reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Swistak... a co z zadaniami? Ja jak jeszcze pracowałam to wracałam do domu ok.22-23 więc jak nieraz czytałam treść zadań to łzy mi w oczach stawały, w załączniku przykład zadania "Na jutro" ale nie zapomnę raz jak po nocce przyszłam o 5 rano i z kulek z bibuły wyklejałam białego orła na czerwonym tle.... heheheh oj...bywało ciekawie

Załączniki

• 13235718_1116919088365776_441368839_n.jpg
    13235718_1116919088365776_441368839_n.jpg
    71,3 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Ja jako nauczyciel wiem, 90% szkół nie jest przystosowana do objęcia edukacją 6 latków ..zwyczajnie nie ma na to ani pieniędzy ani często miejsca w szkole. Choć u mnie jest taki plus, że zajęcia w zerówce są od 8-13:30, klasy I-III mają od 8-11:30 lub 12:30, a cała reszta od 8-14:20. Później sa trzy oddziały świetlicy czynne do 17stej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To z zadaniami to różnie najgorzej było jak miałam popołudniowki a maz co chwile dzwoni jak to odrobic a ja niemoge rozmawiac przez telefon robił zdjecia przesyłał i tak odrabiałam lrkcje a jak były jakies zadania plastyczne to spokojnie cora ma talent plastyczny przewaznie sama wszystko robiła pod nasza opieka bo obydwoje z mezem do tego mamy dryg

Świstak, ja mam znowu doświadczenie, że elementarz tak prosty, że w przedszkolu by zrobiła większość dzieci i pani dużo kserowala, co by się dzieci nie uwstecznily.
Ja czasem jak czytałam polecenia do zadań to kilka razy się zastanawiałam o co chodzi ale jak dzieci w tym siedzą to wiedza o co chodzi i mój siostrzeniec się śmiał, że czytam kilka razy jak on od razu wiedział co robić.

A prace czemu za dzieci robicie?
Fakt, to chodzenie na 12 to przegięcie, bo rano najlepiej się wiedza przyswaja.

Napisane na Tab2A7-10F w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila no widzisz u was jest normalna szkoła a unas szkoda gadac ale moim zdaniem dyrsktorka jest do d... bardziej dba o swoj wizerunek czy włosy ma dobrze ułozone czy dobrze wyglada w sukience niz tym ze dzieci cierpia z tego ze tak pozno musza wracac do domu

Joani u nas w przedszkolu sa takie panie ktore mowia ze przedszkole noe jest od tego zeby uczyc tylko szkoła i pogadaj z taka przedszkolanka zadania to sprowadzały sie do minimum a o czytaniu niebyło wogóle mowy ,a ja chodzac na rozne zmiany niemogłam poswiecic tyle uwagi po przedszkołu co chciałabym i mała dopiero w szkole nauczyła sie dobrze czytac ,ale to tez ze moja dopiero do przedszkola dostała sie jako 5 latek wiec rok czy dwa jak niektore dzieci chodza wczesniej jest całkiem inaczej choc niepowiem w tym czasie co siedziała w domu uczyłam ja literek cyfr rozne zadania odpowiednie do wieku

Świstak a to racja, że ogólnie jest zakaz czytania i pisania w przedszkolu, tylko mają robić szlaczki i ćwiczyć rękę... i tu niestety przedszkola nie stosują się do tego, stąd pewnie te rozbieżności potem w szkołach.

Napisane na Tab2A7-10F w aplikacji Forum BabyBoom

No własnie i tu o to chodzi ze to wszystko zależy od przedszkolanki bo w drugiej grupie rownoległej potrafiła dzieci nauczyc ,Ale zejdzmy z tego tematu bo można o tym by pisac całe wieki

Ja uwazam, ze dzieci czytania i liczenia powinny uczyc sie w szkołach bo pozniej im sie nudzi. Fakt faktem, ze zajecia szkolne które trwają do 16 czy 17 to przegięcie. Pola, ale ta twoja cora ma ambitny plan zajęć :)
Choc przyznam, ze tez nie rozumiem dlaczego niektóre mamy robią za dzieci zadania zwłaszcza plastyczne.

reklama
Wiktorka tez sie z tym zgadzam ze czytania i liczenia w szkole tylko niech tak bedzie w całej polsce a porównujac nawet nie miejscowosci tylko rozne przedszkola potem dzieci ida do innych szkół i w jednej klasoe dzieci znajduja sie te ktore juz umieja czytac i te co nie i potem jest wyscig szczurów juz od pierwszej klasy bo moje dziecko to juz czytac umie a twoje jeszcze no do cholery jasne matki tez niektore niech sie otrzęsna zw swoja głupota bo potem takiemu dziecku jest przykro a i przedewszystkim bardzo duzo mamusiek wyżej sra niż siega z tymi dodatkowymi lekcjami tak samo ale to jest moje prywatne zdanie i juz

Do góry