reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Widzisz Milka u nas juz mam.napisac podanie, a i tak.nikt.nie da mi.pewnosci, ze dziecko przyjmą. Heh ubranek.jeszcze.noe mam, a miejsce w żłobku musze zamawiac. No nic, zawioze im to podanie w tym tyg. Moze chodzi o to, ze to nowy żłobek? Bardzo dobre opinie ma wśród mam

reklama
No z tymi żłobkami to masakra jak i z przedszkolami brakuje miejsc dla dzieci a mówia ze mało dzieci sie rodzi. U nas w szkole planuja zabrac pomieszczenia dla przedszkolakow super a nasze dzieci to juz chyba beda chodzic na 14 do 18-19 zeby mogły sie pomiescic paranoja to nasze panstwo

Paranoja fakt. Żłobek samorzadowy nie wiem co to znaczy. Koszt za miesiac ok 300 zl, ale to od godziny 7-16. Ja bede oddawac od 8-13/14. Nawet probowalam użyć argumentu, ze jestem samotną matką. Slubu nie mamy, to mi Pani powiedziala, ze teraz duzo dzieci.ma inne nazwiska niz.matka i na to sie nie patrzy. Pani mega miła mimo wszystko, uczciwie powiedziala. Musze cos wymyslec bo ktos dzieckiem zajac sie musi gdy wroce do pracy. A dziadkow nie chce tak.męczyć, a koszt opiekunki to w ogole meksyk jakiś. Planuje oddac od kwietnia.

Co do wpisów, to dziewczyny piszą głównie w zamkniętym... Trochę szkoda, można było tak zrobić, że jakieś bardzo prywatne sprawy omawiać tam i zdjęcia wstawiac, a tutaj żeby coś się troszkę działo ;) no ale już nic nie poradzimy ;)

Tekila, jak będziesz miała dziecko to się szybko zmobilixujesz do wstawania, ubrania i makijażu a teraz możesz sobie pozwolić na błogie lenistwo[emoji16]

U nas do prywatnych żłobków też w ciąży zapisują, masakra. A do państwowych tylko z peselem .

Położna mnie dzisiaj odwiedziła, podsłuchałam małego, szalał że hej i ciągle pukał w głowicę. Dostałam zniżkę 25% na pampki i płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych.

Wiktorka moja ma 3dni na popołudniu od 11.30-16.00 masakra zanim przyjdziemy do domu potem jedzenie odrobi lekcje i juz potem nic niechce sie uczyc bo chce sie bawić bo nie ma kiedy a co dopiero jakies zajecia pozalekcyjne to jedynie chodzimy we wtorki na tance bo ma na rano we wtorki a sroda na 11 wiec nawet jest jak odrobic lekcje i sie pobawic

reklama
Do góry