reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Widzisz Milka u nas juz mam.napisac podanie, a i tak.nikt.nie da mi.pewnosci, ze dziecko przyjmą. Heh ubranek.jeszcze.noe mam, a miejsce w żłobku musze zamawiac. No nic, zawioze im to podanie w tym tyg. Moze chodzi o to, ze to nowy żłobek? Bardzo dobre opinie ma wśród mam

reklama
No z tymi żłobkami to masakra jak i z przedszkolami brakuje miejsc dla dzieci a mówia ze mało dzieci sie rodzi. U nas w szkole planuja zabrac pomieszczenia dla przedszkolakow super a nasze dzieci to juz chyba beda chodzic na 14 do 18-19 zeby mogły sie pomiescic paranoja to nasze panstwo

Paranoja fakt. Żłobek samorzadowy nie wiem co to znaczy. Koszt za miesiac ok 300 zl, ale to od godziny 7-16. Ja bede oddawac od 8-13/14. Nawet probowalam użyć argumentu, ze jestem samotną matką. Slubu nie mamy, to mi Pani powiedziala, ze teraz duzo dzieci.ma inne nazwiska niz.matka i na to sie nie patrzy. Pani mega miła mimo wszystko, uczciwie powiedziala. Musze cos wymyslec bo ktos dzieckiem zajac sie musi gdy wroce do pracy. A dziadkow nie chce tak.męczyć, a koszt opiekunki to w ogole meksyk jakiś. Planuje oddac od kwietnia.

Co do wpisów, to dziewczyny piszą głównie w zamkniętym... Trochę szkoda, można było tak zrobić, że jakieś bardzo prywatne sprawy omawiać tam i zdjęcia wstawiac, a tutaj żeby coś się troszkę działo ;) no ale już nic nie poradzimy ;)

Tekila, jak będziesz miała dziecko to się szybko zmobilixujesz do wstawania, ubrania i makijażu a teraz możesz sobie pozwolić na błogie lenistwo[emoji16]

U nas do prywatnych żłobków też w ciąży zapisują, masakra. A do państwowych tylko z peselem .

Położna mnie dzisiaj odwiedziła, podsłuchałam małego, szalał że hej i ciągle pukał w głowicę. Dostałam zniżkę 25% na pampki i płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych.

Wiktorka moja ma 3dni na popołudniu od 11.30-16.00 masakra zanim przyjdziemy do domu potem jedzenie odrobi lekcje i juz potem nic niechce sie uczyc bo chce sie bawić bo nie ma kiedy a co dopiero jakies zajecia pozalekcyjne to jedynie chodzimy we wtorki na tance bo ma na rano we wtorki a sroda na 11 wiec nawet jest jak odrobic lekcje i sie pobawic

reklama
Do góry