reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witam w deszczowy piątek. Już zaczynam tęsknić za słońcem, jakoś tak ciemno dziś i ponuro. Wczoraj M. zniósł mi 4 wory ciuchów ze strychu, więc siedzę i sortuję, mam w nich taki *******nik, że masakra. Kiedy ja to ogarnę, a na strychu jeszcze ze 3 razy tyle.
Młody zaraz wróci ze szkoły a na 16 jedziemy na tańce, później doczytam co u Was, ale jak nic się nie wykluło to myślę że wszystko dobrze.
Mi też chyba hormony rozum odbierają, M wczoraj pyta co robi sól w lodówce?
Pozdrawiam

reklama
Hmm a po co ci teraz antybiotyk ?? dużo czytałam,dużo pytałam i wiem że antybiotyk działa chwilowo na te bakterie więc teraz go przyśpisz a za chwie znów się uaktywni. A po antybiotykoterapi kazali ci powtórzyć badania ?? U nas podają antybiotyk podczas porodu

Lekarz kazał więc biorę :) też miałam wątpliwości ale so happy tez brała antybiotyk. pewnie przy porodzie dostaniemy i tak jeszcze raz. no nie wiem. może taki uśpiony bezpieczniejszy? Lekarz mi mówił że jak przyjadę za późno (w drugiej fazie) rodzic to nie będą mi mogli podać tej szczepionki/kroplówki czy co to tam jest.
So happy badań nie powtarzała więc ja dopytałam mojego lekarza i też kazał nie powtarzać. Dziwne to trochę no ale skoro dwóch lekarzy mówi to samo to ufam że tak jest dobrze.

Ucina mi posty...

Lady a mi jedna dawkę sterydów dali o 9 druga chcą o 13 ... I sie tak zastanawiam, nie wiesz dlaczego ? .. Zapytam aż ..

Nie mam pojęcia. Mnie powiedzieli, że sterydy na przyspieszenie rozwoju płuc u dzieci zazwyczaj podaje się w odstępie 24 h. W sytuacjach nagłych jest to 12 h. Jak byłam w ciąży z córką dostałam co 24 h. Teraz z racji postępu porodu co 12 h.
Dawka co 4 h jest skądinąd dziwna... Spytaj. Ja w obu ciążach dostałam Celeston. Może Ty dostajesz jakiś inny...

Hejka. Ja tylko na chwilkę. Jestem po wizycie, dostałam skierowanie do szpitala, zaraz jadę dopakować torbe i do szpitala. Wód jest juz prawie 3 i mam leżeć na obserwacji kij wie ile.

Hej dziewczyny,

Lilolo silne masz dziewczynki super ze coraz lepiej sobie radzą☺, oby tak dalej i do domku wracajcie,

Ladyk życzę dużo sił ☺ powodzenia,

Izabela oby sterydy szybko zadziałały, trzymaj się w dwupaku☺

Akatsuki na zdrowie...

Dzisiaj wreszcie się wzięłam za kompletowanie rzeczy do szpitala brakuje mi tylko jednego bodziaka rozpinanego z przodu lub na boku.
Ile kupilyscie majtek po porodowych ? Kupiłam 2 sztuki Canpolu i sie zastanawiam czy jeszcze nie kupić paczki

Ostatnia edycja:
Paulka, dobrze że wiesz na czym stoisz, kończysz 36tc więc napewno wszystko będzie ok. Powodzenia ;]

Kornelcia ja mam 5 szt tych jednorazowych. Mam nadzieję, że w szpitalu wystarczą a w domu to już sobie inaczej będę radzić. Jakoś wolałam jednorazowe żeby wyrzucić i się nie zastanawiać co z tym dalej. Nie mam za to podkładów na łóżko i się zastanawiam czy nie kupić.

Hejka. Ja tylko na chwilkę. Jestem po wizycie, dostałam skierowanie do szpitala, zaraz jadę dopakować torbe i do szpitala. Wód jest juz prawie 3 i mam leżeć na obserwacji kij wie ile.

O rany co z wami dziewczyny,co druga w szpitalu nooo,powodzenia,na szcęście jesteś już bardzo wysoko w ciąży i na 100% maluch jest w pełni rozwinięty :tak:

Hej dziewczyny,

Lilolo silne masz dziewczynki super ze coraz lepiej sobie radzą☺, oby tak dalej i do domku wracajcie,

Ladyk życzę dużo sił ☺ powodzenia,

Izabela oby sterydy szybko zadziałały, trzymaj się w dwupaku☺

Akatsuki na zdrowie...

Dzisiaj wreszcie się wzięłam za kompletowanie rzeczy do szpitala brakuje mi tylko jednego bodziaka rozpinanego z przodu lub na boku.
Ile kupilyscie majtek po porodowych ? Kupiłam 2 sztuki Canpolu i sie zastanawiam czy jeszcze nie kupić paczki

Ja kupiłam 2 szt niby wielorazowe hmm takie jak z bandażu , zużyje je i będe bawełniane swoje nosić,pamiętam że dziewczynkami aż tak bardzo i długo nie krwawiłam

reklama
Do góry