogła iść sobie od tak na zakupy...:-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech, to chyba normalne, że brakuje normalności. Ja też często tak mam, czuję się uwiązana w domu. Wiadomo, że mogłabym się zorganizować i wyjść, ale to dużo zachodu, bo trzeba mleko przygotować, więc jak mam iść gdzieś na trochę to mi się zwyczajnie nie opłaca. Za to w sobotę pierwszy raz wychodzimy razem z mężem i mama zostaje z Julką, już nie mogę się doczekać :)

Co do wagi to ja mam już -2 kg, ale jakoś mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę jak mała daje czadu ;) Tylko brzuch jeszcze nie wrócił do siebie, bez ćwiczeń się na pewno nie obędzie.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja tam lubię tą rzeczywistość nowa... jasne ze czasami mam ochotę pizdnac wszystko i iść w cholerę[emoji14]ale przeważnie powodem jest mój mąż[emoji14]brakuje mi też trochę tego ze kiedyś mogłam się skupić w 100% na córce a teraz ani na niej ani na synu nie mam opcji się skupić[emoji14]
dzisiaj ogarnelam samodzielne wyjście z dwójką i nie jest źle ;)
oby pogoda ja najdłużej dopisywala i będzie git ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry