reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Proszę o kciuki za dzisiejsze USG :) Dopiero po 18 co prawda, ale kciuki są potrzebne... wyniki mam znowu jakieś dziwne, zwłaszcza mocz - krwinki czerwone 2,8 (norma do 10), bakterie 397 (norma do 300) w tym w polu widzenia az 71 - dużo tego. Hematokryt 34%, hemoglobina 11,4a krwinki białe mam prawie 15... i wszystko na czerwono pozaznaczane... Pewnie dostanę furaginę na ten mocz już do końca ciąży. Ostatnio gin mi o tym wspominał, że średnie te wyniki i nie możemy sobie pozwolić, aby bakterie wędrowały i dotarły do szyjki macicy... Więc pewnie zwiększy mi się ilość przyjmowanych leków... ehhh
Dzień Taty dzisiaj - wszystkim Tatusiom buziaki od ich przyszłych pociech :)

No co Ty - chcesz pogadać? Swoją drogą psycholog świetna sprawa, ja mam wizytę w połowie lipca ;)

Gratulacje kujonko :rofl2:

My zaczynamy kurs 23 lipca ;) Napisz jak było u Ciebie, ciekawa jestem co tam gadają ciekawego :)

A ja Ci powiem, że dla mnie lepsza taka pogoda... za ciepło to nie jest dobrze. Ja i tak przy tych 16 stopniach siedzę z otwartym balkonem i mi dość ciepło jest :)

Wypisz wymaluj moja sytuacja sprzed tygodnia. Doskonale Cię rozumiem. Na dyżurze sprawdzają KTG gdy matka tego potrzebuje dopiero od 30 tygodnia ciąży. Więc na nas jeszcze ciut za wcześnie. Pozostaje wizyta u lekarza.

Aaaa koniecznie!!! Wrzucaj nagranie, bo jestem ciekawa jak to u Was wygląda. U mnie praktycznie nic nie widać, ale czuję i póki co się nie martwię :)

Hahaha, niech kopie - lepiej jak kopie niż jak jest cisza... trzymam kciuki za wyniki :)

To zależy tylko i wyłącznie od smoczka a nie od butelki :)

Super pomysł, ja zabieram małą i jadę do ex do pracy (jak trafimy, bo ostatnio zmienił pracę). Laurka jest i przytulas będzie no i niespodzianka sama w sobie. Ale drzewko świetny pomysł!!!!

Zdrówka Kornelcia :) Cebula, czosnek, miód... i będzie ok :)

Możesz dać jakiś link do takich nakładek? Bo ja źle wspominam karmienie córki, może te nakładki umilą te chwile...

Kciuki zaciśnięte!!!!! Czekam wieczorem na wieści :)

właśnie pamiętam jak pisałaś, że też nie czujesz a okazało się że bryka sobie... a ja wtedy na spokojnie jeszcze pisałam że też czasem moja jest mniej aktywna, ale kurcze nie aż tak jak teraz :/

Blair gratuluję! Super wynik!

Malinka ja to bym chyba nie wytrzymała i poszła sprawdzić.

Dream ja mam takie wyniki moczu non stop. I nikt mi niczego nie zaproponował. Lekarz powiedział, że to na pewno kwestia źle pobranej próbki do analizy.

xmamuska uważam, że to świetny pomysł!!

Akatsuki wszystkim takie zjazdy się zdarzają. Ja wczoraj cały dzień przeryczałam z powodu moich głupich decyzji biznesowych i problemów, które teraz z nich wynikają ale pod wieczór postanowiłam się wziąć w garść. Wiem, że to nie proste, nie powiem, żebym dzisiaj lepiej się czuła ale nie mam wyjścia, trzeba dalej żyć i zastanowić się co zrobić, żeby poprawić sytuację. Daj sobie czas, takie momenty są trudne ale na szczęście nie trwają wiecznie i pewnie u Ciebie tez tak będzie.

Dotarłam do lekarza (mojego ulubieńca na NFZ ;-) ) i w końcu pierwszy raz mnie zbadał i pobrał cytologię. Do tego dostałam skierowanie na glukozę. Powiedział mi, że cytryna do glukozy jak najbardziej wskazana. Szyjka zamknięta. Oczywiście cieszy mnie to ale od razu przypomniało mi się jak u Karo po badaniu odeszły wody. Mam nadzieję, że jedno z drugim nie miało nic wspólnego.

Tylko, że nie mam gdzie iść sprawdzić... IP od razu skieruje na oddział... Może przejże jeszcze czy gdzieś indziej jest jakiś dyżur położniczy i jak coś wieczorem może podjedziemy jak się mój leniwiec nie ruszy

dzięki dziewczyny za miłe słowa ale nie mam ochoty nawet z sypialni wychodzić a co dopiero iść do miasta samej. zresztą co zrobie? gdzie pójdę? znajomi pracują a weekendy spędzają z rodziną. Nie chce wydawać kasy bo każdy grosz się liczy poza tym wiecej dziadostwa mi w szafie nie trzeba a na piwo też nie pójdę. więc chyba dziś przeleze dzień w łóżku. zresztą od kilku godzin siedzę sama na piętrze a mój nawet uwagi nie zwrócił że mnie nie ma więc widać tak jest ok ...

To wracaj do łóżka, odpal grę i relaksuj się :)

Xmamuska świetny pomysł :D

reklama
Dream trzymam kciuki. Oj jak dla mnie idealna temperatura to tak 27 stopni :))

wyszlam z synkiem na dwór, ale oczywiscie zaczelo padac :(

Malinka na Facebooku Amelisa jest napisane że już wkrótce nowy kolor. Tak wiec czekam :)

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny a może to jest taki etap ciąży że dzieci się już inaczej układają i mniej czuć ruchy albo mniej się ruszają? Bo coś dużo z nas ostatnio zaczęło narzekać na ruchy (ja też).

A co do tych nakładek na sutki to ja też o tym myślałam i to od samego początku zanim dojdzie do jakiś bolesnych skutków. Podejrzewam, że szybko bym sobie odpuściła karmienie piersią jeśli by mi to ból sprawiało. Tylko to podczas karmienia cały czas trzeba podtrzymywać, tak? I one są wielorazowe? Bo myślałam żeby kupić kilka i po dwa nosić w jakimś etui w torebce i kilka mieć w domu zawsze pod ręką.

Dreamgirl piwodzenia na wizycie &&&& bede trzymac :*
Xmamuska pomysl z drzewem fajny :) i powodzenia u dentysty :)
Akatsuki nie zalamuj sie... ja tez mam czasem takie dni, pewnie kazda z nas ma... dzielna jestes i podolasz no i oby wreszcievta chata sie znalazla to od razu Ci humor wroci bo to problemy tak Cie doluja.... trzymaj sie dzielnie...
Jesli w smoczku jes maly otwor to dziecko sie musi napracowac i woli cyca u mnie tak bylo... z cyca lecialo az sie dziecko nie raz sakrztusilo wiec szybcirj sie najadaly z cyca z butelki musialy sie nameczyc... bo smoczek byl z 1 mala dziurka ;)

Hej dziewczyny a może to jest taki etap ciąży że dzieci się już inaczej układają i mniej czuć ruchy albo mniej się ruszają? Bo coś dużo z nas ostatnio zaczęło narzekać na ruchy (ja też).

A co do tych nakładek na sutki to ja też o tym myślałam i to od samego początku zanim dojdzie do jakiś bolesnych skutków. Podejrzewam, że szybko bym sobie odpuściła karmienie piersią jeśli by mi to ból sprawiało. Tylko to podczas karmienia cały czas trzeba podtrzymywać, tak? I one są wielorazowe? Bo myślałam żeby kupić kilka i po dwa nosić w jakimś etui w torebce i kilka mieć w domu zawsze pod ręką.

Miałam nakładki z medeli położna mi kupila w aptece. One są silikonowe wielokrotnego użytku, pakowane po dwie w pudełeczku. Po każdym jedzenuy trzeba umyć. Nic nie trzeba trzymać wszystko się ładnie przykleja do piersi. Tylko jak dziecko skończy jeść to czasami w tym dziubku zostaje jeszcze mleko i jak odkleisz to się wyleje ale to są minimalne ilości. Zobacz z sobie na necie jak to wygląda. Niedawno dowiedziałam się że te z medeli mają rozmiary(nie wiem jak inne) ja nawet nie wiem jaki mialam i jaki teraz kupić

reklama
Jestem po dentyście uff przeżyłam ale dziś ściągną tylko kamień,bo miałam mały i to 1 raz w życiu jak 32 lata żyje sam był w szoku :) Wiadomo już z kąd ten zapach z jamy ustnej ... poobsuwały mi się dziąsła,wszedł pod nie osad i zrobił się mały stan zapalny i jest ropa,dlatego smrodzik,ale już będzie lepiej.Polecił też pastę sensodynę zieloną, na moje dziąsła,które strasznie krwawią .

Jeśli chodzi o drzewo nie wiem czy się za bardzo nie napaliłam,bo mieszkam w bloku wprawdzie na parterze ale zastanawiam się czy z bez zgody spółdzielni moge zasadzić małe drzewko ?? Jak myślicie

Do góry